O Airetos αποκαλύπτει πως μεταβιβάστηκαν τα 10.119 ακίνητα στο Υπερταμείο. Άρθρο – βόμβα του Πάρι Κουκουλόπουλου: “Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί”

20 Σεπτεμβρίου 2018
13:45

Γράφει για τον airetos.gr o Πάρις Κουκουλόπουλος  , πρώτος αιρετός πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και μέλος της Ε.Γ του Κινήματος Αλλαγής

Μετά την αποκάλυψη της εκχώρησης 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο και το σχετικό μου Άρθρο, Υπουργοί, βουλευτές, αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη Χώρα έσπευσαν να καθησυχάσουν τις τοπικές κοινωνίες, κάνοντας λόγο για κινδυνολογία, fakenews και πολλά άλλα.

Ο Υπουργός Σταθάκης,μιλώντας ως βουλευτής Χανίων,διαβεβαίωσε ότι τα ακίνητα που παρουσιάζουν πολιτιστικό και άλλο ενδιαφέρον θα επιστραφούν στο Δημόσιο.

Κάποιος βουλευτής,δικηγόρος μάλιστα,είπε ότι πρόκειται για εγγύηση δανείου και τίποτα περισσότερο.

Ένας άλλος, Περιφερειάρχης αυτός,τους ξεπέρασε όλους λέγοντας ότι επιτέλους το Δημόσιο διασφάλισε την περιουσία του με το Κτηματολόγιο (sic).

Αντί άλλης απάντησης, ας αφήσουμε να μιλήσει το “Μνημόνιο Τσίπρα”(νόμος 4336/2015).

Στο Φ.Ε.Κ. 94-Τεύχος Πρώτο της 14ης/8/2015 και συγκεκριμένα στις Σελίδες 1030-1031 διαβάζουμε:

« (…) Σύμφωνα με τη δήλωση της Συνόδου Κορυφής της Ζώνης του Ευρώ,της 12ης Ιουλίου 2015,θα συσταθεί ένα νέο ανεξάρτητο ταμείο (το “Ταμείο”) το οποίο θα κατέχει σημαντικής αξίας περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας.

Πρωταρχικός στόχος του Ταμείου είναι να διαχειρίζεται ελληνικά περιουσιακά στοιχεία σημαντικής αξίας και να προστατεύει, να δημιουργεί και εν τέλεινα μεγιστοποιεί την αξία τους την οποία θα ρευστοποιεί με ιδιωτικοποιήσεις και άλλα μέσα.

(…)  Για το σκοπό αυτό δημιουργείται Ομάδα Δράσης με εντολή:

1.Τον εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο νέο Ταμεία και των καλύτερων λύσεων ρευστοποίησης τους: ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να καταβληθεί για την αποκόμιση αξίας από ακίνητα περιουσιακά στοιχεία της Ελληνικής Δημοκρατίας, περιλαμβανομένων εκείνων στην κατοχή της ΕΤΑΔ.

(…)  Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει μία από τις πηγές για την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης εξόφλησης του νέου δανείου του ΕΜΣ και θα αποφέρει κατά τη διάρκεια του νέου δανείου επιδιωκόμενο ποσό 50 δις ευρώ (…) »

Στο ίδιο Φ.Ε.Κ., στη Σελίδα 1000 διαβάζουμε για τη δανειακή σύμβαση :

« (…) Το δικαιούχο κράτος μέλος και το Ταμείο Ανακεφαλαιοποίησης δεσμεύονται …

 -να συμπεριληφθούν στη σύμβαση υποχρεώσεις του δικαιούχου κράτους μέλους…που ενδέχεται να απαιτήσει ο ΕΜΣ κατά τη διακριτική του ευχέρεια, για την εξόφληση της χρηματοδοτικής συνδρομής…που προκύπτει από ή συνδέεται με τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (με ιδιωτικοποιήσεις και άλλα μέσα)…

-να παρασχεθεί στον ΕΜΣ εγγύηση για την υποχρέωση του δικαιούχου κράτους μέλους να εξοφλήσει τη χρηματοδοτική συνδρομή,από οποιοδήποτε μέρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων ενδέχεται να απαιτήσει ο ΕΜΣ κατά τη διακριτική του ευχέρεια. (…) »

Αυτά συμφώνησε ο κ.Τσίπρας στην περιβόητη “διαπραγμάτευση των 17 ωρών” και τώρα έρχεται ο λογαριασμός.

Επειδή στις διάφορες παρεμβάσεις απολογητών της Κυβέρνησης  ειπώθηκαν πολλές ανακρίβειες και χονδροειδή ψεύδη,αξίζει να τονιστούν συγκεκριμένες πλευρές που όλες μαζί συνθέτουν την παράδοση κρίσιμου μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας στους δανειστές από τη μοιραία Κυβέρνηση Τσίπρα :

Ι]  Η ΕΤΑΔ,όπως και το ΤΑΙΠΕΔ,είναι θυγατρικές του Υπερταμείου.

Στην ΕΤΑΔ, δηλαδή στο Υπερταμείο, μεταβιβάστηκαν τα 10.119 ακίνητα με σκοπό τη ρευστοποίησή τους.

ΙΙ]  Το Δ.Σ. του Υπερταμείου διορίζεται από το Εποπτικό Συμβούλιο στο οποίο προεδρεύει Γάλλος εκπρόσωπος του ΕΜΣ(Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας).

Αυτός ζήτησε τα 10.119 ακίνητα στις 14/6/2018  ασκώντας το δικαίωμα της διακριτικής ευχέρειας του ΕΜΣ σύμφωνα με το “Μνημόνιο Τσίπρα” και πέντε μέρες μετάέγινε το θέλημα του. (Φ.Ε.Κ. Β’ 2317 και 2320/19.6.2018).

ΙΙΙ]  Η επιλογή των ακινήτων δεν έγινε τυχαία, αφού 13 μήνες πριν είχε νομοθετηθεί Επιτροπή για να εντοπίσει τα κατάλληλα ακίνητα (αρ.73 του ν.4472/2017 που προσέθεσε εδάφιο στην παρ.6 του αρ.196 του ν.4389/2016).

Εάν το Ελληνικό Δημόσιο θέλει να του επιστραφεί κάποιο ακίνητο από την ΕΤΑΔ, μπορεί να  ζητήσει και να το πάρει “με την επιφύλαξη της προσυπογραφής  του Εποπτικού Συμβουλίου” (παρ.10 αρ.196 του ν.4389/2016).

IV]  Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο (παρ.4 αρ.196 ν.4389/2016),τα μόναακίνητα που εξαιρούνται και σε περίπτωση λάθους επιστρέφονταιστο Δημόσιοείναι:

« (α)Αιγιαλοί, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υδρότοποι, (β)Περιοχές Ramsar,(γ)Περιοχές Natura, (δ)Αρχαιολογικοί χώροι, (ε)Αμιγείς δασικές εκτάσεις και λοιπά πράγματα εκτός συναλλαγής.»

V]  Δεν υπάρχει καμία διάκριση ανάμεσα σε “κακό” ΤΑΙΠΕΔ και σε “καλή” ΕΤΑΔσχετικά με τα ακίνητα.

Όσα χρήματα αποφέρουν οι περίπου 1000 τίτλοι ακινήτων που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ θα καλύψουν το δάνειο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το ίδιο ισχύει και για τα ακίνητα της ΕΤΑΔ μέχρι την πλήρη αποπληρωμή του δανείου της ανακεφαλαιοποίησης.

Από την αποπληρωμή του εν λόγω μέρους του δανείουκαι μετά,η ρευστοποίηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ θα μοιράζεται ισόποσα στην απομείωση του χρέους και σε επενδύσεις.

VI]  Ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες υπάρχει μια χαώδης διαφορά σχετικά με τα δημόσια ακίνητα:

Πριν το “Μνημόνιο Τσίπρα”,οι 70.000 περίπου τίτλοι ακινήτων της ΕΤΑΔ ήταν στην αποκλειστική διοίκηση και διαχείριση του Ελληνικού Δημοσίου.

Σήμερα αυτοί οι τίτλοι, με την προσθήκη επιπλέον 10.119 τίτλων και όσων άλλων επιλέξει το Υπερταμείο, βρίσκονται  στα χέρια των δανειστών για ρευστοποίηση.

Αυτήείναιη αλήθειαγυμνή” και δεν επιδέχεται ωραιοποιήσεις ούτε μετάθεση ευθυνών,γιατί η ευθύνη  βαραίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την Κυβέρνηση Τσίπρα και ΜΟΝΟ αυτή, είναι το βαρύ τίμημα της δημαγωγίας και του λαϊκισμού.

Όλα τα ακίνητα θα τα μάθουμε μόλις απαντηθούν οι Ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή πρώτοι οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής,

αλλά η κινητοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη τη Χώρα αποκαλύπτει ήδη ότι “μπήκαν στην πόλη οι οχτροί”.

Διοικητήρια,δικαστικά μέγαρα,μουσεία,κοινόχρηστοι χώροι,γήπεδα,οικόπεδα-φιλέτα και εμβληματικά διατηρητέα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της ντροπής.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που ο κ.Τσίπρας παραχωρούσε έναοικόπεδο στον ΠΑΟΚ, αποσιωπούσε ότι στην πόλη της Θεσσαλονίκης είχε ήδη παραχωρήσει 408 ακίνητα στους δανειστές για ρευστοποίηση.

Το πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η Κυβέρνηση Τσίπρα (και) για τη δημόσια περιουσία δεν επιδιορθώνεται, παρά μόνο ανατρέπεται με τη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΗΤΤΑ του ΣΥΡΙΖΑσε ΟΛΕΣ τις κάλπες.

Απαιτείται πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής, με ξεκάθαρη προοδευτική κατεύθυνση,αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μας οδηγεί στην έξοδο από την κρίση.

—————-

ΥΓ.Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δέκα ημέρες μετά την αποκάλυψη της εκχώρησης, εκδόθηκε επιτέλους Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετική με το ζήτημα.Η προσεκτική ανάγνωσή της απλά ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ όλα τα ανωτέρω.

 

ΠΗΓΗ http://www.airetos.gr 

25 σχόλια

      • ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ; ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΟΤΑΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΑΤΟΧΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ; ΡΩΤΕΙΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΡΩΤΑ;

        • Μπορεί αν σε κυβερνάνε ανάξιοι και προδότες . Γιατί το ΦΕΚ είναι ξεκάθαρο περνάνε όλα στο υπέρταμείο έστω και αν η «δια κατοχή» ανήκει στη νομαρχία ! Και το υπέρταμείο πλέον έχει την δια κατοχή ! Τόσο απλά

  • Πόσο ποιό λιανά πρέπει να μας τα κάνουν για να καταλάβουμε οτι οι Συριζανελ ειναι η χειρότερη κυβέρνηση από γενεσεως Ελληνικού κράτους?
    Αλήθεια το Γκερτσιο πως παραχωρήθηκε?Δεν ανήκει στην Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης?

  • Άξιος ο alexis. Όσο για τους 4 τοπικούς βουλευτές του Σύριζα ότι και να πει κάποιος είναι λίγο. Οι άνθρωποι αυτοί το λιγότερο δεν έχουν ιδέα τι ψηφίζουν αρκεί να πέφτει το μηνιάτικο.

    • Ναι αλλα ο Παρης δε μας έκανε και θέλαμε ΣΥΡΙΖΑ όποτε αυτούς έχουμε με αυτούς θα πορευτούμε τωρα .

      βρίζατε ΠΑΣΟΚ ΝΔ αναφανδόν και πήγατε ψηφίσατε όλοι ΣΥΡΙΖΑ οπου βρήκαν καταφύγιο κατι πολιτικά «ρετάλια» του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι «καραμανλικοί» της ΝΔ .. γευτείτε τωρα τους καρπους της ψήφου

  • Μετά από ένα απλό googlαρισμα θα θυμίσω σε όσους έχουν μνημη χρυσόψαρου δημοσίευμα του 2011:

    “Η… μισή Ελλάδα θα πρέπει να πουληθεί μέχρι το 2015 για ν’ αρχίσει να μειώνεται το τεράστιο δημόσιο χρέος της.

    Η τρόικα το ζήτησε, και η κυβέρνηση το αποδέχτηκε, να εφαρμοστεί από φέτος μέχρι το 2015 εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να εισπραχθούν 50 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 εντός της διετίας 2011 – 2012.

    Όπως γίνεται σαφές, για να υλοποιηθεί αυτό το υπερφιλόδοξο πρόγραμμα θα πρέπει «να βγουν στο σφυρί» όχι μόνο όλες οι επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλά και μεγάλο τμήμα της ακίνητης περιουσίας του κράτους.

    Δηλαδή, οι αποκρατικοποιήσεις αυτές θα αφορούν σε εισηγμένες και μη εισηγμένες επιχειρήσεις, στην ακίνητη περιουσία και στα εμπορικά ακίνητα του Δημοσίου, όπως επιβεβαίωσαν και οι εκπρόσωποι της τρόικας στη συνέντευξη Τύπου.

    Μάλιστα, ανέφεραν ότι η κυβέρνηση έχει ήδη σχεδιάσει ένα πρόγραμμα με έσοδα 8 δισ. ευρώ και η είσπραξη των 15 δισ. ευρώ την περίοδο 2011 – 2012 αλλά και των 50 δισ. μέχρι το 2015 είναι -κατά την τρόικα- απόλυτα εφικτοί και ρεαλιστικοί στόχοι.

    Τα χρήματα αυτά θα κατευθυνθούν για τη μείωση του χρέους, αποκλειστικά.”

    Και για όσους δεν κατάλαβαν: Ο Τσίπρας μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευση δεν κατάφερε να ανατρέψει αυτά που το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ είχαν ήδη συμφωνήσει. Δηλ. 50δις από ιδιωτικοποιήσεις που θα κατευθυνθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

    Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε…

    • Επιλεκτική μνήμη εχεις νομίζω και θυμασε ότι βολεύει .Και για όσους δεν κατάλαβαν: Ο Τσίπρας μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευση δεν κατάφερε να ανατρέψει αυτά που το ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ είχαν ήδη συμφωνήσει. Δηλ. 50δις από ιδιωτικοποιήσεις που θα κατευθυνθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. …Να σου θυμίσω πως είναι και η πιο δημοκρατική κυβέρνηση διοτι έκανε ένα δημοψήφισμα και έκανε ακριβώς αντίθετο απο την βούληση του ελληνικού λαού ..Και να μην ξεχνάς με την ψέμματα πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού

      • Τα Ζαππεια 1 και 2 του Σαμαρά τα θυμάσαι; Όχι; μνήμη χρυσόψαρου ή επιλεκτική μνήμη;

        Ξεχνάς επίσης ότι η παρούσα κυβέρνηση εκλέχθηκε το Σεπτέμβριο του 15 για να εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο.

        • Μάλλον έχεις δικιο και συμφωνώ μαζί σου τωρα που το σκέφτομαι διοτι και η περιφέρεια για αυτο άλλαξε το προεκλογικό πρόγραμμα και της δεσμεύσεις της απο αυτά που έλεγε τώρα κανει τα αντίθετα διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα εφαρμόσει το 3 μνημόνιο σωστός ο φίλος

  • Αυτα κύριε κουκουλοπουλος να τα πεις σε αυτούς που το έπαιζαν αντημνημονιακη και οχι μονο αλλα ζητούσαν παραίτησης Παπαδόπουλο και κουκουλοπουλος για να πάρουν την ψήφο απο τους Πολίτες της δυτικής Μακεδονίας .

  • ΠΑΡΗ’Μ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΠΛΈΟΝ.
    ΔΕΝ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΉΝΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΌ…ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΗΣΗ.
    ΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΎ ΣΟΥ ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ ΉΣΟΥΝ.
    ΤΌΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΑΣΑΡΑΝ ΜΊΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΨΗΦΙΖΕΣ.ΔΕΝ ΣΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΌΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΎΡΕΣΑΙ.
    ΑΛΛΆ ΘΈΛΕΙΣ ΤΏΡΑ ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΉΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙΣ ΠΆΛΙ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ
    ΊΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ (ΣΤΟ ΓΕΛΑΔΟΚΟΥΡΕΜΑ)!!!

  • κ.ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ενταύθα , καλά είναι να επιστραφούν στο κράτος τα 200 εκατομμύρια του ΠΑΣΟΚ , τα 200 εκατομμύρια της Ν Δ που χρωστάτε για να γλυτωσουμε και κανένα ακίνητο .

  • «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί»: όπως πάντα στον Ελληνισμό, βρέθηκε κάποιος να τους ανοίξει την Κερκόπορτα. Ποιος είναι αυτός; Κουκουλόπουλε, εσύ και το σημιτικό εκσυγχρονιστικό συνάφι σας, που ένα μέρος του κατοικοεδρεύει πλέον όλο και πιο τακτικά στα Δικαστήρια για μίζες, για κοιταχτείτε καλά στον καθρέφτη!

  • Εάν δεν φαληρίζατε εσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τη χώρα, δεν θα έμπαιναν στην πόλη οι οχτροί. Έχεις και θράσος να δημοσιεύεις απόψεις.

    • 200 δις η κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων με τα δάνεια που έπαιρνε για να Βαράνε συνταξαρες τα λαμόγια που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και 100 δις κάλυψη των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ για να παίρνουν τα τριχίλιαρα τα λαμόγια που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη έχουν το θράσος να κατηγορούν τους άλλους οτι τους πτώχευσαν

  • εσείς πτωχεύσατε την χώρα και την κάνατε έρμαιο στις ορέξεις του κάθε Ντιμιτρόφ,αποφασίστε τι είστε επιτέλους πασόκ;δημοκρατική συμπαράταξη; η ΚΙΝ.ΑΛ…όσο για τα ακίνητα,κοίτα λίγο τις υπογραφές σας στο μεσοπρόθεσμο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.