Ο Απόστολος Παπαδημητρίου απαντά σε σχόλια ανώνυμου αναγνώστη

24 Αυγούστου 2018
12:43

Αγαπητέ ανώνυμε υβριστή μου, γειά σου

Δεν παραλείπεις να παραθέτεις το πικρόχολο σχόλιό σου κάτω από κάθε άρθρο μου, που αναρτάται στον ιστότοπο, που το φιλοξενεί. Και το πράττεις αυτό έχοντας ασφαλές καταφύγιο, την κρύπτη της ανωνυμίας!

Ξεκινάς με τη σταθερή υπόδειξη να πάψω να αρθρογραφώ, επειδή κανείς δεν διαβάζει τα μακροσκελή και φλύαρα άρθρα μου. Δεν πιστεύω να το γράφεις αυτό, επειδή λυπάσαι τον κόπο μου. Ασφαλώς κάτι σε ενοχλεί στα γραφόμενά μου. Και φαίνεται ότι τουλάχιστον εσύ τα διαβάζεις, καθώς δεν έχεις τη δύναμη να αντισταθείς στον πειρασμό της ανάγνωσής τους. Αν όμως σφάλλω και εσύ περιορίζεσαι μόνο στην παράθεση του πικρόχολου σχολίου σου, τότε έχω κάθε δικαίωμα να σου προσάψω ποικίλους ατιμωτικούς χαρακτηρισμούς. Δεν το πράττω. Μη νομίζεις όμως ότι η ανωνυμία σου σε προφυλάσσει πλήρως. Υπάρχει και η φωνή της συνείδησής σου, η οποία, όσο και αν την έχεις καταστείλει, σε ελέγχει για την ποταπότητά σου.

Ανάμεσα στα πολλά επικριτικά, τα οποία έγραψες σε βάρος μου επισήμανα δύο, για να απαντήσω.

Πιστεύω στον Θεό δημιουργό και είμαι μέλος της Εκκλησίας του Χριστού. Αυτό γιατί σε ενοχλεί τόσο πολύ, για να μη γράψω σε δαιμονίζει; Και έφθασες να γράψεις ότι πρέπει να ντρέπομαι, επειδή αποφοίτησα από το Πολυτεχνείο! Αλλά στο Πολυτεχνείο δεν εισήλθα, για να διδαχθώ υλιστική φιλοσοφία, ώστε να αποβάλλω τις «γραώδεις προκαταλήψεις». Εισήλθα, για να αποκτήσω γνώσεις σε τομέα της επιστήμης και μέσω αυτών να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο. Αν το επέτυχα αρμόδιοι να με κρίνουν είναι οι συνάδελφοί μου στην Υπηρεσία, στην οποία εργάστηκα επί δεκαετίες και όσοι συναλλάσσονταν μ’ αυτήν. Βέβαια, πρέπει να δεχθείς, ότι δεν αρκούν οι γνώσεις. Πολύ πιο σημαντικό είναι το ήθος και αυτό δεν καλλιεργείται στα Πανεπιστήμια. Ο Πλάτων έγραψε ότι «επιστήμη (=γνώση) χωριζομένη αρετής πανουργία και ου σοφία φαίνεται». Μήπως λυσσομανάς, επειδή δεν βρίσκεις στοιχεία για να πλήξεις την ηθική μου υπόσταση;

Το ιδεολόγημα ότι η επιστήμη κατάφερε συντριπτικά πλήγματα κατά της πίστης στον Θεό είχε βέβαια πέραση κατά τον 19ο αιώνα. Τώρα είμαστε στον 21ο, πλην εσύ δεν το συνειδητοποίησες. Ένα μόνο σημειώνω: Οι Κρικ και Γουότσον υπήρξαν δύο μεγάλοι επιστήμονες, οι οποίοι ανακάλυψαν τη διπλή έλιξα του DNA. Ο πρώτος δήλωνε άθεος, ο δεύτερος πίστευε στην ύπαρξη του Θεού. Μπορείς να οδηγηθείς σε κάποιο συμπέρασμα;

Έγραψα ότι στο Πολυτεχνείο δεν διδάσκεται η υλιστική φιλοσοφία, όπως διδασκόταν υποχρεωτικά σε όλες τις ανώτατες σχολές σε κάποιες χώρες πριν από λίγες δεκαετίες. Όμως το κενό, ίσως για σένα, κάλυψα με προσωπική μου μελέτη. Επί 25 έτη μελέτησα υλιστική φιλοσοφία και συνέγραψα τρεις πραγματείες αντιρρητικές του υλισμού 894 σελίδων συνολικά. Αμφιβάλλω, αν διάβασες έστω και ένα εγχειρίδιο υλισμού. Θα είχες να παραθέσεις κάποιο επιχείρημα, αντί να βρίζεις. Και επειδή ο διάλογος είναι πολύ καλύτερος από τις βρισιές, σε καλώ στην εκπομπή μου, ώστε να αναπτύξεις την επιχειρηματολογία σου.

Η δεύτερη κατηγορία, που μου προσάπτεις, είναι ότι είμαι παντελώς άσχετος από ιστορική γνώση και γι’ αυτό γράφω ανοησίες! Δεν νομίζω να μη γνωρίζεις απολύτως τίποτε για μένα. Επειδή ίσως κάποιοι αναγνώστες να μη γνωρίζουν παραθέτω στοιχεία, όχι βέβαια για να καυχηθώ, αλλά για δείξω πόσο η εμπάθειά σου σε ευτελίζει. Διευθύνω επί 20 έτη ωριαία κατ’ εβδομάδα εκπομπή σε τηλεοπτικό σταθμό, ιστορικού βασικά περιεχομένου. Συνέγραψα 4 τόμους ιστορίας, 1427 σελίδων συνολικά, και συνεχίζω να συγγράφω. Έλαβα μέρος σε 6 συνέδρια με εισηγήσεις ιστορικού περιεχομένου. Αμφιβάλλω, αν άνοιξες βιβλίο ιστορίας ποτέ, γιατί κάποια επιχειρήματα θα είχες να αντικρούσεις τις θέσεις μου. Και επειδή ο διάλογος είναι καλύτερος από τις βρισιές, σε καλώ στην εκπομπή μου, ώστε να αναπτύξεις την επιχειρηματολογία σου.

Δεν τρέφω αισιοδοξία να σε αποσπάσω από την κρύπτη της ανωνυμίας, τρέφω πάντως κάποια ελπίδα να ανακόψω την κατρακύλα σου στη χυδαιότητα. Ίσως να έλθουν έτσι τα πράγματα, ώστε να ανταμώσουμε σε κάποιο σταυροδρόμι του βίου μας. Η ιστορία του ανθρώπου έχει πολλά παραδείγματα μεταστροφών, όπως αυτή του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Ντοστογιέφσκι.

Αν πάντως με τον τρόπο αυτό «βγάζεις το ψωμί σου», τότε δεν ελπίζω να αλλάξεις στο ελάχιστο άποψη. «Χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται», έγραψε ο συγγραφέας, που μόλις ανέφερα. Μη φαντάζεσαι πάντως ότι διαφέρεις σε κάτι από εκείνους, που συνεργάτες των κατακτητών όντες, υποδείκνυαν, φορώντας κουκούλα, ποιοι πρέπει να κρατηθούν, για να εκτελεστούν στη συνέχεια. Ούτε πάλι διαφέρεις από τους κουκουλοφόρους, που στην υπηρεσία του συστήματος όντες, προβάλλουν ως πολέμιοι της εξουσίας. Αν αληθεύει αυτό, που δεν το εύχομαι, δίνω μιαν ευχή: Να μη μάθουν ποτέ τα παιδιά σου τον άχαρο ρόλο, που ανέλαβες να διαδραματίσεις.

Χωρίς πάθος

Απόστολος Παπαδημητρίου

ΥΓ: Προσωπικοί τηλεφωνικοί αριθμοί κλήσεως:

24610 31374 & 6977749240

41 σχόλια

  • το οτι συνεγραψες 1400 σελιδες ιστοριας δεν σε κανει και μεγα ιστορικο αγαπητε,ενα αλλο στοιχειο που θελω να σου επισημανω ειναι οτι δεν εισαι παντογνωστης γιατι παρακολουθωντας τις εκπομπες σου και τα κειμενα σου εκφραζεις αποψη επι ολων των θεματων,καλο ειναι να καλλιεργουμε και λιγο την μεγαλη αρετη της ταπεινωσης,αλλα εκει που διαφωνω τελειως μαζι σου ειναι οτι παντα και τηλεοπτικα και διαδικτυακα εκφραζεις εναν εντονο πεσιμισμο και αποπνεεις μια απογοητευση η οποια δεν συναδει με το πνευμα της ορθοδοξιας,δεν φταιει για ολα τα κακα η κακια η δυση και εμεις ειμαστε αμοιροι ευθυνων ελεος

    • Η ίδια η Ορθοδοξία, Μιχάλη Καραγιάννη, είναι αισιόδοξη. Αμφιβάλλω αν έχεις παρακολουθήσει εκπομπή ολόκληρη του κου Παπαδημητρίου. Πότε άκουσες να μιλάει απαισιόδοξα. Μήπως σε ενοχλεί το γεγονός πως τονίζει με αδιάσειστα στοιχεία ότι μόνο η επιστροφή του Νεοέλληνα στον Τριαδικό Θεό και στις παραδοσιακές του αρχές θα είναι η σωτηρία μας ως έθνους; Αλλά τι σου γράφω τώρα, ποιο έθνος για σένα και για λίγους ευτυχώς ομοίους σου διεθνιστές; Σεις μόνο το μαμονά προσκυνάτε!

  • οσον αφορα τον παπισμο γιατι πολλακις ανεφερθεις εις αυτον στα κειμενα σου ναι διεπραξε ατοχιες και εγκληματα δεν παυει ομως κατα τον μεγαλο θεολογο των καιρων μας τον αειμνηστο καθηγητη παναγιωτη τρεμπελα να ειναι η σεβασμια εκκλησια της ΡΩΜΗΣ.

    • Ο Παπισμός κατέστρεψε την Ευρώπη και όλον τον κόσμο.
      από το βιβλίο Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
      Αβραάμ μοναχού Αγιορείτου σελ.100, 1η έκδοση 2012

  • Κύριε Παπαδημητρίου όσο και αν δέχεστε ύβρεις από το κάθε “ανώνυμο” μη σταματάτε ποτέ να μιλάτε για το Χριστό και την ορθοδοξία και δεν έχετε ανάγκη να απολογηθείτε σε κανέναν.
    Είστε ένας αξιόλογος άνθρωπος με ήθος, πιστεύω και ιδιαίτερη αγάπη προς στον συνάνθρωπο σας.
    Ευχαριστούμε γι αυτά που γράφετε.

  • Απόστολε Καλησπέρα.
    Τις αρχές και αξίες της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης μας και της Πατρίδας, που υπηρετείς, με τις τεκμηριωμένες αναλύσεις σου αντιστρατεύονται, γιατί προσωπικά μπορεί και να μην γνωρίζουν την ανθρωπιά και το ήθος σου.
    Δέξου τα Συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη μου (αρετη που πρέπει να εκφράζεται με λόγια), για την προσφορά σου!

  • Αξιαγάπητος ο κύριος Παπαδημητρίου, μακάρι την κοινωνία μας να την απαρτίζουν άτομα σαν τον κύριο Παπαδημητρίου και όχι οι απατριδες και εθνομηδενιστες που υπάρχουν σήμερα.

  • Αγαπητέ Συνάδελφε Απόστολε
    Έχω μάθει στη ζωή μου
    ότι είναι οι αδύναμοι που είναι ανελέητοι
    και πως την ευγένεια θα πρέπει να την περιμένουμε
    μόνο από τους δυνατούς .
    Και πάλι ΕΥΓΕ!!!

  • Κυριε Παπαδημητριου, καταρχας δεν ειμαι εγω που εκανα ολα τα σχολια (ειδικα αυτο: “ότι είμαι παντελώς άσχετος από ιστορική γνώση και γι’ αυτό γράφω ανοησίες” Δεν εγραψα εγω ποτε τετοιο πραγμα,αλλος ηταν.).Δεν εχω την πολυτελεια χρονου,γι΄αυτο και γραφω στο α-τονικο και στα πεταχτα και για αλλα θεματα.

    1. Το επιμαχο σχολιο μου (σε αρθρο για τα 96 φρικωδως απανθρακωμενα θυματα -και παιδια-στο Ματι Αττικης):
    Ανώνυμος – Ιούλιος 30th, 2018 at 12:11

    ” Όταν ο άνθρωπος αρνείται την χάρη του Θεού, ενσκήπτουν τιμωρίες, οι οποίες οφείλονται στην κακία του διαβόλου. Και συχνότατα οι συμφορές δεν πλήττουν τους ενόχους αλλά αθώους”.(Απ. Παπαδημητρίου)

    ΣΥΓΓΝΩΜΗ κ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΕΙΣΤΕ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ) ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΚΥΡΙΕ!!!! ΚΑΙ ΔΕ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ «ΥΠΕΡΑΝΩ” (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ) ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΑΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ kozan NA ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.

    (http://kozan.gr/archives/126376)

    Μηπως διαστρεψατε τι ηθελα να πω; Δεν ειπα εγω να ντρεπεστε που ειστε πτυχιουχος Πολυτεχνειου, αλλα να ντρεπεστε που πιστευετε τετοιες ιστορίες της Π.Διαθηκης,επιστημονας ανθρωπος!!! Κατα τα αλλα ολο αγαπη η χριστιανικη θρησκεια.Και εννοω βαθυτερα οτι η λογικη σας εδω αντιφασκει βαθυτατα. Τη λογικη τη υπηρετησατε στο Πολυτεχνειο!!!Δεν ξερω αν με αντιλαμβανεστε.Οχι οπως μας βολευει να τα λεμε!!

    Οσο για την ανωνυμια μου, το λεω:”ΚΑΙ ΔΕ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ «ΥΠΕΡΑΝΩ” (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ) ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΑΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ”. Η ανωνυμια που σας ενοχλει κε Παπαδημητριου ειναι μια μεγαλη κατακτηση του ιντερνετ. Δεν αντιλεγω οτι εχει παρενεργειες, τις ρουφιανιες κλπ. Μην τα θελουμε και ολα!!!

    2. Δεν ειδα στις χριστιανικες εκπομπες σας, στα κατεβατα σας αρθρα (τα διχως μετρο,και γι΄αυτο ανιαρα-κουραζεται και το kozan να τα χτενιζει για το νομο!) μια κριτικη πχ στους ‘αδερφους” Σερβους (οι σφαγεις της Σρεμπρενιτσας-8.000 κορμια), στους παπαδες,στους δεσποταδες,πχ στον επιχωριο Σερβιων και Κοζανης. Απο γλυκεροτητες χορτασαμε. Ολα αψογα μ΄αυτον στο παρελθον;

    3. Ο Μακρυγιαννης, που τοσο αγαπατε εγραφε:”…Καἰ οἳ ἂναθεματισμένοι τῆς πατρίδας πολιτικοί μας καί οἱ διαφταρμένοι ἀρχιγερεῖς…”

    4. Περισσοτερα αλλη φορα.

    • μπραβο σου κυριε ανωνυμε υβριστη του κ.παπαδημητριου!του τα ειπες πολυ καλα,αριστα!!! απορουμε κιολας πως τα δημοσιευσε το koza.gr…γιατι τα δικα μας ,τα ριχνει στον καλαθο των αχρηστων! μονον τα φερεφωνα και τα γλυκερα τους δημοσιευουν…

    • Από την στιγμή που είσαι τόσο επιθετικός εναντίον του κ. Παπαδημητρίου γιατί δεν βγάζεις την κουκούλα της ανωνυμίας;
      Η επιθετικότητα εκ του ασφαλούς δηλώνει δειλία κι ανηθικότητα.

    • Για λύπηση είστε κύριε πραγματικά.. Δεν έχουν λογική αυτά που γράφεις, από την εκκλησία στην σρεμπρενιτσα το πας.. Με κάτι τέτοιες σκέψεις είχε μείνει η Ελλάδα σε υποδούλωση από τους Οθωμανούς.
      Περαστικά σας..

    • Είναι η Εκκλησία και η Ορθοδοξία που σε πονάει και όχι ο κ. Παπαδημητρίου. Μια χαρά σου τα είπε για άλλη μια φορά!

    • Η ανωνυμία στο ίντερνετ μπορεί να είναι κατάκτηση, αλλά όταν στοχοποιείς κάποιον και στρέφεσαι συνεχώς εναντίων του ανώνυμα μόνο θράσος και δειλία φανερώνουν για σένα.
      Ανέλυσε ολόκληρη την ψυχολογία σου και σε αποδόμησε πλήρως ο Κ. Παπαδημητρίου!

  • Για κάποιους δυστυχώς, για εμάς ευτυχώς, εδώ είναι Κοζάνη, δεν είναι παίξε γέλασε. Και Κοζάνη σημαίνει άτυπη πρωτεύουσα του ελληνικού διαφωτισμού, το αντίθετο δηλαδή του σκοταδισμού… Οι προηγούμενες γενιές βγήκαν από το κουκούλι τους, άνοιξαν τα φτερά τους και πέταξαν σε τόπους της προκοπής. Έφεραν στη πόλη ευημερία, αξιοπρέπεια και παιδεία. Και κυρίως ανοιχτούς ορίζοντες που έκλεισαν βίαια από ατυχείς γεωπολιτικές εξελίξεις… Η δημοτική Βιβλιοθήκη δεν έχει τυχαία τον πλούτο που διαθέτει… Σε αυτό το περιβάλλον και με αυτή την παρακαταθήκη είναι φυσικό να δυσφορούμε όταν συναντάμε κηρύγματα σκοταδισμού, απομονωτισμού και συνωμοσιολογίας. Και είναι αναμενόμενο να διαμαρτυρόμαστε όταν διαπιστώνουμε τέτοια φαινόμενα, καθώς και εμμονή σε παραχάραξη της πραγματικής ιστορίας….. Το οφείλουμε πρώτα στον εαυτό μας και μετά σε όσους στην πράξη αγωνίστηκαν για να είναι περήφανοι…

    • «Τὸ ἔθνος εἶναι πτῶμα σπαραττόμενον ἀπὸ κόρακας. Ἀπέθανεν ἡ πατρίς…. ἀφ’ ὅτου μᾶς ἐπάτησεν ὁ Φίλιππος ἕως τὸ 1453». (Ἀδαμαντίου Κοραῆ, «Στοχασμοὶ Κρίτωνος» σελ. 5)

      Κατά τον δημοκράτη «διαφωτιστή» Αδαμάντιο Κοραή, που «μορφώθηκε» στην Φραγκιά, ο Φίλιππος και ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνες, αλλά κατακτητές, που πάτησαν την Ελλάδα! Είδες τι βλακείες γράφουν οι πολέμιοι του Χριστιανισμού και της Ρωμηοσύνης, που θέλεις να λέγεσαι και Φιλομακεδών, τρομάρα σου;

      • Χωρίς να αντιλέγω απλά η αναφορά του Κοραή για τον Φίλιππο ήταν ως την κατάλυση της αθηναϊκής δημοκρατίας από τον Μακεδόνες και εγκαθίδρυση της βασιλιάς και όχι ότι θεωρούσε ξένους τους Μακεδόνες.
        Ο Κοραής δεν ήταν άθεος απλά είχε πολύ φίλο παπικες γνώμες.

      • Λογικό είναι να σου φαίνεται παράδοξο ότι ο Φίλιππος υποδούλωσε τις ελληνικές πόλεις κράτη. Πού διδάσκεται αυτό για να το έχεις ακούσει κι εσύ… Πού να μάθεις κιόλας τι συνέβη στην Κόρινθο όταν ο Ρωμαίος στρατηγός ανακοίνωσε στους αντιπροσώπους των πόλεων ότι πλέον είναι ελεύθεροι από το μακεδονικό ζυγό!!! Δε θα το πιστέψεις…

          • (Επί πλέον οι Μακεδόνες, το κράτος της Μακεδονίας χάνει όλες του τις κτήσεις στο Αιγαίο. Ο Φίλιππος υποχρεώνεται να παραδώσει το σύνολο του στόλου του, εκτός από 5 πλοία, να δώσει ένα πολύ σημαντικό ποσό, 1.000 ταλάντων στους Ρωμαίους ως πολεμική αποζημίωση και να στείλει έναν από τους γιους του, τον Δημήτριο, στη Ρώμη ως όμηρο. Η συνθήκη αυτή είναι εξαιρετικά ταπεινωτική. Ο Φλαμινίνος την εκμεταλλεύεται για να εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε δώσει στους Έλληνες. Σε μία σκηνοθετημένη σκηνή, σε μια από τις σημαντικότερες ελληνικές γιορτές, τη γιορτή και τον αγώνα των Ισθμίων, το 196 π.Χ., σε ένα μέρος που έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία για τη
            35 σημ. απομαγν.: Τίτος Κόιντος Φλαμινίνος
            ⤊ – 104 –
            δυναστεία των Αντιγονιδών, για τη δυναστεία των Μακεδόνων, στο μέρος όπου λατρεύεται ο Ποσειδώνας, που θεωρείται ένας από τους θεούς που προστατεύουν τη δυναστεία των Αντιγονιδών, ένας θεός που έχει ιδιαίτερη σχέση με τον ιδρυτή της δυναστείας, τον Δημήτριο τον Πολιορκητή. Στο μέρος όπου είναι κοντά ο Ακροκόρινθος, το βασικό οχυρό των Μακεδόνων επί πολλές δεκαετίες, το μέρος όπου οι πρόγονοι του Φιλίππου είχαν δημιουργήσει την Κορινθιακή Συμμαχία, την οποία είχε ανανεώσει ο θείος του, ο Αντίγονος Δώσων και στην οποία ο ίδιος είχε τεθεί επικεφαλής παλαιότερα, σε αυτό ακριβώς το μέρος, στον Ισθμό της Κορίνθου, ο Φλαμινίνος ανακηρύσσει την ελευθερία των Ελλήνων. Λέγεται ότι όταν η ανακοίνωση έγινε, οι κραυγές του πλήθους ήταν τόσο μεγάλες, που αναγκάστηκαν να καλέσουν τον κήρυκα για μια ακόμα φορά για να επαναλάβει την αναγγελία αυτή, την ανακήρυξη της ελευθερίας των Ελλήνων, και πάλι λένε ότι οι κραυγές ήταν τόσο δυνατές, που πουλιά έπεσαν από τον ουρανό νεκρά. Αυτό δεν είναι ανάγκη να το πιστέψουμε, αλλά ότι ο ενθουσιασμός στην Ελλάδα μετά από αυτή την ανακοίνωση ήταν τεράστιος, αυτό είναι λογικό.) Mathesis Άγγελος Χανιώτης «Η μακρά ελληνιστική εποχή ο Ελληνικός κόσμος από τον Αλέξανδρο στον Αδριανό.

        • Σιγά την ανακοίνωση του Ρωμαίου στρατηγού ! Μ΄έπιασε ρίγος….

          Ο επιφανής καθηγητής Julián Méndez Dosuna, του Πανεπιστημίου της Salamanca

          βεβαιώνει: «Η συντριπτική πλειοψηφία των Μακεδόνων έφερε ελληνικά ονόματα: Φίλιππος, Αλέξανδρος, Περδίκκας, Αμύντας, κ.α. Ελληνικά ήταν και τα ονόματα των μηνών του μακεδονικού ημερολογίου (Δίος, Απελλαίος, Ξανδικός, Πάναμος κλπ.). Ακόμη: Οι Μακεδόνες λάτρευαν τους θεούς του Ολύμπου. Ολόκληρος ο πολιτισμός είναι ελληνικός: από την πολεοδομία και την κατοικία, τα ιερά και τους τάφους μέχρι την υλική παραγωγή γενικότερα, στα ήθη, τον τρόπο ζωής και τις πεποιθήσεις που μπορούν να συσχετιστούν με αυτά τα μνημεία.» Οι Μακεδόνες αγωνίζονταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου συμμετείχαν ΜΟΝΟ Έλληνες.

          • Τι σχέση έχουν αυτά με το θέμα μας; Αμφισβήτησε κανείς την ελληνικότητα των Μακεδόνων;…

        • Πες το, βρε παιδάκι μου, ότι είναι ο Χριστιανισμός που σ’ ενοχλεί. Οι ειδωλολάτρες Ρωμαίοι ήταν για σένα «ελευθερωτές» από τους… «κακούς» Μακεδόνες! Ο Μέγας Κωνσταντίνος 450 χρόνια αργότερα ήταν «κακός» Ρωμαίος, γιατί έγινε Χριστιανός. Αυτό δεν θέλεις να πεις;

          Λογικό να σου φαίνεται παράδοξο ότι υπήρχαν σανοφάγοι και στην αρχαία Ελλάδα, που είδαν τους ξένους κατακτητές σαν ελευθερωτές. Αυτοί οι τοπικιστές στις πόλεις-κράτη, τρώγονταν σαν από 10 χωριά χωριάτες (κι εγώ χωριάτης είμαι) και ήρθε ο Φίλιππος και τους ένωσε.

          Και κάτι ακόμη: Παινεύεσαι για την αρχαία δημοκρατία, με τις δεκάδες χιλιάδες δούλους. Στην Μακεδονία, που ήταν βασίλειο, ΔΕΝ υπήρχαν δούλοι. Πού διδάσκεται αυτό για να το έχεις ακούσει κι εσύ;

          Έλα, παραδέξου το, το «Φιλομακεδών» το επέλεξες για τρολλιά ως ψευδώνυμο.

    • Μας κούφανες (κούφια και κενά λόγια), δεν μας διαφώτισες,εσύ του διαφωτισμού.Μας συσκότισες, γιατί ως φιλοκοζανήτης, αφού φιλομακεδών, γνώριζε πως οι Κοζανήτες είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

  • Πολύ “λίγος” ο “ανώνυμος υβριστής” και αστεία η επιχειρημτολογία του!
    Συγχαρητήρια για τον αρθρογράφο για ακόμα μια φορά!

  • 6,7 ατομα συνολο υπερ για τοσα αρθρα και τοσες εκπομπες δε θα το ελεγα επιτυχια. Ολα δειχνουν οτι υπαρχει ” προβλημα “, αυταρχισμος και επαρση.

    • Αγαπητέ, όλος ο κόσμος που γνωρίζει είναι υπέρ του κυρίου Παπαδημητρίου. Τα άρθρα που γράφει ποτέ δεν έχουν σχόλια γιατί μάλλον δεν έχει κανείς την γνώσει για αντιπαράθεση μαζί του η γιατί συμφωνεί μαζί του. Τώρα βρέθηκε ένας ανώνυμος να πει κάτι που τελικά βλέπεις ότι προκάλεσε αντιδράσεις από το κόσμο γι αυτό τώρα έχει σχόλια. Καταλαβαίνω ότι δεν νοιώθεις καλά με άτομα που έχουν πραγματικά πιστεύω στη ζωή τους ή που αριστεύουν..

    • Δεν τον αντέχετε το λόγο του Παπαδημητρίου. Μου θυμίσατε το γραμμένο στο ευαγγέλιο του ΙΩΑΝΝΗ: Μετά από ομιλία του Χριστού στη συναγωγή της Καπερναούμ, πολλοί από αυτούς που τον άκουσαν, είπαν ¨ σκληρός εστίν ούτος ο λόγος, τις δύναται αυτού ακούειν ¨ ;
      Επειδή όμως περιφρονείτε τον ευαγγελικό λόγο , διαβάστε τι θα σας έλεγε ο Αίσωπος: «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια…»

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.