Γνήσιο υπογραφής κατ’ οίκον από τη Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης

30 Αυγούστου 2018
16:13

Από τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Κοζάνης υπενθυμίζεται ότι παρέχεται από την αρχή της λειτουργίας η δυνατότητα χορήγησης Βεβαίωσης του Γνησίου της Υπογραφής κατ’ οίκον, για περιπτώσεις δημοτών που αδυνατούν για διάφορους λόγους υγείας (αδυναμία κίνησης κ.α.) να μεταβούν στις αρμόδιες αρχές.

Η Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης εξυπηρετεί τους πολίτες στέλνοντας έναν δημοτικό αστυνομικό στο σπίτι , ο οποίος θα βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

1. Τα αιτήματα υποβάλλονται είτε στο τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας 2461050839 είτε στο γραφείο της οδού Τσιμηνάκη 2.

2. Τα αιτήματα διεκπεραιώνονται αυθημερόν κατά τις ώρες 14.30-17.30. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η διεκπεραίωση μπορεί να γίνει μέχρι τις 22.00.

3. Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να έχει ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ και ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ την Υπεύθυνη Δήλωση / Εξουσιοδότηση με τα στοιχεία του, όπως αυτά αναγράφονται στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή στο Διαβατήριο του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Τα γνήσια υπογραφής σε Νοσοκομείο, Κλινικές, Γηροκομεία εξυπηρετούνται άμεσα.

Τα γνήσια της υπογραφής θα γίνονται μόνο με ένα από τα παρακάτω πρωτότυπα αποδεικτικά της ταυτότητας έγγραφα:

1. Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας .

2. Ελληνικό διαβατήριο.

3. Βιβλιάριο υγείας.

4. Δίπλωμα οδήγησης.

Δεν απαιτείται οποιοδήποτε αποδεικτικό της ταυτότητας ή έλεγχος των στοιχείων του εξουσιοδοτούμενου τα στοιχεία του οποίου συμπληρώνονται με αποκλειστική ευθύνη του εξουσιοδοτούντος.

ΔΕΝ είναι δυνατή η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής στις εξής περιπτώσεις:

Όταν ο ενδιαφερόμενος αδυνατεί να κατανοήσει το περιεχόμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης / Εξουσιοδότησης (πχ. άτομα με ψυχική ή διανοητική διαταραχή / γεροντική άνοια) και δεν έχει συνταχθεί πληρεξούσιο από ορισμένο δικαστικό συμπαραστάτη από Δικαστική Αρχή.

Όταν δεν έχει συμπληρωθεί το περιεχόμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης / Εξουσιοδότησης του ενδιαφερομένου στο σχετικό έντυπο (πχ. κενό χαρτί / έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης άνευ κειμένου).

Όταν το περιεχόμενο του εγγράφου περιέχει δήλωση προδήλως παράνομη.

Όταν το περιεχόμενο του εγγράφου περιέχει ιδιόγραφη δήλωση διανομής περιουσιακών στοιχείων (πχ. ιδιόχειρη διαθήκη / σύσταση δωρεάς κ.λ.π.).

4 σχόλια

  • Ωραία πράγματα, μπράβο. Έτσι κι εμείς στην Πτολεμαΐδα. Για να βρούμε τους δημοτικούς αστυνομικούς πρέπει να πάμε στην ΑΕΒΑΛ. Εκεί τους έβαλαν οι αρμόδιοι με αρχηγό τον δήμαρχό μας να φυλάνε τα ντουβάρια και τα φορτηγά και τώρα τους κατηγορεί και από πάνω.

  • Έλεγα κι εγώ, πού χάθηκαν αυτά τα παιδιά κα δε ντα βρίσκεις στους δρόμους της πόλης!!
    στα σπίτια είναι και δίνουν βεβαιώσεις!

    ΜΠΡΑΒΟ…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.