Μην περιμένετε ο κόσμος (μας) να γίνει καλύτερος χωρίς Χριστό στην ζωή μας και στα σχολεία μας (γράφει ο Αλέξανδρος Κων. Κοκκινίδης)

11 Σεπτεμβρίου 2018
20:46

Αυτοί που δεν θέλουν τον Χριστό στην ζωή μας και στα σχολεία μας οδηγούν τα παιδιά (μας) σε λάθος δρόμους που απέχουν από την ανθρωπιά και την αγάπη, οπότε μόνο χειρότερος μπορεί να γίνει ο κόσμος (μας) και αυτό κάθε μέρα αποδεικνύεται όλο και περισσότερο.

Όσοι δεν το έχουν κατανοήσει αυτό έχουν αυταπάτες και αντί να γίνουν σοφότεροι με το πέρασμα των χρόνων (και αιώνων), η απερισκεψία είναι που τους οδηγεί και η πλάνη, τους έχει τυφλώσει, με αποτέλεσμα το κακό να γιγαντώνεται, το μίσος και ο εγωισμός να κυριεύουν την ανθρώπινη ψυχή και φύση και οι άνθρωποι να παύουν να είναι Άνθρωποι.

Τα παιδιά (μας) οφείλουν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι από (εμάς) τους γονείς, το σχολείο απλά (θα πρέπει να) επεκτείνει την αγάπη και την γνώση που εμείς τα κοινωνήσαμε, τα μεταδώσαμε, τα διδάξαμε, αλλιώς σε κάθε άλλη περίπτωση έχουμε αποτύχει ή θα αποτύχουμε ως κοινωνία, ως (δι)δάσκαλοι και ως γονείς !

Καλή, ευλογημένη και φωτισμένη σχολική χρονιά σε μαθητές, δασκάλους και καθηγητές !!!

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, Άγιος Δημήτριος Ελλησπόντου Κοζάνης

50 σχόλια

  • Δηλαδη οσοι δεν πιστευουν σε θεωριες και παραμυθια που δεν εχουν αποδειχτει και δεν εχουν λογικη εξηγηση (βλεπε Θεος), δηλαδη οσοι πιστευουν σε αυτα που αγγιζουν και βλεπουν, σε αυτα που ΥΠΑΡΧΟΥΝ και οχι σε αυτα που τους ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αυτοι εχουν αυταπατες και αυτοι δε γινονται σοφοτεροι;

    Επισης, η αγαπη και η γνωση, απο ποτε μεταδοδινται στο σχολειο μεσω του Χριστου;

    Τι επαγγελεται ο συγκεκριμενος κυριος, ο κυριος Κοκκινιδης; Ανηκει στο χωρο της επιστημης, ή ειναι της γνωστης οικογενειας των Κοκκινιδιδων του Αγιου Δημητριου;

    Θα ηταν για γελια, αν δεν ηταν για κλαματα, ΕΛΕΟΣ!!!!!

      • Πρέπει να επαγγελεται κάτι,δεν είναι ελεύθερος άνθρωπος που ζει σε μια ελεύθερη κοινωνία;κι αφού χρησιμοποιούν όλοι τσιτατα σκεφτείτε κι αυτό που αποδίδεται στο Βολταίρο,διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστώ το δικαίωμα σου να το λες ελεύθερα.

        • 1. Δεν προσέξατε κάτι. Πρώτα ο Γιώργος ρωτάει : Τι επαγγελεται ο συγκεκριμενος κυριος, ο κυριος Κοκκινιδης;
          2. Η αθεία του είναι αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας; (επίσης ερώτηση του Γιώργου και αυτή)
          3. σιγά τη σοφία του Βολταίρου… Αν ξέρατε πως έζησε….

    • ο εχων ωτα ακουει.διαβαζεις αλλα δεν καταλαβαινεις.για να μην σχολιασω οτι οι αισθησες εξαπατουν οποτε αλιμονο οπιος πιστευει μονο αυτα που βλεπει και αγγιζει .δεν πειραζει αυτο που ευχεσαι θα γινει και τοτε θα δουμε πιος ειχε δικιο

  • “Εάν καταλήξεις να έχεις μια μίζερη και βαρετή ζωή επειδή άκουγες πάντα ότι σου έλεγε η μαμά, ο μπαμπάς, ο γείτονας, ο παπάς ή ο κάθε τύπος στην τηλεόραση, τότε καλά να πάθεις”
    Φρανκ Ζάππα

  • Τα παιδιά (μας) οφείλουν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Τα σχολεία οδηγούν τα παιδιά σε λάθος δρόμους. ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ του κειμενογράφου.

    Το μόνο μάθημα που εμπνεύει ήθος, αυτό που πρωτίστως χρειάζεται μία κοινωνία, είναι το μάθημα των θρησκευτικών. Αλλά γιαυτό.. ..ας μιλήσει άλλος.
    «Ο θρησκευτικός ολοκληρωτισμός που επιβάλλεται με απολυταρχικό και βίαιο τρόπο σε όλους τους ορθόδοξους μαθητές , αμφισβητεί, διαστρέφει και, τελικά, αφανίζει το βασικό δικαίωμα των ελλήνων ορθόδοξων παιδιών να διδάσκονται καθαρή, ανόθευτη και χωρίς επιμειξίες τη δική τους πίστη, την πίστη των γονέων και της παραδόσεώς τους, όπως ακριβώς διδάσκονται τη δική τους πίστη οι έλληνες εβραίοι, μουσουλμάνοι και ρωμαιοκαθολικοί μαθητές».
    Αντώνης Στ. Φουρνιστάκης έχει σπουδάσει νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και κάνει το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο του Southampton.

  • Αυτοί που δεν θέλουν τον Χριστό στην ζωή μας και στα σχολεία μας οδηγούν τα παιδιά (μας) σε λάθος δρόμους που απέχουν από την ανθρωπιά και την αγάπη, οπότε μόνο χειρότερος μπορεί να γίνει ο κόσμος (μας) και αυτό κάθε μέρα αποδεικνύεται όλο και περισσότερο.

    Ο θρησκευτικός φανατισμός σωρρευμένος σε μια ισχνή παράγραφο.
    Ο συντάκτης – κάποιους του είπε ότι γράφει καλά και γράφει επί παντός επιστητού- μας κάνει μαθήματα κατηχησης, σε ένα κείμενο που αποφάσισα να σταματήσω να διαβάζω ήδη στο τέλος της παραγρα΄φου αυτής.

    Είναι κρίμα νέοι άνθρωποι να εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο. Ας πιστύει ο καθένας ο,τι θέλει.
    Βασικό τούτο πρόταγμα για να ενσταρνίζεται την πραγματική αγάπη προς την συνάνθρωπο. Και όχι μόνο και μόνο επειδή είναι ορθόδοξος..

  • Ας αρχίσουμε από εδώ:
    Κατά το Σύνταγμα η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη (άρθρο 13 § 1 εδ. α ́) και σημαίνει το δικαίωμα καθενός να πρεσβεύει ή να μην πρεσβεύει κάποιο δόγμα, όπως επίσης και το δικαίωμά του να εκδηλώνει ή να μην εκδηλώνει τις οποιεσδήποτε θρησκευτικές πεποιθήσεις του7. Θρησκευτικές πεποιθήσεις γενικά, είναι οι αντιλήψεις για την υπόσταση του θείου8.
    Και για να μην κουράζω να καταλήξουμε εδώ: Άλλο επιμέρους δικαίωμα της θρησκευτικής συνείδησης είναι το δικαίωμα να πρεσβεύει κανείς οποιαδήποτε θρησκεία θέλει ή καμία θρησκεία, δηλαδή να είναι άθρησκος ή ακόμη και άθεος. Επίσης, ο καθένας μπορεί να μεταβάλλει οποτεδήποτε και μάλιστα ανεξαρτήτως κατευθύνσεως και συχνότητας ή και να αποβάλλει τελείως τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις21.
    Συνεπώς γράψτε οι της θρησκείας αυτά που θέλετε αλλά ο αντίλογος να μην σας ενοχλεί.-

  • Το γεγονός ότι ένας πιστός είναι πιο ευτυχισμένος από έναν άθεο, δεν είναι πιο αξιόπιστο από το γεγονός ότι ένας μεθυσμένος είναι πιο ευτυχισμένος από έναν ξεμέθυστο.

    Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, 1856-1950, Ιρλανδός συγγραφέας, Νόμπελ 1925

    • Οι ορθόδοξοι χριστιανοί δεν χρειαζόμαστε να φωτιστούμε από κανέναν Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, με ή χωρίς Νόμπελ . Όταν μεσουρανεί ο ΗΛΙΟΣ (ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ) δεν ψάχνουμε για σπίρτα ή λαμπάδες, δεν ικανοποιούμαστε από το φως του φεγγαριού ούτε των άστρων.

      • χε χε χε…
        ο ήλιος είναι ο ιησούς χριστός όπως για τους αρχαίους Ελληνες ήταν ο απόλλωνας

        κι όμως ανάβεις λαμπάδες όταν πας στην εκκλησιά

        • Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΦΩΣ : «Εγω φως εις τον κόσμον ελήληθα , ίνα πας ο πιστεύων εις εμέ εν τη σκοτία μη μείνη . Κατά Ιωάννην 12,46 Εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια και η ζωή. 14,6»
          Oι άνθρωποι ; ¨ Ηγάπησαν την δόξαν των ανθρώπων μάλλον ήπερ την δόξαν του Θεού. 12,43.¨
          Είναι τιμή μας να υπηρετούμε Αυτόν τον Αρχηγό που μας αγαπάει. Εσύ αγάπα τον απόλλωνα. Χώνεψέ το : Η απιστία σου δεν θα καταργήσει την πίστι μας.

  • Κ Κοκκινιδη νιώθω την ανάγκη να δώσω τα συγχαρητήρια μου για το κείμενο σας άλλα περισσότερο για το θάρρος να εκφράζεται μια άποψη που γνωρίσετε ότι θα δεχτείτε τις ειρωνείες και την επίθεση από τους φανατικά – εμμονηκα αντιχριστιανους που έχουν επικρατήσει μέσα στο σάπιο κομμάτι της κοινωνίας και διεκδικούν με προκλητικό θράσος το δικαίωμα τους να κατηγορούν και να χλευάζουν την χριστιανοσύνη

  • ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΕΪΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ-ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ.

    ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑ!

    ΑΔΕΛΦΕ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΣ ΑΝΕΤΑ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΒΟΡΟ ΤΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΑΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙΣ ΩΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ “ΛΟΓΙΚΗΣ”,ΤΩΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ,ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥ “ΕΓΩ” ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΕΩΡΗΣΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΣΕ ΑΘΩΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ.

    ΕΠΕΙΔΗ “ΒΑΦΤΙΣΕΣ-ΟΝΟΜΑΤΙΣΕΣ” ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ή ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ ΜΟΔΑ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΖΩΟΥ.

    Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΣΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΥΜΠΥΚΝΏΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ.
    <>!

    ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΟΥΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ!

    ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΥΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Ή ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΤΟΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΧΟΥΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΙΚΡΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥΣ)!!!

    ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40-50 ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΟ εΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΩΣ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.

    Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ.
    ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ!

    ΕΠΕΙΔΗ Ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΡΕΦΕΙ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΞΕΓΕΛΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΡΥΨΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ-ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ(ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΑΓΩΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ).

    ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΟΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΥΘΥΠΑΡΚΤΟ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ.

    ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ!!!

    ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ, ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ, ΟΣΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ.
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΣ ΘΕΕ ΜΟΥ ΒΟΗΘΑ ΜΕ, ΕΛΕΕΗΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΑΓΙΟΙ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΑΡΩΓΟΙ ΜΟΥ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΗΘΙΝΗ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ.

    ΘΑ ΒΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ!

    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΔΑΞΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 2000 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΒΙΩΣΑΝ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΓΙΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ.

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ, ΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙΣ.

    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΣΥΝΕΧΗ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΑ ΤΗ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΩ!

  • Απ’ ό,τι μπορώ να θυμηθώ, δεν υπάρχει ούτε μια λέξη στα Ευαγγέλια που να επαινεί την ευφυΐα.
    “Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι …” χα χα χα …. γιατί χάρη στους φτωχόμυαλους κάποιοι στήσανε τη φάμπρικα της θρησκείας και καλοπερνάνε !!!

  • Ο συντάκτης του εν λόγω προκλητικού κειμένου (προκλητικού με την έννοια ότι ενώ κηρύσσει την αγάπη, στην ουσία εμπνέει το ΜΙΣΟΣ προς οποιονδήποτε αλλόθρησκο ή άθρησκο, διαβάστε τα σχόλια) στοχεύει σε συγκεκριμένο ακροατήριο προφανώς ενόψει εκλογών.
    Τόσο απλό αυτό, γαιτί διαφορετικά ΔΕΝ δικαιολογείται.
    Ευκολος ο δρόμος εξαλλου. Απευθύνεται σε συγκεκριεμένο οπαδικο ακροατήριο.
    Με γεια του με χαρα του, πλην όμως, δεν μπορεί παρά να τίθεται στην δική μας κρίση (και να εκτίθεται πολλαπλώς) για την γλώσσα μίσους που ασμένως υιοθετούν όσοι δηλώνουν ¨πιστοί” “ενθεοι” “γνώστες της μοναδικής αλήθειας” δηλαδή όμοιοι με τον συντάκτη που ως ξερόλας διεκδικεί την γνώση της απόλυτης ευτυχίας και αλήθειας.
    Το τι πιστεύω ή δεν πιστεύω ΔΕΝ τίθεται προς συζήτηση παρά μόνο με τον ευατό μου.
    Οι λοιποί σχολιαστές, υιοθετώντας τις αρλούμπες (το λέω ευγενικά) ταλιμπανικών απόψεων δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να αυτοαναιρούνται παταγωδώς, στην ουσία αναιρώντας ακόμη και την θυσία του Ιησου που προσπάθησε να ρίξει λίγο φώς στην (μαύρη) ψυχή κάποιων.
    2000 χρόνια μετά μερικοί είναι έτοιμοι για νέες σταυροφορίες και σφαγές
    Oh wait!! Εχουν όμως τον Θεό και το δίκιο και την αγάπη με το μέρος τους. Με αυτό ως προμετωπίδα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα τεράστια συγκρουσιακά προβλήματα με τον ίδιο τους τον εαυτό.
    Δηλώνουν ότι αγαπούν αλλά στην ουσία μισούν οτιδήποτε
    Δηλώνουν ότι μοιράζονται αλλά στην ουσία δεν ανοίξουν την πόρτα σε κανέναν ξένο
    Δηλώνουν ότι σκέφτονται τον πλησίον, αρκεί να προβαίνει σε ομολογίες πίστης.
    Στην ουσία όλοι οι φανατικοί (ένθεοι και άθεοι) στην ουσία καταφέρνετε να ξεγελάτε τον ευατό σας (νομίζετε;) κρύβοντας κάτω από αυτό τις τεράστιες προσωπικές αντιφάσεις και κρίματα (τον φασισμό, την μισαλλοδοξία, την ομοφοβία και τόσα άλλα).
    Πιστέψτε ο,τι θελετε ο καθένα.
    Χωρίς όμως φόβο και με πραγματική αγάπη.
    Μπορείτε;

    • Eίναι χαρακτηριστική η ευκολία με την οποία ξεσηκώνονται πλέον στον τόπο μας πραγματικές θύελλες χλευαστικών σχολίων κάθε φορά που σημειώνεται οποιαδήποτε δημόσια έκφραση λαϊκής ευσέβειας (όπως λ.χ.του Κοκκινίδη.)
      Το φαινόμενο του επιθετικού αντιχριστιανισμού, που διεκδικεί και επαίνους προοδευτικότητας, δεν είναι καινούριο. Χρονολογείται από της ιδρύσεως της Εκκλησίας:
      Τινές ( εκ της συναγωγής των Ιουδαίων) εσκληρύνοντο και ηπείθουν κακολογούντες την οδόν (την πίστιν) ενώπιον του πλήθους. ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 19,9

  • Και οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι κλπ, και οοόλοι οι Πιστοί είναι κατα 99,9% Άθεοι. Δε πιστεύουν σε όλους τους υπόλοιπους θεούς των άλλων, εκτός απο τον δικό τους. Και αναρρωτιέμαι: Είναι τόσο κατακριτέο που οι πραγματικοί Άθεοι λένε ότι δε πιστεύουν σε κανένα Θεό (δηλαδή σε όλους τους Θεούς των άλλων συν έναν ακόμα); Ή ακόμα , είναι κατακριτέα η ειλικρίνεια των Αγνωστικιστών που δηλώνουν οτι έχουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα να πιστέψουν σε οτιδήποτε Θείο εφόσον πειστούν πρακτικά και λογικά , αλλά μέχρι τότε τηρούν ουδέτερη και κριτική στάση μη πιστεύοντας στα έτοιμα δόγματα.
    Κι εν πάση περιπτώσει: Στα σχολεία ανεπτυγμένων χωρών που δε διδάσκεται δογματικά ένα θρήσκευμα, αναρωτιέμαι αν βλέπουμε λιγότερη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή ή ευημερία απο οτι σε χώρες οπως η Ελλάδα, η Τουρκία, η το Ιράν κλπ; Σκοπός της παιδείας είναι να προάγει τη Κριτική και Ορθή Σκέψη και όχι το Δογματισμό.

    • Για τον ειλικρινή Γιάννη με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

      Έρχεται ο Χριστός με τέτοια ταπείνωση που έχεις κάθε λόγο να τον αμφισβητήσεις. Ασφαλώς και δεν είναι εύκολο να αντιληφθείς ότι η θεότητα κρύβεται σ’ ένα βρέφος ! Θα μπορούσε να έρθει με μεγαλοπρέπεια τέτοια που να μη σηκώνει αμφισβήτηση. Να ήταν η παρουσία του υποχρεωτική της πίστεως. Δεν το έκανε έτσι. Δεν ήρθε με επιβλητική εικόνα Θεού, αλλά ήρθε με μυστική εικόνα Θεού. Δεν τον βλέπεις ως Θεό επειδή είναι έξυπνος, αλλά τον βλέπεις αν είσαι άσχετος, όπως οι τσομπάνηδες και οι μάγοι ειδωλολάτρες της Ανατολής και όχι όπως οι Εβραίοι που τον περίμεναν. Τον βλέπουν οι αναζητούντες διψασμένοι άσχετοι, οι απλοί και ταπεινοί άνθρωποι.
      -Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

      • Μελετηστε παρακαλω ολες τις θρησκειες και πειτε μου ομοιοτητες ταπεινοτητας και γεννησης θεοτητας απο βρεφικη ηλικια…. Υπαρχουν παρα πολλες σε ολη την ανθρωπινη ιστορία… Φανταστειτε ξαναλεω: 7 δις ανθρωποι τωρα και ποσσα ακομα εκατομμυρια σε ολη την ιστορια… Καποιοι πρεπει να εχουν λαθος.

        Υ. Γ. Ολα τα λεω με αγαπη, μη παρεξηγειτε

        • Τελικά, φαίνεται πως συχνά η αναζήτηση του Θεού μοιάζει με μια μάταιη προσπάθεια να μπούμε στον χώρο Του από τον τοίχο και όχι από την πόρτα. Και επειδή δεν τα καταφέρνουμε, Τον αρνούμαστε.
          Ο Θεός όμως δεν προσεγγίζεται από όπου και όπως υπεροπτικά θέλουμε. Ο χώρος του μυστηρίου Του έχει τις διόδους του από τις οποίες πρέπει διακριτικά και ταπεινά να μπεις. Και οι πόρτες του δεν ανοίγουν με χερούλι ούτε πολύ περισσότερο με λοστό. Ούτε με πείσμα ούτε με βία. Συνήθως ανοίγουν από μόνες τους, με… φωτοκύτταρο.
          Δεν είναι ανθρώπινο κατόρθωμα η συνάντηση του Θεού. Είναι επίσκεψή Του. Απλά, για να μπει και Αυτός, δεν πρέπει να έχει κανείς τις δικές του πόρτες κλειδωμένες. Και όχι μόνον. Πρέπει εμείς να Του ανοίξουμε.
          Ο Θεός να μην είναι ερώτημα, αλλά προσωπική εμπειρία.
          Με θεωρούν συντηρητικό. Εμένα πάλι μου φαίνονται ανελεύθεροι.
          (Νικολάου, Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Αν υπάρχει ζωή, θέλω να ζήσω, σ. 52-56)

          Η ανάγκη της ψυχής για αιωνιότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλη ανάγκη.

  • Ποιό εκκλησιαστικό κείμενο (Αγία Γραφή, διαδασκλία των πατέρων) εμποδίζει την Κριτική και Ορθή Σκέψη ; Θεωρείται προαγωγή του Δογματισμού το γεγονός ότι η Εκκλησία θέλει τα παιδιά στα σχολεία –τα βαπτισμένα παιδιά !- να διδάσκονται τις βασικές αλήθειες της πiστης τους; Ασχοληθείτε και λίγο με τους θεομπαίχτες γονείς , που ενώ δεν πιστεύουν ή είναι αγνωστικιστές, τα βαπτίζουν . Ποιός τους υποχρεώνει ;
    Αν θέλετε να μάθετε τι επέτυχε ο Χριστός στον κόσμο ρωτείστε τους πιστούς. Αιώνες τώρα, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής ! Οι πιστοί έχουν εμπειρία. Οι άπιστοι στερούνται εμπειρίας. Ασχοληθείτε και λίγο με τις μεταστροφές απίστων !Παραδεχθείτε κάτι : Αν υπάρχει Θεός του ανήκουν ΟΛΑ!

    • Συμφωνω με τη τοποθετηση σου αγαπητε. Αλλα εμμεσως παραδεχεσαι οτι οντως, υπαρχουν βαπτισμενοι, ή και των μυστηριων χωρις να τα πιστευουν ολοκληρωτικα ή και καθολου. Απλα ακολουθουν μια εθυμοτυπια. Παντως αυτο που ειπες ατη τελευταια προταση: αν υπαρχει θεος του ανηκουν ολα, εχει ως εξης: εχουν κατα καιρους υπαρξει θεωριες και πιστες ας πουμε… για 1000 θεοτητες. Επισης ας υποθεσουμε και οτι δεν υπαρχει θεος. Τοτε σαν πιθανα ενδεχομενα εχουμε τα εξης: εφοσον δεν υπαρχει καμια αποδειξη για ολα αυτα, τοτε μπορεις να εχεις δικιο 1 στα 1001 ή αλλιως 0,09%… Χαιρε!

  • Στα 7 δισεκατομμυρια κατοικων της γης, και στη πλειοψηφια οσων εζησαν σε ολη την ιστορια, ξέρεις οτι εχεις αδικο, ετσι; Δεν ειναι ολοι χριστιανοι οριοδοξοι, ε; Οποτε αντιστοιχα κι εσυ και ολοι οι υπολοιποι λετε τα ιδια για τους μουσουλμανους, οι αλλοι για τους ινδουιστες, κλπ κλπ…… Χμμμμμμ….. Καποιοι πρεπει να λενε ψεμματα……. Χμμμμ…. Ποιοι;;;; απαντησε μου με λογικα επιχειρηματα και αποδειξεις και οχι με πιστευω και δογματισμους

  • Αναφορικά με τον κ.Κοκκινιδη είπα περί ελευθερίας.γιατι κάποιοι θεωρούν ότι ελευθερία είναι οτιδήποτε ανορθόδοξο.και φασισμός ότι συνδέεται με την ορθοδοξία.εννοιολογικος αχταρμας.

    • Εσυ δυστυχως παιδι μου με τετοια τύφλα γινεσαι κενό φερέφωνο, δεν μπορεις να ξεχωρισεις τα χλωρα από τα ξερα… Ασε σε παρακαλω κατα μερους τετοιους χαρακτηρισμους και αν μπορείς με επιχειρηματα να συνεισφερεις σε οποιοδηποτε διαλογο, κανε το. Ιστορικα ο φασισμος παντως, γνώριζέ το, πως συνδεεται τις περισσότερες φορες με εμμονικό και ακριτο δογματισμο και οχι την ελευθερη και λογικη κριση

      • αν διαβάσεις τα σχόλια θα καταλάβεις τι εννοώ αθεοφασίστες και από όλους τους διαλόγους κανένας δεν έχει συνεισφέρει γιατί οι αθεοφασίστες είναι εδώ μόνο για να λοιδορούν γιατί τέτοιοι είναι. πάντως τη βρίσκω με το να βλέπω τέτοια ανθρωπάκια να αφρίζουν!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.