kozan.gr: O Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας τοποθετείται για τη διαδικασία της σύμπραξης των δύο Ιδρυμάτων αφήνοντας και σχετικές αιχμές

21 Σεπτεμβρίου 2018
20:26

Η επίσκεψη του τέως Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας στο ΤΕΙ μας ολοκληρώθηκε με πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα. Ο τ. Γεν. Γραμματέας ανακοίνωσε πως:

  • Η διαδικασία της σύμπραξης των δύο Ιδρυμάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο,

  • Την ευθύνη της διοίκησης του νέου Οργανισμού στο μεταβατικό στάδιο θα την έχει Διοικούσα Επιτροπή, που θα τη στελεχώνουν εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ και του Υπουργείου και

  • Στο νέο Ίδρυμα δεν θα θιγούν θέσεις εργασίας και δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις διοικητικών υπαλλήλων και αλλαγή τόπου εργασίας στο νέο Οργανισμό.

Ο Σύλλογός μας, με την παρέμβασή του, προσπάθησε να διασφαλίσει πως δεν θα υπάρξει μισθολογική ή άλλη αλλαγή για κανένα συνάδελφο σε αυτή τη διαδικασία και πως δεν θα περικοπεί κανένα επίδομα (ειδικά αυτό της παραμεθορίου). Επίσης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, γιατί, στο διάλογο που προηγήθηκε, δεν συμμετείχαν θεσμικοί φορείς, αλλά μια Επιτροπή που δεν εξέφραζε στο σύνολό της την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και ζήτησε τη δημιουργία νέου οργανογράμματος με νέες θέσεις ευθύνης και αξιοκρατία στις επιλογές. Τέλος, ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών της σύμπραξης και όχι πισωγυρίσματα, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα διασφαλισθούν όλα τα παραπάνω θέματα που θίξαμε.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο Αντιπρύτανης του Ιδρύματος, που είχε την ευθύνη της διαδικασίας, προσπάθησε να σταματήσει και να φιμώσει την τοποθέτησή μας με συνεχείς διακοπές και απαξιωτικά σχόλια.

  • Λυπούμαστε που, για εμάς, το μόνο ενδιαφέρον δεν είναι να συνεχίσουμε να είμαστε Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις,

  • Λυπούμαστε, που δεν μας ενδιαφέρει μόνο το πόσο fast track θα είναι οι διαδικασίες εξέλιξης των πρωτοβάθμιων καθηγητών,

  • Λυπούμαστε, που δεν βάλαμε στο παζάρι όλο το μεγαλόπνοο σχέδιο αναβάθμισης του Ιδρύματος για να εξασφαλίσουμε μια θέση στη νέα Διοικούσα, αλλά για εμάς η πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι η δημιουργία ενός μεγάλου και υγιούς εκπαιδευτικού οργανισμού, με τη συμμετοχή όλων των φορέων που υπάρχουν σ΄ αυτόν.

Είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της Δυτ. Μακεδονίας και θα αποτρέψει το μαρασμό που την οδηγούν οι μικροπολιτικές και οι προσωπικές στρατηγικές.

Όσο μας θεωρούν οι εκάστοτε διοικήσεις ή κάποιοι εκ των διοικήσεων ,πολίτες δεύτερης κατηγορίας μέσα στον εργασιακό μας χώρο και όσο προσπαθούν να αποδυναμώσουν το λόγο και τη δράση μας, τόσο θα δυναμώνουν τη φωνή και την παρουσία μας.

Δ.Σ Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων

ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

19 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.