Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογράφηκε η μελέτη αναδασμού Αγροκτημάτων Αμμοχωρίου Σιταριάς – Σ.Σ. Βεύης

28 Αυγούστου 2018
14:38

Την σύμβαση: «Μελέτη Αναδασμού Αγροκτημάτων Αμμοχωρίου Σιταριάς – Σ.Σ. Βεύης», υπέγραψε την Τρίτη 28 Αυγούστου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η εκπόνηση της μελέτης του αναδασμού των αγροκτημάτων των συγκεκριμένων κοινοτήτων, η οποία θα γίνει σύμφωνα με τους όρους της Συγγραφής Υποχρεώσεων, για την εκπόνηση μελετών Αναδασμών του Νόμου Ν674/77.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 987.000 ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σε δηλώσεις του, ο ανάδοχος, τόνισε ότι ο αναδασμός θα γίνει με τη χρήση νέων τεχνολογιών με στόχο να τελειώσουν πολύ σύντομα οι διαδικασίες, ώστε οι πολίτες να πάρουν γρήγορα τα χωράφια τους.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και αφού αποτυπωθούν όλες οι ενστάσεις των κατοίκων, να προχωρήσουμε στην κατανομή των αγροκτημάτων που θα δώσουν τη δυνατότητα στην κατασκευή του αρδευτικού δικτύου που αφορά το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, με συνέπεια την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και αποδοτικότητας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του υπογράμμισε: «Σήμερα κάνουμε ακόμη ένα σημαντικό βήμα, βάζοντας τάξη στην αταξία, διότι αυτή η χώρα δεν πρέπει να πορεύεται χωρίς δασικούς χάρτες, χωρίς αναδασμούς και οι κάτοικοι να μην ξέρουν την περιουσία τους και πώς να παράγουν από αυτήν προστιθέμενη αξία» συμπληρώνοντας «κλείνοντας τον κύκλο των αναδασμών μαζί με τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή είναι σε εξέλιξη θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για έναν στρατηγικό σχεδιασμό που θα απαντάει στις ανάγκες και θα δίνει προοπτική και στην παραγωγή, για να μπορέσουν επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι της υπαίθρου να κεφαλαιοποιούν τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους στο χωράφι».

Ένα σχόλιο

  • Ο περιφερειάρχης που κατήργησε το κοζανοκεντρικο κράτος και αποκέντρωσης αρμοδιότητες ….
    Γιατί δεν υπογράφεται εσείς κ Μπιρο;
    Αυτό δεν έλεγε προεκλογικά ο κ.Καρυπιδης ότι θα δώσει το δικαίωμα υπογραφής στους αντιπεριφερειάρχες;;
    Και γιατί δεν γίνεται η υπογραφή της σύμβασης στην Φλώρινα;;
    Αφού η μελέτη χρηματοδοτείται από λεφτά της ΠΕΦλωρινα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.