Θα ζήσω μέχρι τα 67 μου με αέρα κοπανιστό; Αναρωτιέται μια γυναίκα από την Κοζάνη που έχασε τον σύζυγό της ξαφνικά (Βίντεο)

3 Σεπτεμβρίου 2018
15:17

Ιστορίες δραματικές, από γυναίκες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με πενιχρά μέσα και γι’ αυτό έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Εργασίας. Ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, ο οποίος τάσσεται κατά του νόμου Κατρούγκαλου, ζητεί την άρση των ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης της σύνταξης χηρείας. Επίσης, την επαναφορά του ποσοστού της σύνταξης χηρείας από το 50% στο 70%.

newsit.gr

11 σχόλια

  • Αυτό το πράγμα είναι εξωφρενικά άδικο και δύσκολο, με δεδομένη φυσικά την παρούσα κατάσταση και ανεργία. Πόσες πιθανότητες έχει μια γυναίκα αυτής της ηλικίας να βρει εργασία; Είπαμε να πληρώσουμε τα σπασμένα των προηγούμενων γενεών, αλλά αυτό ξεπερνάει τα όρια. Πρέπει να αλλάξει χθες!

  • δεν εχει το ασφαλιστικο αλλα χρηματα…να πατε να τα ζητησετε τα λεφτα απο τον μακαριτη τον ανδρεα παπανδρεου που τα εδωσε σε αυξησεις μισθων και θεσεις εργασιας δημοσιων υπαλληλων

  • ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑΤΊ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ! ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΉ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΌΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ Ε. Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ?

  • Είναι θέμα πολιτικών επιλογών

    -Κόψτε τα…τροφεία των ρετιρέ

    -Στείλτε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες σε δημόσια κτίρια χωρίς ενοίκιο

    -καταργήστε τους μετακλητούς υπαλλήλους

    Θα περισέψουν χρήματα και με το παραπάνω

    αλλά δεν…

  • Φυσικά είναι επιστημονική φαντασία στη χώρα αυτή, ότι μια 55-χρονη υγιέστατη γυναίκα θα μπορούσε απλά να εργάζεται αντί να ζει με σύνταξη.

    • …αν και εφόσον το φιλεύσπλαχνο ελληνικό κράτος είχε φροντίσει για την οικονομική ανάπτυξη που θα δημιουργούσε δουλειές, κάτι που σημαίνει ότι η χήρα του μακαρίτη θα ήταν ήδη εργαζόμενη πριν το δυσάρεστο γεγονός.

      Αυτά σε μια δυτική, σύγχρονη και οργανωμένη κοινωνία, γιατί στο Ελλαδιστάν ένας εργαζόμενος ή συνταξιούχος συντηρεί μία και πολλές φορές δύο οικογένειες. Απώλειά του σημαίνει οικονομική καταστροφή για τα παιδιά και τους οικείους του.

      Αλήθεια, οι ασφαλιστικές εισφορές του υπέρ ποίου καταλήγουν; Αυτό δεν είναι κρατική κλοπή;

      Με αυτές τις πολιτικές διώξαμε όλη τη νεολαία στο εξωτερικό, ας διώξουμε και τις χήρες.

  • «Οι συντάξεις χηρείας είναι συντηρητικές, αντιδραστικές, αντιφεμινιστικές. Οι χήρες και τα ορφανά δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία! Πού ζούμε, στον… Μεσαίωνα;» έλεγαν οι ψευτο-προοδευτικοί. Και ιδού τ’ αποτελέσματα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.