kozan.gr: Αλέξανδρος Συμεωνίδης – Ένας Πτολεμαϊδιώτης που αριθμεί, ήδη, ένα μεγάλο αριθμό συνεργασιών & παραγωγών με τα γνωστότερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου – Συνέντευξη στο kozan.gr

28 Αυγούστου 2018
19:29

 

Ο 41χρονος Αλέξανδρος Συμεωνίδης, με καταγωγή από την Πτολεμαΐδα, υπεύθυνος Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων, Φεστιβάλ, συναυλιών, Θεματικών Πάρκων, μέσα από τη επαγγελματική δραστηριότητα της δικής του διαφημιστικής εταιρίας ‘’Τριλογία‘’, αριθμεί, ήδη, ένα μεγάλο αριθμό συνεργασιών & παραγωγών, με γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως τη Νατάσσα Θεοδωρίδου, τον Διονύση Σαββόπουλο, την Ελένη Βιτάλη, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Πάνο Μουζουράκη, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Δημήτρη Σταρόβα, τις 48 Ώρες, τον Χρήστο Θηβαίο, τους Μπλέ, τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Νίκο Ζιώγαλα, την Ανδριάννα Μπάμπαλη, τους Locomondo, τον Τόνυ Σφήνο, τον Μηδενιστη, τον Χριστόφορο Ζαραλίκο κ.α.. Τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης και συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την πορεία του στο συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο. Mέσω της παρακάτω συνέντευξης στο kozan.gr, μοιράζεται μερικές από τις, μέχρι τώρα, εμπειρίες του.

 

1) Μίλησέ μας λίγο για τον εαυτό σου. Πώς ξεκίνησες να δραστηριοποιείσαι στο χώρο της διοργάνωσης events, συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων;

 Όλα ξεκίνησαν πηγαίνοντας για σπουδές, στη Θεσσαλονίκη, αρχές του ‘90. Παράλληλα με τη σχολή που φοιτούσα, είχα την επιμέλεια της μουσικής σε γνωστά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης, ως μουσικός παραγωγός. Τότε, δεν υπήρχαν τα social media για να κάνει κάποιος γνωστό το τραγούδι του, μόνο το ραδιόφωνο κι η τηλεόραση. Έτσι, όλοι οι καλλιτέχνες, έστελναν σ’ εμάς, που παίζαμε μουσική στα μαγαζιά, τα τραγούδια τους, για να ακουστούν σε μεγάλο φάσμα κοινού. Υπήρχαν χώροι που εργάστηκα, όπου φιλοξενούσαν έως και 6000 άτομα. «Αναγκαία», λοιπόν, γνωριζόμασταν μαζί τους και προέκυπτε κι η συνεργασία σε επίπεδο συναυλιών. Όλο αυτό βέβαια πέρασε σε επαγγελματικό επίπεδο με την ίδρυση της διαφημιστικής εταιρίας ‘’Τριλογία‘’, το 2002, με την οποία, εκτός απ’ όλες τις υπηρεσίες που προσέφερε, περιελάμβανε και το κομμάτι των εκδηλώσεων. Τα θεατρικά προέκυψαν από πάθος για την υποκριτική, σε επίπεδο παραγωγής, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, καθώς είχα υπάρξει μουσικός επιμελητής σε παραστάσεις.

Διαφημιστική εταιρεία ‘’Τριλογία‘’

 

2) Ποιες είναι οι δυσκολίες και τα “ατυχήματα” της συγκεκριμένης δουλειάς;

Aπό που να αρχίσω και που να τελειώσω (γέλια); Όσον αφορά τις δυσκολίες, η εμπειρία σε κάνει ψύχραιμο με τα χρόνια. Διότι η μεγαλύτερη δυσκολία είναι οι αστάθμητοι παράγοντες κι η διαχείρισή τους, όπως ο καιρός για παράδειγμα στις συναυλίες του καλοκαιριού. Τα “ατυχήματα” θα έλεγα ότι είναι η γραφειοκρατία , οι φορείς, οι παράγοντες γενικότερα κι όλοι οι μη σχετικοί με την τέχνη και τον πολιτισμό.

3)   Σε αυτό το διάστημα ποιες είναι εκείνες οι διοργανώσεις που ανέλαβες και σε έχουν κάνει υπερήφανο; Θα μπορούσες να μας αναφέρεις, ενδεικτικά, δύο που δεν θα ξεχάσεις και γιατί;

Έχουμε ως γραφείο διοργανώσει πάνω από 500 εκδηλώσεις, διαφόρων τύπων. Θα ξεχώριζα σίγουρα τη συναυλία σε ψυχιατρικό ίδρυμα της περιοχής (Κοζάνης), όπου νιώσαμε πραγματικά ευγνώμονες που βοηθήσαμε, αλλά κι από την αγάπη που δεχθήκαμε. Σα δεύτερη, θα πω, το φεστιβάλ θεάτρου το 2012, όπου παρέλασαν μετά από αρκετά χρόνια στην Πτολεμαΐδα, οι καλύτερες παραστάσεις εκείνου του καλοκαιριού.

 

4) Μιας κι είσαι ένας άνθρωπος που κατάγεσαι από την Π.Ε. Κοζάνης και συγκεκριμένα από την Πτολεμαΐδα, πιστεύεις ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα συναυλιακό – κι όχι μόνο – φεστιβάλ σε επίπεδο Νομού που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, απ’ όλη την Ελλάδα. Έχεις σκεφτεί ή ενδεχομένως και προτείνει κάτι;

Πάντα έχω να προτείνω κάτι. Πριν λίγους μήνες, συγκεκριμένα, στο δήμο Εορδαίας πρότεινα φεστιβάλ κόστους άνω των 200.000 ευρώ, χωρίς να έχουν κάποια χρηματική υποχρέωση. Δεν έγινε βέβαια, για λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν. 

 

5) Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τα επόμενα χρόνια; 

Οι στόχοι μου πλέον είναι βραχυπρόθεσμοι, λόγω της κατάστασης που ζούμε, όλοι, τα τελευταία χρόνια, ως επαγγελματίες κι ειδικότερα εμείς που εργαζόμαστε στον τομέα της παροχής υπηρεσιών. Το μόνο που εύχομαι είναι να εξακολουθώ να εργάζομαι σε δουλειές που με γεμίζουν πρωτίστως ψυχικά. Επίσης, θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι από το δικό μου μετερίζι, για την προστασία του περιβάλλοντος, με συνεχείς προσπάθειες να αλλάξει κάτι επιτέλους. Κύριο μέλημα, είναι να περάσουμε ακόμη πιο ενεργά στην παιδεία και στα σχολεία το μήνυμα της περιβαλλοντικής κα όχι μόνο συνείδησης, γιατί οι γενιές που ακολουθούν απέχουν παρασάγγας από τις δικές μας, τόσο σε νοοτροπίες, όσο και σε ιδεολογίες. Μην ξεχνάμε ότι εμείς, οι γονείς, οφείλουμε να νοιαστούμε. Να αποκτήσουν συνείδηση.

 

 

 

 

 

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.