Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μαγικό ταξίδι από τη Βιβλιοθήκη στο φεγγάρι που διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας για τους μικρούς της αναγνώστες

30 Αυγούστου 2018
15:07

Την Κυριακή 26 Αυγούστου πλήθος παιδιών κατέκλυσαν τον υπαίθριο χώρο της Βιβλιοθήκης σε μια μοναδική γιορτή κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Το ψηφιακό πλανητάριο άνοιξε τις πύλες του από νωρίς το απόγευμα για να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στο άγνωστο σύμπαν. Εκατοντάδες παιδιά κι ενήλικες παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις προβολές που ολοκληρώθηκα μετά τα μεσάνυχτα.

Οι υπόλοιπες δράσεις κινούνταν παράλληλα στο χώρο με κατασκευές και παιχνίδια ενώ στην κεντρική σκηνή η παραμυθού Ανθή Θάνου ταξίδεψε με τα παραμύθια της μικρούς και μεγάλους στου φεγγαριού τ’ αλώνι. Τη βραδιά έκλεισε ο Μάρκος Βαλαβάνης κι οι μαθήτριές του με μια μουσική βόλτα με τραγούδια για το φεγγάρι.

Όταν οι καλεσμένοι αποχώρησαν οι κατασκηνωτές διανυκτέρευσαν στις σκηνές και στη βιβλιοθήκη μέχρι το μεσημέρι της επόμενης μέρας απολαμβάνοντας μια μοναδική νύχτα κάτω από τα βιβλία και το φεγγάρι.

Η πρόεδρος του ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π, Μαρία Κύρκα, ευχαρίστησε το παρευρισκόμενο κοινό και τους διοργανωτές της εκδήλωσης που επιμελήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μαγική αυτή βραδιά.

Η υπεύθυνη της Δ.Β.Π. Σοφία Καλμανίδου δήλωσε: «άνθρωποι πολλοί και διαφορετικοί απόψε κατάφεραν να ενωθούν σε μια μαγική σκάλα και ν’ανεβάσουν τα παιδιά μέχρι το φεγγάρι. Ευχαρίστησε θερμά το σύλλογο «Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολ/δας», τους «Προσκόπους Πτολ/δας», τους εθελοντές, τους φιλοξενούμενους καθώς και όλους τους χορηγούς που πρόθυμα υποστήριξαν την υπέροχη αυτή διοργάνωση.

 

2 σχόλια

  • Είναι λάθος να ονοματοποεί κανείς δουλειές που επίσημα κι ανεπίσημα χαρακτηρίζονται ως συλλογικές. Ο καθένας από τη θέση του δίνει πάντα, τον καλύτερό του εαυτό Ευτυχώς που αυτό συμβαίνει, λοιπόν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.