Γ. Μανιάτης: «Ποια είναι τα 8 Δημόσια ακίνητα στο Νομό Κοζάνης, που εκχωρούνται στο Υπερταμείο;»

20 Σεπτεμβρίου 2018
17:54

Στο πλαίσιο οργανωμένης δράσης όλων των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τις περιφέρειες που εκπροσωπούμε, κατατέθηκε σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων από τον Γ. Μανιάτη προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο για τον αριθμό των δημόσιων ακινήτων του Νομού Κοζάνης, που εκχωρήθηκαν εν κρυπτώ από την κυβέρνηση, στο Υπερταμείο.

Άμεσα, οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να ενημερωθούν για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματά μας.

Αντίστοιχες ερωτήσεις κατατέθηκαν από τον Γ. Μανιάτη και για τους Νομούς Αργολίδας, Γρεβενών και Φλώρινας, για τους οποίους είναι υπεύθυνος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Κύριε Υπουργέ,

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια από τις πιο καταστροφικές αποφάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους.

Η διοίκηση του Υπερταμείου, που βρίσκεται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών, δεν αρκέστηκε στην περιουσία που μέχρι πρόσφατα της είχε εκχωρηθεί, αλλά ζήτησε με επιστολή της, στις 14 Ιουνίου 2018, να μεταφερθούν στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» που είναι θυγατρική του εταιρεία, άλλα 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Η Κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει την απαίτηση του Υπερταμείου και με την αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ  Β’ 2320 / 19-6-2018) μεταβίβασε στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα εκδόθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής η εξουσιοδότηση προς τον Υπουργό Οικονομικών (απόφαση 86 ΦΕΚ Β’ 2317/19-6-18) και το σχετικό ΦΕΚ για τη μεταβίβασή τους, όπου τα 10.119 ακίνητα αναφέρονται μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις αντιδράσεις.

Από αυτά, 8 ακίνητα είναι στο Νομό Κοζάνης και επειδή η Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, ενήργησε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Τοπικών Κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργέ:

-Ποια είναι τα 8 δημόσια ακίνητα από το Νομό Κοζάνης που εκχωρούνται στους δανειστές;

-Ζητήσατε ή σκοπεύετε να ζητήσετε τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών;

-Προτίθεστε να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις σας;

 Και παρακαλείσθε να καταθέσετε για την ενημέρωση της Βουλής και των πολιτών:

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν τα 8 δημόσια ακίνητα στο νομό Κοζάνης, που εκχωρούνται κρυφά από την τοπική κοινωνία στο Υπερταμείο με απαίτηση των δανειστών».

8 σχόλια

  • MANIATH ΘΕΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΝΤΟΡΟ; TA AKINHTA EINAI ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΥΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ,Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.
    ΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

  • Ευτυχώς υπάρχει και ο κ. Μανιάτης για να μας εκπροσωπεί στην Βουλή των Ελλήνων. Γιατί αν περιμέναμε από τους δικούς μας yes ma, το είχαμε χαμένο.

    • Αυτούς τους διορισμενους βουλευτές χρειαζόταν για να περάσουν όσα πέρασαν από την βουλή . Το γενικό ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, το ξεπούλημα της Μακεδονίας που και αυτό θα περάσει και όλα τα υπόλοιπα αίσχη. Αυτοί που σκέφτηκαν τους συγκεκριμενους διορισμούς ήξεραν τι έκαναν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.