Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: Παράταση ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων στήριξης στο Μέτρο της Συνεργασίας (Μέτρο 16) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 μέχρι τις 22/10/2018

22 Αυγούστου 2018
17:33

Εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 6778/02-08-2018 (ΑΔΑ:6ΗΞΙ4653ΠΓ-1ΣΥ) Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων που τροποποιεί την υπ’ αριθμ. 4267/24.05.2018 (ΑΔΑ:ΨΛΟΧ4653ΠΓ-ΨΡ8) 1η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο των Υπομέτρων:

16. 1 – 16.2: «Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας»

Δράση 1: «Ίδρυση (δυνητικών) Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας» και

Δράση 2: «Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου (project) των Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας».

16.1 – 16.5: «Συνεργασία για περιβαλλοντικά έργα, περιβαλλοντικές πρακτικές και δράσεις για την κλιματική αλλαγή»

Δράση 1: «Δημιουργία συνεργασιών, ίδρυση Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ, με σκοπό την προώθηση δράσεων οι οποίες επιδεικνύουν σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή».

Δράση 2: «Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου (project) των συνεργασιών με σκοπό την προώθηση δράσεων οι οποίες επιδεικνύουν σεβασμό για την προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή», ως ακολούθως:

  1. Η παράγραφος 1.3 «Πεδίο και γεωγραφικές περιοχές εφαρμογής» αντικαθίσταται ως εξής :

«1.3 Πεδίο και γεωγραφικές περιοχές εφαρμογής. Γεωγραφική περιοχή εφαρμογής των Υπομέτρων είναι η ελληνική επικράτεια. Ωστόσο, όσον αφορά στο Υπομέτρο 16.1 – 16.2 μέρος του συνολικού προϋπολογισμού του Υπομέτρου έχει κατανεμηθεί στις Περιφέρειες για την υλοποίηση πιλοτικών έργων που αφορούν σε προϊόντα περιφερειακής εμβέλειας που χαρακτηρίζονται ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ ή συνεργασίες με φορείς εντός της συγκεκριμένης Περιφέρειας, εφόσον το σύνολο των μελών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της γεωργίας ή της κτηνοτροφίας έχουν έδρα στη συγκεκριμένη Περιφέρεια (Περιφερειακό επίπεδο). Το υπόλοιπο μέρος του συνολικού προϋπολογισμού αποτελεί το εθνικό σκέλος.

Το Υπομέτρο 16.1 – 16.5 υλοποιείται από τη Μονάδα Συνεργασίας και Καινοτομίας της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΥΕ ΠΑΑ)».

  1. Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 5 «ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ» της υπ’ αριθμ. 4267/24.05.2018 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων ως προς την καταληκτική ημερομηνία της υποβολής των αιτήσεων στήριξης, η οποία παρατείνεται έως 22/10/2018.

Κατά τα λοιπά ισχύει η αριθμ. . 4267/24.05.2018 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών (ΑΔΑ:ΨΛΟΧ4653ΠΓ-ΨΡ8).

Τα έργα που θα επιλεγούν στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης θα υλοποιηθούν με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και Εθνικών Πόρων.

Ένα σχόλιο

  • Εντελώς άσχετο με το θέμα.Ο καρυμπας που είναι? Μήπως είναι διακοπές? Αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας απαντήσει.Οχι ότι με νοιάζει , αλλά έτσι να ξέρουμε!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.