Συνέντευξη του Δυτικομακεδόνα καθηγητή Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη του καθηγητή, που αποκωδικοποίησε το κλάμα του μωρού με την εφαρμογή iCry2Talk και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού της Microsoft «Imagine Cup 2018», που έγινε στο Σιάτλ των ΗΠΑ (Βίντεο)

28 Αυγούστου 2018
09:23

Συνέντευξη του Δυτικομακεδόνα καθηγητή Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη του καθηγητή, που αποκωδικοποίησε το κλάμα του μωρού με την εφαρμογή iCry2Talk και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού της Microsoft «Imagine Cup 2018», που έγινε στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Το iCry2Talk είναι μια εφαρμογή που μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο το κλάμα του μωρού εμφανίζοντας το αποτέλεσμα στην οθόνη του γονιού σε μορφή εικόνας, κειμένου και ήχου. Η εφαρμογή αυτή αποκωδικοποιεί το κλάμα σε μια σειρά αναγκών, όπως πείνα, πόνο, αλλαγή πάνας, αυξομείωση θερμοκρασίας, αν υπάρχει ανάγκη για ρέψιμο ή αν το μωρό νιώθει κούραση.

Ο Λεόντιος Ι. Χατζηλεοντιάδης γεννήθηκε στην Καστοριά το 1966. Απέκτησε το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1989 και το διδακτορικό δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών το 1997, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το Δεκέμβριο το 1999, έγινε μέλος του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΑΠΘ), όπου κατέχει θέση Καθηγητή. Εργάζεται στη Μονάδα Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής τεχνολογίας, πάνω στους αναπνευστικούς ήχους, τους καρδιακούς ήχους, τους εντερικούς ήχους, τη συμπίεση δεδομένων ηλεκτροκαρδιογραφήματος, την ανάλυση σεισμικών σημάτων και στον εντοπισμό ρωγμών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη στατιστική ανώτερης τάξης, τις aplha-stable κατανομές, τα zero-crossings ανώτερης τάξης, τα κυματίδια, την πολυφασματική ανάλυση, τα μορφοκλάσματα, τη νευρο-ασαφή μοντελοποίηση για ιατρικές, κινητές εφαρμογές και εφαρμογές ψηφιακής επξεργασίας σήματος.

Επιπλέον, ο Δρ. Χατζηλεοντιάδης κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στη Μουσική Σύνθεση από το Πανεπιστήμιο του Γιορκ (Ηνωμένο Βασίλειο, 2004) και είναι Καθηγητής Σύνθεσης στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

 

Για τον Μπέτσκα
Μιχαήλ Καλαφατίδης

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.