Εάν ο κ. Τσίπρας αισθάνεται «πετυχημένος» με την «έξοδο από τα μνημόνια» γιατί δεν κάνει τώρα εκλογές ώστε να «εισπράξει» και την άποψη των πολιτών; (Του Χάρη Κάτανα)

21 Αυγούστου 2018
10:22

Η αλαζονική επιμονή του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του, να παρουσιάζουν το “μαύρο” για “άσπρο” πιάνει σήμερα “ταβάνι” με τις εξαγγελίες και το κυβερνητικό παραλήρημα για δήθεν “καθαρή έξοδο από τα μνημόνια”. Πρόκειται για προπαγάνδα άνευ προηγουμένου διότι όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματικότητα, ειδικά όσοι βιώνουμε τα «τρέχοντα» ενός συνηθισμένου νοικοκυριού και όσοι παλεύουμε επαγγελματικά με την καθημερινότητα της ελεύθερης αγοράς.

Καμία τέτοιου τύπου αισιοδοξία δεν έχει βάση, διότι το αύριο της ζωής των Ελλήνων δεν αλλάζει και παραμένει υπέρβαρο από φόρους, γεμάτο από φτώχεια, από κοινωνική υποβάθμιση και συνεχιζόμενη ανεργία, ενώ η αγορά εξακολουθεί να στενάζει από τους μηδενικούς τζίρους, τα «λουκέτα» αυξάνονται και όποιος μπορεί να φύγει από την Ελλάδα, το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη. Σήμερα υπάρχει μια μόνο αλήθεια: Η Ελλάδα από τις 21 Αυγούστου 2018 εισέρχεται σε καθεστώς αυστηρής εποπτείας, όπως ακριβώς προβλέπεται από τη νέα συμφωνία με τους «θεσμούς» (της 23ης Μαΐου 2018) και τη σχετική απόφαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου 2018. Μια εποπτεία που δεσμεύει τη χώρα με νέα «κρυφά» μέτρα και το παράδειγμα με το νέο ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς ακινήτων είναι αποκαλυπτικό. Εάν από τις 21 Αυγούστου 2018 βγαίναμε πραγματικά από τα μνημόνια, ποιος ο λόγος να προστεθούν συμπληρωματικές αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, όπως θα φανεί κι από τα νέα εκκαθαριστικά που ταχυδρομούνται αυτό το διάστημα;

Εάν από τις 21 Αυγούστου βγαίναμε από τα μνημόνια, ποιος ο λόγος να αλλάζουν το καθεστώς στους πλειστηριασμούς ακινήτων και να επιταχύνονται οι διαδικασίες και το ακίνητο να εκποιείται σε χρόνο ρεκόρ και σε τιμή πολύ χαμηλότερη της αντικειμενικής του αξίας; Με άλλα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να κοροϊδεύει τον κόσμο και η εξαγγελία του για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια δεν διαφέρει σε τίποτα από τις εξαγγελίες που έκανε κάποτε ότι θα «σκίσει» τα μνημόνια ή ότι θα «καταργήσει» τον ΕΝΦΙΑ. Τίποτα δεν θα αλλάξει από τις 21 Αυγούστου 2018 και το μόνο που μπορεί να φέρει μια πραγματική αλλαγή είναι οι εκλογές.

Στο κάτω- κάτω εάν ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του, με το να επικαλούνται «καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» αισθάνονται τόσο «πετυχημένοι» γιατί δεν κάνουν τώρα, άμεσα εκλογές ώστε να «εισπράξουν» και την άποψη που έχουν οι πολίτες για τις επιτυχίες τους;

Κάτανας Χάρης

π. Βουλευτής Νομού Κοζάνης

52 σχόλια

  • Η ιστορία έγραψε. Κάποιοι μας έβαλαν στα μνημόνια και κάποιοι μας έβγαλαν. Πώς να το κάνουμε τώρα. Τις συνέπειες της εισόδου τις ζήσαμε και τις ζούμε όλοι. Τα αποτελέσματα της εξόδου θα τα ζήσουμε και πότε; Θα το δούμε. Εμείς από την τσέπη μας θα κρίνουμε. Κανείς δεν λέει ότι μπήκαμε στον παράδεισο. Αλλά ότι το μνημόνιο τελείωσε, είναι γεγονός. Τί να κάνουμε τώρα; Πείτε κι εσείς ένα μπράβο. Υποτίθεται ότι έχετε συμβάλει και εσείς για να βγούμε. Μπερδεμενους σας βρίσκω. Και ειδικά εσάς κύριε.

    • Τίποτα δεν έγραψε η ιστορία .Έχει φτίαξει το μαξιλαράκι ασφαλείας με τρομερή φορολόγηση ,όταν τελείωσει θα πρέπει να δανειστεί από τις αγορές Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,αυτό μόνο έφτιαξε ο ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ .ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ όσα δεν μπορούσαν οι άλλοι ,αυτός διόρισε ΟΛΟΥΣ τους αγανακτισμένους γι’αυτό μπόρεσε να περάσει την πώληση της ΔΕΗ και των ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ γι’αυτό των στήριξαν οι Ευρωπαίοι

        • Σανοφάγε κοίταξε πρώτα τους πίνακες με την αύξηση του αριθμού των μετακλητών που έκανε ο ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ και μετά να μιλάς για τσίπα;Αυτούς που λες ότι διόρισαν οι ΑΛΛΟΙ γιατί ο ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ θέλει να μην φύγουν αλλά τους ξαναπήρε πίσω ΣΥΡΙΖ-ΕΡΤ παραδείγματος χάριν;

        • εξοικειώθηκα με το να κράζω πολλά γίδια σαν εσένα. πίσω στο μαντρί σου τώρα να φας το σανό που σου κερνάει το κόμμα.

    • Το καλύτερο αύριο χτίζεται συνήθως απο ανθρώπους με δύσκολο χθες …..αραγε ανήκει κανείς σε αυτοί την κατηγορία (κλεμμένο με άρεσε και δίνει το στίγμα του επίκαιρο νομίζω και ειναι αλήθεια)

  • Κάτανας Χάρης

    π. Βουλευτής Νομού Κοζάνης

    ΩΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ …. ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ…..ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ……ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ…..?? ΚΤΡΙΕ ΚΑΤΑΝΑ ΕΤΥΧΕ ΒΓΗΚΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ “Ο” ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ……ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΑΡΘΡΑ….ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗ…..ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    • ειναι τα κομπλεξ βλεπεις.. ως πωλητής γυαλιών γράφει αλλά το έχει 7σφράγιστο μυστικό (δες την σχετική διαφήμιση των οπτικών ειδών στο κοζαν)..

  • Ήσουν κ συ πρωτεργάτης στο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οπότε μη μας λες άλλα λόγια τώρα. Μην υποτιμάς τόσο πολύ τη νοημοσύνη μας.

      • Εσύ απο όλα τώρα…κατάλαβες αυτό…. Δεν παίζεσαι με τίποτα. Ένας ο Κάτανας και ένας ο Τραμπ, ξέρουν όλα τα μυστικά… Μιλάμε για βαρύτητα γνώσεων και λεγομένων μεγατόνων.

    • Εδώ κάποιοι ψήφισαν σύριζα σαν κάτι νεό που τελικά στα σπλάχνα του είχε το παλαιό και βρώμικο πασοκ.. ο κάτανας θα μας πειράξει ?

  • Φίλτατε κύριε Κατανα ασχοληθείτε με κατι πέραν της πολιτικής . Θερμή παράκληση

    Κατα τα αλλα να σε χαίρεται η ΝΔ

  • ΚΥΡΙΕ ΚΑΤΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΉ ΣΑΣ ΑΝΟΧΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Η ΕΧΕΤΕ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ …….
    Ο ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!

  • 7.500 σελιδες μετρων περασε ο αντιμνημονιακος πρωθυπουργος Τσιπρας.Αναιμακτα χωρις να τον ακουμπησει κανενας.Γιατι να μην πανηγυριζει τωρα που βγηκαμε απο τα μνημονια;;;Αλλωστε τον λογαριασμο τον πληρωνουν αλλοι..Και υπαρχουν ακομη καποιοι που δεν μπορουν να καταλαβουν οτι για μια ζωη θα ειμαστε υποδουλοι στα ξενα οικονομικα συμφεροντα.Πολυ αραια τα γραφεις κυριε Κατανα και συνεχισε ετσι.Ο κοσμος πλεον χορτασε απο ωραια λογια και επαψε πιστευω να τρωει πολιτικο σανο…

  • Πολυ ωραια και εμπεριστατωμενη πολιτικη αναλυση απο ενα νεο ανθρωπο εναν ανθρωπο της αγορας..Συνεχιστε ετσι κυριε Κατανα και το αποτελεσμα θα σας δικαιωσει..

  • Mη τους χαριζεστε κ.Κατανα για την ζημια που εκαναν στην πατριδα μας οι λεγομενοι AΡΙΣΤΕΡΟΙ . Ολη η ελλαδα εχει ερημωσει απο την πολιτικη τους.Φτωχεια , μαγαζια κλειστα, ανεργια. Επιτε λους ψευτοαριστεροι,ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ.Γρηγορα εκλογες, ο κοσμος δεν αντεχει. Να ξανακερδισουμε την αξιοπρεπεια για εμας και τα παιδια μας.

  • Mη τους χαριζεστε κ.Κατανα για την ζημια που εκαναν στην πατριδα μας οι λεγομενοι AΡΙΣΤΕΡΟΙ . Ολη η ελλαδα εχει ερημωσει απο την πολιτικη τους.Φτωχεια , μαγαζια κλειστα, ανεργια. Επιτε λους ψευτοαριστεροι,ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ.Γρηγορα εκλογες, ο κοσμος δεν αντεχει. Να ξανακερδισουμε την αξιοπρεπεια για εμας και τα παιδια μας.

  • ΜΠΡΑΒΟ ΧΑΡΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΝΔ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ

  • Ξέρουμε ότι στην ΝΔ δουλεύει πολύ η γλώσσα (βλέπε αδωνη, Βορίδη ) αλλά βρε αγόρι μου εκτίθεσαι . Γίνεσαι γραφικός χαριλακη , κατάλαβε το. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ , ποιος τον έβαλε στα μνημόνια , γιατί τον έβαλε και τελικά ποιος τον έβγαλε.

    • Και τον χρεώσεις με 200δις επιπλέον και έβαλε καπιταλισμός κέντρο και πούλησε τη Μακεδονία μας θες και άλλα έργα των συριζανελ βολεμενε;Μπορώ να σου γράφω σελίδες ολόκληρες αντε που υποτιμάς και τη νοημοσύνη μας, φτάνει να παρουσιαζετε το άσπρο μαύρο και κάθε αποτυχία σαν επιτυχία…

    • Τι τον έβγαλε με μόνιμη εποπτεία ή με μεταβίβαση όλης της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια και πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2022 ?
      Η υπερβολική κατανάλωση σανού βλάπτει τον εγκέφαλο..

  • Συμπεράσματα:
    1ον)Από τα μνημόνια δεν φεύγεις όταν έχεις χρεώσει με 100δις επιπλέον τη χώρα και την έχεις υποθηκεύσει για έναν αιώνα.
    2ον)Από τα μνημόνια δεν βγαίνεις με τις χιλιάδες των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει,τους χιλιάδες ανέργους και τους χιλιάδες νέους που φύγανε στο εξωτερικό.
    3ον)Μας έδωσε ένα πολύ ακριβό μάθημα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,μας έμαθε το ποσο επικυνδινη είναι και ποσο ακριβά μπορεί να κοστίσει σε οποιαδήποτε χώρα μια αριστερή κυβέρνηση.Ειδικα στην περίπτωση της ΕΛΑΔΔΑΣ μας το μάρμαρο της αριστερής κυβέρνησης θα το πληρώσουν πολύ ακριβά και
    οι επόμενες γενιές.

    Τέλος πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι πως για να κάνουμε ένα βήμα εμπρός σαν χώρα χρειαζόμαστε και νέους στην πολιτική,επιχειρηματίας και ανθρώπους μαχητικούς.
    Άσχετα με αν μερικοί ξευολευονται ή ενοχλούνται όλοι στην περιοχή μας γνωρίζουμε πως ο κ. Κατανας έχει και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά.
    Μακάρι να έμπαιναν κι άλλοι σαν τον κ. Κάτανα στην πολιτική.
    Με σεβασμό προς όλους θέλω να μας ευχηθώ καλή δύναμη.

  • κ. Κάτανα, οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου, όσο κι αν προσπαθείτε σε συγχορδία με τα συστημικά μέσα επικοινωνίας να τους αποπροσανατολίσετε, σχετικά με τους υπεύθυνους για τη χρεοκοπία της χώρας με την αλλοπρόσαλλη οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε τουλάχιστο κατά την 30ετία 1980-2010. Στην αρχαιότητα θα είχαν εξοστρακιστεί οι υπεύθυνοι και θα είχαν καταφύγει στην αυλή του ..Δαρείου, ενώ σήμερα τους ..τρώμε στη μάπα καθημερινά στο διαδίκτυο, έχουν δε αποθρασυνθεί σε τέτοιο σημείο που μας κουνούν και το δάκτυλο!!

  • όλοι οι δεξιοί και οι παλαιοί πασοκατζήδες της φώφης και του πιτσαδόρου λεβέντη είναι σαν τις κλαμένες χήρες. Τι να κάνουμε ήρθε και αυτή η υποτιθέμενη έξοδος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Βέβαια ο κάτανας πολύ θα ήθελε να ήταν στον κυβερνητικό συνασπισμό γι αυτό και η θλίψη του για το σήμερα. Δεν πειράζει θα περάσει κύριε κάτανα θα μεγαλώσεις και θα το ξεχάσεις

  • Εξοδος με 360 δις χρεος. Με 300 δις ειχαμε μνημονια με 360 βγηκαμε απ τα μνημονια. Κι εσυ Κατανα εισαι μια απ τα ιδια και χειροτερα αλλα κελαηδεις στην πλατη του πολιτη οπως ολοι χωρις αιδω.

  • Κ. Κατανα σου εχουμε εμπιστοσυνη.Μπραβο σου για ολα οσα εχεις κανει και πιστευω ακομη εχεις να προσφερεις πολλα.Ειμαστε μαζι σου.

  • Οι ΒΑΛΤΟΙ παρατρεχαμενοι δεν εχουν με τι αλλο να ασχοληθουν.Το δηλητηριο που τους εχουν δωσει δεν τελειωσε ακομα. Εισαι νεος ,ΑΦΘΑΡΤΟΣ μην ασχολεισαι με αυτους. ΠΡΟΧΩΡΑ.

    • Νέος και άφθαρτος;;; …. Από περιφερειακός σύμβουλος του Καρυπίδη συγκυβέρνηση με τους συριζανέλ και τώρα με τον Άδωνη; ΟΚ!!!!!! Κάηκε στο ζέσταμα!!!!!

  • Και τον χρεώσεις με 200δις επιπλέον και έβαλε καπιταλισμός κέντρο και πούλησε τη Μακεδονία μας θες και άλλα έργα των συριζανελ βολεμενε;Μπορώ να σου γράφω σελίδες ολόκληρες αντε που υποτιμάς και τη νοημοσύνη μας, φτάνει να παρουσιαζετε το άσπρο μαύρο και κάθε αποτυχία σαν επιτυχία…

  • Το ξαναεγραψα αλλά το γράφω πάλι για να το βάλετε καλά στο μυαλό σας:

    Στην Ελλάδα κάθε πολιτική συζήτηση αρχίζει και τελειώνει στην ερώτηση “ΠΟΙΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ”.

    Όλα τα άλλα είναι ανοησίες αυτών που ξεβολευτηκαν και έχουν πάθει σύνδρομο στέρησης της κουταλας…

    • Αυτοί που χρεοκόπησαν την χώρα είναι οι συνταξιούχοι των 3500€ , τα 2/3 του χρέους είναι η κάλυψη των ελλειμμάτων στα ταμεία.
      Αυτούς που ήθελε ο καταληψίας να τους κρατήσει στον αφρό και να πληρώνουν οι Ευρωπαίοι που δανειζόταν με μεγαλύτερα επιτόκια για να δανείζουν την Ελλάδα με μικρότερα επιτόκια

  • ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΓΥΑΛΙΩΝ ΤΗΣ REYBAN ΠΟΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ?
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…
    ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ.

    • βγάλε τα κίτρινα γυαλιά εσύ και πες τον πρόεδρό σου να πληρώσει το χρέος της ομάδας σου και να μην πιστιολιάζει το Ελληνικό δημόσιο ρίχνοντας το αεκακι στη Γ . Τα λεφτά για το γήπεδο να τα βάλει από την τσέπη του και όχι από ελληνικό δημόσιο για άλλη μια φορά, αυτά κοίτα και την πολιτική άσε την για άλλους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.