To foodaholics.gr προτείνει πάστα πραλίνας με καραμελωμένα φουντούκια.

Συστατικά

0/12 συστατικά

Οδηγίες

0 από 9 βήματα ολοκληρώθηκαν

    1. Βράζουμε το νερό μαζί με τον καφέ και την ζάχαρη.
    2. Προαιρετικά σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγη ζάχαρη να γίνει καραμέλα και προσθέτουμε τα φουντούκια.
    3. Τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ώστε η καραμέλα να σταθεροποιηθεί.
    4. Όταν κρυώσουν τα θρυμματίζουμε.
    5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
    6. Προσθέτουμε την πραλίνα, την λιωμένη σοκολάτα, τα καραμελωμένα ή ωμά φουντούκια και ανακατεύουμε.
    7. Κάνουμε μία στρώση από σαβαγιάρ, που έχουμε βουτήξει στον κρύο καφέ, σε φόρμα 30×12 εκατοστά.
    8. Απλώνουμε την μους πραλίνας και σκεπάζουμε με σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στον κρύο καφέ.
    9. Προαιρετικά διακοσμούμε με την κρέμα γάλακτος που χτυπήσαμε σε σαντιγί και ενσωματώσαμε την λιωμένη σοκολάτα.