Το foodaholics.gr προτείνει αφράτο ραβανί με πορτοκάλι

Το foodaholics.gr προτείνει αφράτο ραβανί με πορτοκάλι.
Συστατικά
Οδηγίες
-
Αναμειγνύουμε το νερό με την ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα κοχλάζουν).
-
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο βάζουμε λίγο χυμό λεμονιού.
-
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
-
Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, τον χυμό, το σιμιγδάλι, το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
-
Την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (36×30 εκατοστά) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
-
Όσο το γλυκό μας είναι καυτό σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
-
Όταν πάρει θερμοκρασία δωματίου το αφήνουμε για 6 ώρες να κρυώσει στο ψυγείο.
-
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και ενσωματώνουμε το νισεστέ.
-
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
-
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου.
-
Την απλώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
-
Προαιρετικά σερβίρουμε με σαντιγί.
Αφήστε μια απάντηση