Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσαυγής “Ο Άγιος Αθανάσιος: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα, στη Χρυσαυγή Βοΐου

11 Σεπτεμβρίου 2018
12:09
Κανένα σχόλιο

Μια ημέρα συγκίνησης βίωσαν όσοι παραβρέθηκαν στη Χρυσαυγή Βοΐου Κοζάνης, την Κυριακή 9/9/2018, όπου ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος του χωριού « Άγιος Αθανάσιος» διοργάνωσε ημέρα μνήμης και τιμής για τον αδικοχαμένο φίλο, συγχωριανό και τέως πρόεδρο του χωριού, Δημήτρη Τσιώνα (Τάκη), εννέα ακριβώς χρόνια από την ημέρα του άδικου χαμού του. Μια ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη σ΄ εκείνον, η μνήμη του οποίου παραμένει χαραγμένη στις καρδιές όλων των κατοίκων του χωριού και για τον οποίο όλοι ανεξαιρέτως, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν και μόνο αγαθές πράξεις έχουν να θυμηθούν..

Μπροστά στο πετρόκτιστο σπίτι του, το οποίο η τραγική μάνα είχε το θάρρος και το κουράγιο να αφήσει δωρεά στον πολιτιστικό Σύλλογο (αφού πρώτα έχασε σύζυγο και δυο γιούς), ο κύριος εισηγητής κ. Κώστας Τσώνης [μέλος Δ.Σ. της Βοϊακής Εστίας Θες/νίκης, χοροδιδάσκαλος] καθώς και οι ομιλητές κ. Αθανάσιος (Σάκης) Τζίντζιος, [εκπρόσωπος του πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσαυγής], κ. Ηλίας Σίμος, [επιστήθιος φίλος], κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος [Πρόεδρος της Βοϊακής Εστίας Θεσσαλονίκης], κ. Βαγγέλης Παπαγιώτας [Πρόεδρος του Συλλόγου Βοϊωτών Κοζάνης «Η Αγία Παρασκευή»] και κ. Απόστολος Φίλης, [Ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Θεσ/νίκης «Στούντιο 3»], αναβίωσαν θύμησες και μνήμες από το κοινό τους παρελθόν, ξεκινώντας από την παιδική τους ηλικία έως και την ημέρα του πρόωρου χαμού του κι έκαναν τον κόσμο να θυμηθεί, να συγκινηθεί και να κλάψει, καθότι ο πάντα χαμογελαστός συγχωριανός τους ήταν αγαπητός σε όλους.

Μια γεμάτη ημέρα που τα περιείχε όλα. Επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα του χωριού Παπά-Κώστα, ο οποίος επίσης είχε να θυμηθεί γεγονότα από τη ζωή του Τάκη , τρισάγιο και μοιρολόι με κλαρίνο στο μνήμα του, καφέ και συγκινήσεις μπροστά στο σπίτι του, τραπέζι για όλους τους παρευρισκόμενους στην πανέμορφη πλατεία του χωριού, προβολή φωτογραφικού υλικού από την ζωή του και φυσικά, αγαπημένους σκοπούς και τραγούδια του εκλιπόντος, από την ορχήστρα τού Τάκη Μπέτζιου, κάτω από τον μεγάλο πλάτανο στην πλατεία του χωριού μέχρι αργά το απόγευμα.

Μια ημέρα η οποία θα μείνει αξέχαστη και χαραγμένη για πολλά ακόμα χρόνια στις μνήμες όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τού Συλλόγου και παραβρέθηκαν στην ημέρα μνήμης και τιμής τού Τάκη Τσιώνα, ο οποίος έφυγε πολύ νωρίς από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι και άφησε πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.. Ας είναι ελαφρύ το χώμα σου φίλε μας Τάκη, θα παραμείνεις για πάντα ζωντανός στις καρδιές και στην ψυχή όλων μας..

Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον εμπνευστή και οργανωτή των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, κ. Γιώργο Αναστασιάδη, χωρίς τον οποίο η ύπαρξη και δραστηριοποίηση του Συλλόγου θα ήταν ανέφικτη.

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου

Λένα Τζίντζιου Κοΐδου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.