Δεύτερο δοκιμαστικό της νέας μοτοσυκλέτας «Χίμαιρα» της ομάδας Τyφοοn MotoRacing του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας

3 Σεπτεμβρίου 2018
21:30
Κανένα σχόλιο

Την Κυριακή, 2 Σεπτέμβρη, η Τyφοοn MotoRacing του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε την πίστα των Σερρών για το δεύτερο δοκιμαστικό της νέας μοτοσυκλέτας της ομάδας, «Χίμαιρα».

Η ομάδα, την περίοδο μεταξύ του πρώτου δοκιμαστικού μέχρι την ημέρα που θα ξανά «έμπαινε» η μηχανή στην πίστα, είχε να αντιμετωπίσει διάφορα ζητήματα που αφορούσαν κυρίως τη βελτίωση του οχήματος, τόσο στην εργονομία του όσο και στη μετάδοση κίνησης. Στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα, έγιναν αλλαγές στα περιφερειακά συστήματα του κινητήρα οι οποίες συνοδεύθηκαν από νέα δυναμομέτρηση ώστε να γίνουν οι κατάλληλες προσαρμογές στον προγραμματισμό του εγκεφάλου και να επιτευχθεί η βέλτιστη απόδοση.

Όπως ήταν επόμενο, οι προσδοκίες ήταν αρκετά ανεβασμένες, καθώς η μηχανή θα έτρεχε πλέον πλήρης (στην πρώτη δοκιμή έλειπε το σύστημα εισαγωγής και το κοστούμι της μοτοσυκλέτας). Βέβαια, και σε αυτό το δοκιμαστικό, η μηχανή δεν φορούσε το carbon κοστούμι που θα φοράει στο διαγωνισμό αλλά ένα προσωρινό πολυεστερικό. Ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά και η ικανοποίηση ήταν μεγάλη, αφού η ομάδα είδε τα δευτερόλεπτα στους χρόνους της μοτοσυκλέτας να πέφτουν σημαντικά. Σε αυτό το καλό αποτέλεσμα συνέβαλε ο χορηγός και υποστηρικτής της ομάδας, ο κύριος Σταύρος Τσολερίδης από το SixDays Service Point, ο οποίος βοήθησε σημαντικά στη ρύθμιση των αναρτήσεων, βελτιώνοντας έτσι την «αίσθηση» του οχήματος κατά την οδήγησή του στην πίστα.

Παρά τα θετικά αποτελέσματα και τα σημάδια εμφανούς βελτίωσης, η ομάδα συνεχίζει να δουλεύει εντατικά, στοχεύοντας ακόμα χαμηλότερους χρόνους κι ακόμα ψηλότερη θέση στο διαγωνισμό MotoStudent V που θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Οκτώβρη, στην πίστα MotorLand Aragon, της Ισπανίας.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.