Το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γεώργιος Αγγελόπουλος – Προχωρά η συγχώνευση ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Το Δεκέμβριο το Σχέδιο Νόμου στη Βουλή

17 Σεπτεμβρίου 2018
12:16

Το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος συνοδεία των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Δημητρίου Δημητριάδη, Ιωάννη Θεοφύλακτου, Γεωργίου Ντζιμάνη και Θέμη Μουμουλίδη και του Διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κων/νο Κωνσταντόπουλο τους οποίους και υποδέχθηκαν οι Αντιπρυτάνεις του ΤΕΙ Ιδρύματος κ.κ. Στέργιος Μαρόπουλος, Νικόλαος Σαριαννίδης, Γεωργία Χαριτούδη, Αντώνιος Μπίσμπας και ο εκπρόσωπος των Διοικητικών στο Πρυτανικό Συμβούλιο κ. Σπύρος Σιδέρης, στο γραφείο του Πρυτανικού Συμβουλίου. Ο κ. Αγγελόπουλος επισκέφτηκε το Ίδρυμα στο περιθώριο της επίσκεψης του στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας και συζήτησε το επίκαιρο θέμα της σύμπραξης των δύο ΑΕΙ, του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου, σε ένα ενιαίο φορέα, με τους Αντιπρυτάνεις, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τα Μέλη του ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και Δ.Π. του Ιδρύματος απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα. Τα κύρια σημεία της συνάντησης ήταν:

  • Συμφωνία για τα Τμήματα του νέου Ιδρύματος
  • Γρήγορη Αξιολόγηση (fast track) του Διδακτικού-Ερευνητικού Προσωπικού με το 60% της επιτροπής αξιολόγησης από το Υπουργείο
  • Διοικούσα Επιτροπή, με ισότιμη συμμετοχή των Πρυτανικών Συμβουλίων των 2 Ιδρυμάτων και εκπροσώπων του Υπουργείου και Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής διορισμένο από το Υπουργείο. Η Διοικούσα Επιτροπή θα αναλάβει την διοίκηση μέχρι την διεξαγωγή εκλογών στο Νέο Ίδρυμα και τη σύνταξη του Οργανισμού του Νέου Ιδρύματος

  • Το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή για το Νέο Ίδρυμα είναι ο Δεκέμβριος προκειμένου να γίνει εισαγωγή στα μηχανογραφικά τον Μάρτιο του 2019

  • Το Διοικητικό Προσωπικό των δύο Ιδρυμάτων δεν θα μετακινηθεί χωροταξικά ενώ προσαρμογές θα γίνουν μετά και τις συμπράξεις των Τμημάτων των δύο Ιδρυμάτων.

Ο Αντιπρύτανης κ. Στέργιος Μαρόπουλος στο πέρας της συνάντησης ευχαρίστησε εκ μέρους της ακαδημαϊκής κοινότητας το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Αγγελόπουλο και τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψή τους και σημείωσε, ότι η επικείμενη σύμπραξη των 2 ΑΕΙ της Δυτ. Μακεδονίας μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός πολύ δυνατού Πανεπιστημίου που θα έχει τη στήριξη της Περιφέρειας αλλά και των Δήμων της Δυτ. Μακεδονίας.

9 σχόλια

  • Όλα καλα είδε ο Γενικός Γραμματέας το Πρυτανικό , ο Διευθυντής εκπαίδευσης τη δουλειά είχε στη Σύσκεψη ;;; Τα ΑΕΙ ειναι αυτοδιοικούμενα και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση , ουτε αυτό ξέρει ο Γενικός ;!;!;..

  • Στπ θέμα των τμημάτων εχει τοποθετηθεί ο Πρύτανης και η διοίκηση και εχουν προτείνει και το υπουργείο μετακινούμενο δέχθηκε το νέο Πανεπηστημιο να εχει 25 τμήματα , τώρα εκ νέου τοποθετήσεις , αν έγιναν απο το γενικό Γραμματέα δεν εχουν νόημα . Το υπουργείο να προχωρήσει .

  • Γκανατσιο η τριτοβαθμια τεχνολογικη εκπαιδευση εχει καταθεσει 40 και πλεον χρονια πολλα στην περιοχη. Πριν “σβησει” οφειλετε ενα μνημειο στην πολη γιατι θα την νοσταλγησουν πολλοι καποτε … μην την αφησετε να “φυγει” ατιμητα.

  • ΣΩΣΤΟΣ, Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 21:19! ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΟΙ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΛΠ.ΒΓΑΛΑΝΕ ΨΩΜΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ! ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ!ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥ Σ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΥΠΕΡΟΠΤΕΣ,ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ? ΟΕΟ? ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ! ΚΡΙΜΑ! ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ….

  • Συγχώνευση, ποια συγχώνευση; Γιατί ντρέπεστε να πείτε κατάργηση;

    Αλλά συριζαίοι από τη μία, ΔΕΠολιγούρηδες από την άλλη…

    Μιλάμε για πολύ γέλιο!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.