Παραδοσιακό Ηπειρώτικο Πανηγύρι, την Παρασκευή 24 Αυγούστου, από το σύλλογο Ηπειρωτών Κοζάνης

19 Αυγούστου 2018
17:23
Κανένα σχόλιο

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του καθώς και τους λάτρεις της γνήσιας δημοτικής μουσικής, στο Παραδοσιακό Πανηγύρι που διοργανώνει την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018 ανήμερα της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο “Πάρκο των Ηπειρωτών- Κων.Τσιάντας”

Το παραδοσιακό ηπειρώτικο πανηγύρι είναι ένας θεσμός που ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης δίνει ιδιαίτερη προσοχή κάθε χρόνο μια που η επιλογή της ορχήστρας συνδέεται άμεσα με την μορφή και υφή του αυθεντικού πανηγυριού στην Ήπειρο. Οι ορχήστρες που επιλέγονται χρησιμοποιούν μόνο παραδοσιακά όργανα αποφεύγοντας τους νεωτερισμούς και τα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα τα οποία έχουν έχουν αλλοιώσει την μορφή του αυθεντικού πανηγυριού.

Το μουσικό σχήμα που επιλέγηκε εφέτος θα είναι εξαμελές και έχει στην κορυφή του τον Θωμά Χαλιγιάννη στο κλαρίνο, καλλιτέχνη με μακρά κι αξιόλογη μουσική διαδρομή. Μαζί του στο κλαρίνο θα βρίσκεται ο Αλέξανδρος Λιοκάτης , νεαρός καλλιτέχνης με σπουδές επίσης στην γκάιντα και στο καβάλι, ενώ στο τραγούδι θα είναι ο γνωστός στην Ήπειρο Γιώργος Γκούβας. Στο λαούτο και στο τραγούδι ο Φώτης Παπαζήκος, στο ντέφι ο Τάσος Ντάφλος και στο βιολί ο Κωνσταντίνος Καραπάνος, όλοι τους εξαίρετοι καλλιτέχνες γνωστοί και στην ευρύτερη περιοχή μας από παλαιότερες συνεργασίες , με τον Σύλλογό μας.

Η παραπάνω εκδήλωση εντάσσεται στις διήμερες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που τελούνται κάθε χρόνο στις 23 και 24 Αυγούστου, στην εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην μνήμη του οποίου τιμάται το εξωκλήσι που βρίσκεται στο “Πάρκο Ηπειρωτών – Κων.Τσιάντας”

Στις 23 Αυγούστου θα τελεσθεί Εσπερινός στις 7:00 μμ ενώ το πρωί της επόμενης ημέρας, 24 Αυγούστου ημέρα της εορτής του Αγίου, θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Φώτιος Ρέντζιος

——————————————————————-

w w w . s y l l o g o s i p i r o t o n k o z a n i s . g r

­­

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.