Στην επιστολή-διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασιακού Παραρτήματος Άνω Κώμης υπάρχουν ανακρίβειες, οι οποίες θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν κάποια σκοπιμότητα. Ας δοθούν λοιπόν στη δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία για τους μαθητές που φοιτούν στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Άνω Κώμης Κοζάνης:

1. Στο σχολείο κατά το τρέχον διδακτικό έτος είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν 30 μαθητές. Κατά το περσινό διδακτικό έτος φοιτούσαν 34 μαθητές. Ο αριθμός των μαθητών λοιπόν έχει μειωθεί και όχι αυξηθεί, όπως εσφαλμένα γράφηκε.

2. Στο σχολείο δε φοιτά κανένας μαθητής ούτε από τη Φλώρινα ούτε από την Εορδαία, όπως επίσης εσφαλμένα γράφηκε. Φοιτούν 3 μαθητές από τα Γρεβενά, καθώς δεν υπάρχει στην περιοχή αντίστοιχη σχολική μονάδα.

3.Τα προγράμματα συνδιδασκαλίας που εφαρμόστηκαν κατά το προηγούμενο διδακτικό έτος ήταν όλα εγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από τον Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής, όπως ακριβώς προβλέπεται από το ισχύον νομικό πλαίσιο, και σε καμία βέβαια περίπτωση δεν ήταν παράνομα, όπως επίσης εσφαλμένα γράφηκε.

 

Θα παρακαλούσα τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου Άνω Κώμης, στον αγώνα του να μην κλείσει το Γυμνασιακό Παράρτημα, να μη χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία και ανακρίβειες σχετικά με το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (το οποίο, επί τη ευκαιρία, ξέρει από αγώνες).

Με εκτίμηση
Σκαμπαρδώνη Ελένη, Διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Άνω Κώμης Κοζάνης