kozan.gr: Τι συμβαίνει με τα ακτινολογικά εργαστήρια των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαίδας;

20 Σεπτεμβρίου 2018
11:40

Τι συμβαίνει με τα ακτινολογικά εργαστήρια των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαίδας;

Σύμφωνα με τη ιστοσελίδα της ΕΕΑΕ   https://eeae.gr/%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CE%BD η άδεια του Νοσοκομείου Κοζάνης έχει λήξει στις 20-05-2018 ΑΔΑ:64ΙΟ649ΗΕΡ-ΤΟΒ ενώ για το νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας έχει εκδοθεί στις 20-02-2018 ένα πιστοποιητικό καταλληλότητας (ΑΔΑ:78ΨΜ469ΗΕΡ-ΥΟ9)  μέτα από επιτόπιο έλεγχο της ΕΕΑΕ το οποίο ενημερώνει το νοσοκομείο ότι πρέπει να οριστεί υπεύθυνος ακτινοπροστασίας αλλιώς μπορεί να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας.

Υπάρχει υπεύθυνος ακτινοφυσικός στα νοσοκομεία; Kάθε πότε γίνονται έλεγχοι ασφαλής λειτουργίας στα ακτινολογικά μηχανήματα.

2 σχόλια

  • Κατι ειχα ακούσει πριν δυο χρόνια για κάποιον ακτινοφυσικό που προσληφθηκε μια μέρα και την ιδια μέρα πήρε μεταθεση στην Θεσσαλονικη. Αληθεύει αυτό? Μήπως ξέρει κανείς κάτι γι αυτήν την υπόθεση?

  • Όπως αναφέρει το άρθρο , η άδεια του νοσοκομείο Κοζάνης έχει λήξει στις 20/5/2018 και του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας λήγει στια 1/12/2018 όπως φαίνεται από τα αρχεία της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας τα οποία είναι διαθέσιμα on line.
    Προφανώς τα Νοσοκομεία δεν έχουν ορίσει υπεύθυνο ακτινοπροστασίας ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την ασφαλή λειτουργία των πιο πάνω νοσοκομείων. Ίσως γιατί θεωρούν ότι το κόστος για την αγορά της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι σημαντικότερο από την υγεία των χιλιάδων ασθενών που εξετάζονται καθημερινά στα συγκεκριμένα νοσοκομεία.
    Η ακτινοφυσικός που κάλυπτε με περιοδικούς ελέγχους τα πιο πάνω Νοσοκομεία, έχει μεταφερθεί μόνιμα σε άλλο Νοσοκομείο της 3 ΥΠΕ τα τελευταία δύο χρόνια , και κατά πάσα πιθανότητα τα πεπαλαιωμένα μηχανήματα των Νοσοκομείων να μην έχουν ελεγχθεί για αυτή τη περίοδο. Η σχετική Νομοθεσία επιβάλλει τον έλεγχο όλων των παραμέτρων των ακτινολογικών μηχανημάτων ανά 3 μήνες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.