“Ξέρουμε ότι έχουμε  πάρα πολλές εγκυμοσύνες μετά τις πενθήμερες εκδρομές”, είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο του   CNN Ελλάδος  Κάτια Τσιπλάκη  όταν τον ρώτησε για τις “Εμφυλες Ταυτότητες”, ενώ διεμήνυσε ότι “δεν έχει το δικαίωμα κανένας γονέας ν α πάρει το παιδί του από το σχολείο για τα θέματα που θα συζητηθούν στη διάρκεια της θεματικής εβδομάδας”.

Ειδικότερα σχετικά με τη Θεματική Εβδομάδα που περιλαμβάνει και τις  Εμφυλες ταυτότητες, ο υπουργός Παιδείας είπε τα εξής:

-Τα αγόρια και τα κορίτσια είναι σε μια ηλικία , όπου συνειδητοποιούν τις αλλαγές του σώματος.

-Αυτό φέρνει   μια αλλαγή της συνείδησης.

-Ξέρουμε ότι έχουμε  πάρα πολλές εγκυμοσύνες μετά τις πενθήμερες εκδρομές;

-Τέτοιου είδους ζητήματα δεν πρέπει να είναι ζητήματα ταμπού.

– Είναι πράγματα που κάθε οικογένεια  τα συζητά είτε φανερά είτε σιωπηρά.

-Είναι πράγματα που οι νέοι τα συζητούν πολύ έντονα μεταξύ τους. Εμείς λέμε γιατί να μη τα συζητούν και με ειδικούς  και με φορείς ανοιχτά  και δημοκρατικά.

-Εμείς λέμε οι άνθρωποι πρέπει να συζητούν τα προβλήματα για να είναι ενήμεροι για το τι γίνεται στην κοινωνία. Αυτό είναι το πιο  σοβαρό.

-Είναι αποδεκτό να έχει κανείς διαφορετικές απόψεις .

– Εκείνο που δεν είναι αποδεκτό είναι να  ζητά (σ.σ. ο Μητροπολίτης Πειραιώς) από τον κόσμο να παρανομήσει.

-Δεν έχει το δικαίωμα κανένας γονέας ν α πάρει το παιδί του από το σχολείο για τα θέματα που θα συζητηθούν στη διάρκεια της θεματικής εβδομάδας.

– Διότι αύριο μπορεί κάποιος να πάρει το παιδί τους εάν δεν συμφωνεί με τη θεωρία του Δαρβίνου , εάν δεν συμφωνεί με το εγχειρίδιο της Ιστορίας.

-Δεν γίνεται στη δημοκρατία έτσι. Οποιοσδήποτε γονέας έχει το δικαίωμα να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού παιδείας αλλά δεν έχει το δικαίωμα να παίρνει τα παιδιά τους από το σχολείο επειδή δεν συμφωνεί με κάτι που η πολιτεία συντεταγμένα έχει προτείνει να γίνεται.

-Οι σχέσεις με την εκκλησία είναι εξαιρετικές. Εχω εξαιρετική σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα προχωρήσουμε.

Πηγή esos.gr