ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τη ΔΕΘ Σάββατο 8 Σεπτέμβρη-Πλατεία Αριστοτέλους 6μ.μ.

3 Σεπτεμβρίου 2018
12:36
Κανένα σχόλιο

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Ο εμπαιγμός της κυβερνητικής προπαγάνδας γύρω από το ζήτημα των συντάξεων και της εφαρμογής ή μη της περικοπής της «προσωπικής διαφοράς», δεν έχει τέλος.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και κυβερνήσεις ΝΔ/ΠΑΣΟΚ πάνε χέρι-χέρι στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού και των συντάξεων. Οι νόμοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρούν και επεκτείνουν προηγούμενες μνημονιακές ανατροπές που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση «υπόσχεται» μη εφαρμογή των ψηφισμένων νέων περικοπών στις συντάξεις για το 2019, την ώρα που έχει ήδη συμφωνήσει για μείωση της κρατικής συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 7,8 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία και ταυτόχρονα διατηρεί όλες τις περικοπές που έγιναν με τους νόμους των μνημονίων.

Ο «νόμος Κατρούγκαλου», που λέει ότι θα καταργήσει η ΝΔ, είναι «γνήσιο αντίγραφο» προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που αύξησαν παραπέρα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωσαν τις συντάξεις, καθιέρωσαν την «εθνική» και «ανταποδοτική» σύνταξη, με τη χρηματοδότηση μόνο της πρώτης από τον κρατικό προϋπολογισμό κ.ά.

Για λογαριασμό του κεφαλαίου ανοίγουν το δρόμο για το σύστημα των «τριών πυλώνων», που αποτελεί στρατηγική της ΕΕ και προβλέπει συντάξεις και παροχές πτωχοκομείου από το κράτος, με ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα της Ασφάλισης.

Κεφάλαιο – ΕΕ και κυβερνήσεις τους έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν την αντιλαϊκή επίθεση. Ο λαός να συμφωνήσει να οργανωθεί και να αντεπιτεθεί ενάντια σ` αυτή, να την ανατρέψει.

Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους!

Κανένας δεν πρέπει να “τσιμπήσει” στην κυβερνητική προπαγάνδα περί “εξόδου από τα μνημόνια και δίκαιης ανάπτυξης”.

Η “έξοδος από τα μνημόνια”, όπως και οι φιέστες του προηγούμενου διαστήματος των “αναπτυξιακών συνεδρίων”, στοχεύουν αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση και στην εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας των εμποροβιομήχανων και των μονοπωλιακών ομίλων που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια μπορεί να υπάρξει μόνο με τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού, στη συμπόρευσή τους με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

Συνάδελφοι, την αγανάκτηση και την οργή να την κάνουμε οργάνωση. Κανένας μόνος του, όλοι μια γροθιά. Οργανωθείτε στα ταξικά σωματεία.

Έχουμε πλέον την πείρα και είναι πολυετής, δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν. Τέρμα πια στα ψέματα κυβέρνησης – ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Απαιτούμε και δυναμώνουμε το διεκδικητικό αγώνα για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. Απαιτούμε συνθήκες ζωής με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ.

Αναχώρηση 3:30μ.μ.από την Κεντρ. Πλατεία Κοζάνης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.