Μητσοτάκης: Στρατηγικός στην ΔΕΗ αφού εξυγιανθεί

16 Σεπτεμβρίου 2018
23:33

Τις κατευθύνσεις της ενεργειακής του πολιτικής έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε κρίσιμη την κατάσταση στη ΔΕΗ, λέγοντας πως απαιτείται ένα τολμηρό σχέδιο για την εξυγίανση της ενώ τόνισε την ανάγκη η ΔΕΗ να πρέπει να αναζητήσει και στρατηγικό επενδυτή. Αναφερόμενος στο θέμα της διασύνδεσης της Κρήτης σημείωσε πως είναι ακόμη μια μεγάλη αποτυχία της κυβέρνησης, διότι από το 2019 και μετά θα τρέχουν πολύ αυστηρά πρόστιμα από την Κομισιόν. Άμεση προτεραιότητά μας είναι η διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα να αντιμετωπιστεί σοβαρά από την επόμενη κυβέρνηση.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τα σχετικά ζητήματα ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η κατάσταση στην Δ.Ε.Η. σήμερα είναι κρίσιμη. Η επιχείρηση αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα και απαιτείται μια άμεση εφαρμογή ενός τολμηρού σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης. Ξεκινώντας από τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Δ.Ε.Η., που έχουν ξεπεράσει, αν δεν κάνω λάθος, τα 2,5 δισ. Και βεβαίως η Δ.Ε.Η. θα πρέπει, κάποια στιγμή, να αναζητήσει και στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα βοηθήσει την επιχείρηση με πρόσθετα κεφάλαια, αλλά και με τεχνοκρατικό μάνατζμεντ το οποίο σήμερα είναι απολύτως απαραίτητο. Το ζήτημα της διασύνδεσης είναι μια ακόμα μεγάλη αποτυχία της κυβέρνησης. Να εξηγήσω, με απλά λόγια, ότι είναι απολύτως επιβεβλημένο να διασυνδεθεί η Κρήτη με το κυρίως σύστημα ηλεκτρικής διανομής της ηπειρωτικής Ελλάδος. Όχι μόνο διότι με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να εξάγεται πολύ πιο αποτελεσματικά -είναι ο μόνος τρόπος να εξάγεται το πλεόνασμα της αιολικής και ηλιακής ενέργειας που μπορεί να παράγει το νησί- αλλά και διότι από το 2019 και μετά θα αρχίσουν να τρέχουν πολύ αυστηρά πρόστιμα, καθώς η ηλεκτροπαραγωγή της Κρήτης σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από μαζούτ. Και αυτό είναι κάτι το οποίο η Κομισιόν δεν το επιτρέπει.

www.worldenergynews.gr

24 σχόλια

    • Με τα λεφτά των δεητζιδων η Κοζάνη σας κ τα μαγαζιά σας δουλεύουν, ας μας απολύσουν αλλά εύχομαι να μην κυκλοφορεί μύγα στα μαγαζιά σας κ στην πόλη σας άιντε πια μόνιμος με την κακία σας έλεος υπάρχουν κ δεητζιδες που δουλεύουν δν τα ξινουν σε ένα γραφείο ούτε είναι βολεμένοι σε καμία ιδιωτική δουλειά με μέσον

        • Από εμάς ζούνε τα μαγαζιά σας πάρτε το χαμπάρι τους δεητζιδες βρίζετε κ θέλετε να απολυθούν, είτε σας αρέσει είτε όχι καλά κάνουμε κ τα παίρνουμε χοντρά κάντε το κ εσείς ε μα πια.

          • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ( ΠΑΤΟΦΤΥΑΡΟ ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ… ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΟΙ (ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ)ΕΓΛΕΙΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥΡΗ ,ΑΣΤΕΙΟΙ!

      • αν είναι έτσι να πληρώνουμε 50Ε το μήνα παραπάνω στο λαγαριασμό της ΔΕΗ για να παίρνουν μισθό 5000 οι κηφήνες δεητζίφοι!!!

        • Να πληρώνεται ναι τα χρειαζόμαστε εμείς οι κηφηνες δεητζιδες που δουλεύουμε στο ορυχείο για να κάθεσαι εσύ αραχτός στο σπιτάκι σου κ στην καφετέρια κ να κάνεις κουτσομπολιό.

          • Αχαχαχαχα ωραία τα λες εσείς αλλού γλειψατε για να μπείτε σε κανένα γραφείο καθισιο κ πληρωμή από πάνω στο φουλ.

  • Σε 3 ώρες άδειασε συνδικαλιστές, Μακεδονομάχους και Μακεδονομάχους συνδικαλιστές.
    Ειδικά οι δεύτεροι έχουν μια παγκόσμια πρωτοτυπία, διαμαρτύρονταν προχθές στον Τσίπρα που έδινε αυξήσεις, αναδρομικά, εργασιακές σχέσεις, συλλογικές συμβάσεις κλπ και χειροκροτούσαν τον Κούλη.

    • Ο καταληψίας του δεκαπενταμελούς δίνει αυξήσεις στον κομματικό του στρατό μονο ,το θεμα με την ΔΕΗ ειναι οτι την ξεπερνούν οι εξελίξεις αν χάσει το 50%της πελατεία ς οπως προβλέπεται απο τα νομοσχέδια του καταληψία να δούμε απο που θα δώσει τις αυξήσεις ,μαλλον απο τους φόρους των πολιτών

  • Επί 60 χρόνια μοναδικός “στρατηγικός επενδυτής” στη ΔΕΗ ήταν ο Ελληνικός λαός, η χώρα εξηλεκτρίστηκε πλήρως αξιοποιώντας λιγνίτη και νερά και τα τιμολόγια ήταν απ’ τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Τώρα τα λεφτά που μας βάζουν και πληρώνουμε είναι πολύ περισσότερα και δεν πιάνουν τόπο, αφού με τη μορφή του ΕΤΜΕΑΡ πηγαίνουν στη μαύρη καταβόθρα των εντελώς άχρηστων αιολικών. Μια καληνύχτα για τον Κούλη και το νεοφιλελεύθερο απόκομμά του.

    • οσο υπαρχουν τα 4000+ βυσματα (γιατι τιποτα αλλο δεν ειναι) που εκτρεφει η δεη στην περιοχη (ναι αυτα που “””εσωσαν””” τα μαγαζια της πολης) αυτα που λες θα τ ακουμε τσαμπα και βερεσε

    • Απο τα χαμηλότερα στην Ευρώπη;Με ποια κριτηρια ;με απλή αναφορά στην τιμή χωρίς να υπολογίζεις οτι στις υπόλοιπες χώρες έμπαινε περιβαλλοντικό τέλος που στην ελλαδα ποτε δεν μπήκε ή χωρίς αναφορά στην αγοραστική δύναμη του έλληνα σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους ;Πχ με τον μισθό του πόσες KWh αγοράζει ο έλληνα και πόσες ο Ολλανδός;
      Αυτο το παραμυθάκι περι μοναδικου επενδυτή του λαού ειναι εφεύρημα των βολεμένων δεητζηδων για να συνεχίσουν να ειναι βολεμένοι

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.