Κοζάνη: Να ανακτήσει το κοινό την εμπιστοσύνη του στους Οδοντιάτρους και αποτραπεί η φυγή προς τα Σκόπια

24 Σεπτεμβρίου 2018
10:48

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κοινού της Δυτικής Μακεδονίας με την διασφάλιση της υψηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών σε καλές τιμές από διαρκώς επιμορφούμενους οδοντιάτρους βρέθηκαν μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια της 9ης  Οδοντιατρικής Συνόδου Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Θεοφάνους Νεράντζης η αξιοπιστία, η προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής με την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και η ανάσχεση φυγής οδοντιατρικών περιστατικών προς τα Σκόπια αποτελούν την αιχμή του δόρατος των προτεραιοτήτων που θέτει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος. Παράλληλα όπως σημείωσε ο κ. Θεοφάνους υπάρχουν σειρά ζητημάτων που αφορούν την γενικότερη πολιτική που ασκείται σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής από το Υπουργείο Υγείας, όπου θα πρέπει να αυξηθούν οι παροχές προς τους ασφαλισμένους και βέβαια να βοηθηθούν ιδιαίτερα οι ευπαθείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες πληθυσμού με στόχο να μπορούν να απολαμβάνουν των οδοντιατρικών υπηρεσιών. Στην διάρκεια της συνόδου αναπτύχθηκαν και ειδικά οδοντιατρική θέματα με στόχο την επιμόρφωση των οδοντιάτρων.

ΕΡΤ Κοζάνης

51 σχόλια

  • κ. Θεοφάνους, εσείς, ως φορέας, τι παρέμβαση θα κάνετε προς τους οδοντιάτρους σας, που μετά από οικονομική κρίση 8 ετών και συνθλιβή των εισοδημάτων μας, εξακολουθούν να παίρνουν – όπως και πριν το 2010 – 100€(!!!) για δυο σφραγίσματα ή για ένα σφράγισμα και μια απλή εξαγωγή, σε μια μόνο επίσκεψη;

  • Ας κατεβάσουν τις τιμες επιτέλους γιατι απ’ οτι φαινεται ειμαστε ακομα στην αρχη και η φυγή θα ειναι μεγάλη.Οι τιμές ειναι πολύ υψηλές….απαράδεκτο σε μια χώρα όπου το μηναιο εισόδημα δεν ειναι ουτε 500 ευρω.

  • ενα πενηνταρικο για ενα σφραγισμα ή ενα καθαρισμο ειναι εντελως απαραδεκτο ,όχι τωρα λογω κρισης αλλα και πριν,τωρα ομως ο κοσμος δεν εχει κι εσεις κοιτατε να τα παρετε απο αυτους που σας εμπιστευονται ακομα κι αυτος ειναι ο λογος που θα τους χασετε κι αυτους…

    • Αν έδωσες για αρθροσκόπηση όσο για την απονεύρωση τότε θα πρέπει να δεις τι δεν πάει καλά με τον ορθοπεδικό σου ….

    • Την επόμενη φορά θα βγάλω φωτογραφίες με υπερβολικά πολλούς Μεκαδονομαχους που οργανωμένα πάνε από το πρωί 2 φορές την εβδομάδα στην Βόρεια Μακεδονία για δόντια ψώνια κτλ
      Ήταν σε όλα τα συλλαλητήρια φαίνεται εκεί ο ένας ενημέρωνε τον άλλο για τις τιμές γιατρέ άσε μόνον εκείνο το δρόμο ξέρουν

  • ΑΜΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΞΟΔΕΨΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΙΝΑΙ 500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΤΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ

    • Ανευθυνος εισαι. Ολοι οι υπαλληλοι του δημοσιου δεν ειναι ιδιοι οπως δεν ειναι ιδιοι ολοι σε ολα τα επαγγελματα αλλα ο φθονος σας τρυπα τα κοκκαλα μια και δε βρισκει καρδια… Παντε να δειτε με 3 και 60 πως ζεις και πως μπορειτε να ζειτε κατω απο ηλιθιους προισταμενους και κομπλεξικους βαρωντας προσοχη σ ολη σας τη ζωη καθε μερα. Μονο λογια. Συνηθως αυτοι που τα λεν εμαθαν να ειναι αφεντικα του εαυτου τους η αλλων και ποτε δεν πειθαρχησαν σε κανενα. Κουβεντες να πεταν μονο κι οποιον παρει ο χαρος.

      • Είσαι άδικος. Δεν είναι ανεύθυνος. Απλά μπούφος είναι και κρίνει εξ ιδίων. Έχει μάλλον προσωπικές αρνητικές εμπειρίες. Σκέψου τώρα να είσαι υπάλληλος και να σου έρθει ετούτος ο μπούφος , ο οποίος σε θεωρεί ανεύθυνο βολεμένο. Πόσο να αντέξεις ;; Είμαι σίγουρος ότι του φταίνε και οι τραπεζικοί , οι δάσκαλοι των παιδιών του, οι εφοριακοί, οι γιατροί, οι έμποροι και η κακή του η μοίρα.

  • Τα παράπονα σας και τα ερωτήματα σας θα λυθούν κύριοι όταν αρχίσετε επιτέλους να αντιμετωπίζετε τους οδοντιάτρους ως ΓΙΑΤΡΟΥΣ οι οποίοι για τη διάγνωση και τη θεραπεία που θα σας παρέχουν, εκτός από τις γνώσεις – τις οποίες κοπίασαν για να τις αποκτήσουν- θα χρησιμοποιήσουν και έναν αξιοσημείωτο αριθμό υλικών τα οποία δεν έχουν μηδαμινό κόστος.

    • τα ιδια υλικα χρησιμοποιουν και εκει, 3Μ,και τιτανιου εμφυτευματα,να μας πειτε, με ολο τον σεβασμο στην επιστημονικη σας καταρτιση,κατι αλλο για να πεισειτε

    • Πολυ κομπλεξ με τους γιατρους. Για να δεις λοιπον τι θα πει γιατρος σε πληροφορω πως για εναν πληρη καρδιολογικο ελεγχο με καρδιογραφημα,μετρηση πιεσης, υπερηχο,τριπλεξ κλπ πληρωσα 20 ευρω με αποδειξη. Εξεταση γυρω στη μια ωρα. Αντε γιατι μονο τα ευρω σας νοιαζουν και τα μπιτολα.

      • Πέστα γιατί μετά βγαίνουν κ φωνάζουν γιατί ξεπούλησαν την Μακεδονία ενώ οι ίδιοι τρέχουν στα μπιτολα κ αφήνετε τα λεφτά σας.

      • Πέφτεις λοιπόν στην παγίδα σου….Ο γιατρός σου,σε χρέωσε 20 ευρώ γιατί πολύ απλά είναι συμβεβλημένος με τον
        ΕΟΠΥΥ και αυτός είναι και ο λόγος που υποχρεούται να σου κόψει και απόδειξη…Τα υπόλοιπα του έξοδα του
        τα καλύπτει το δημόσιο κάτι που δεν ισχύει με τον οδοντιατρικό κλάδο,όπου ο έκαστος οδοντίατρος υποχρεούται
        να καλύψει τα έξοδα των ύλικων που χρησιμοποιεί,των αναλώσιμων,των μηχανημάτων και των φθορών αυτών,αλλά πέραν
        όλων αυτών της δυσβάστακτης φορολογίας και ένα σωρό άλλων πάγιων εξοδων που του επιβάλλονται από το κράτος για να
        μπορεί να λειτουργεί νόμιμα…Εν κατακλείδι πριν κατηγορήσετε ασύστολα τους οδοντιάτρους αναλογιστείτε λίγο τα
        υπερμεγέθη έξοδα ενός οδοντιατρείου(που δεν μειώθηκαν φυσικά λόγο κρίσης,αλλά αυξήθηκαν),αλλά παρόλα αυτά
        προσπαθούν μειώνοντας στο ελάχιστο το δικό τους κερδος να εξυπηρετούν τους ασθενείς τους εν μέσω κρίσης,
        αντιμετωπίζοντας όμως την δυσπιστία και την αχαριστία κάποιων που δεν επιδιώκουν απλά καλύτερες τιμές,αλλά
        ΤΖΑΜΠΑ….

  • Γιατρέ μου ευχαριστούμε για την άψογη δουλειά των δοντιών μας, φυσικά είναι ακριβές οι τιμές αλλά πρέπει να εμπιστευομαστε τους οδοντίατρος προκειτε για τη στοματική μας υγιεινή και των δοντιών μας.

  • Και ενας Μηχανικος του ΕΜΠ εχει κοπιασει ξερεις-και ενας Φυσικος και ενας Χημικος και η λιστα παει μακρυα… ΔΕΝ ειναι δικαιολογια αυτο που λες… Οσο για τα υλικα, αυτο ειναι ενα θεμα, αλλα ξερω περιπτωσεις ιατρων που εισαγουν υλικα απο Σκοπια, Βουγαρια επισης…

  • Προφανώς είσαι Οδοντίατρος και συ !!!Αλλά να σου πω και κάτι ρε φίλε!!Μόνο ο οδοντίατρος σπούδασε και άνοιξε μαγαζί βάζοντας κεφάλαιο ???Μόνο ο Οδοντίατρος είναι γιατρός, έχει γνώσεις και πρέπει να τις πληρωθεί???Αλήθεια πόσο κοστίζουν οι γνώσεις και πόσο??αν είναι τόσο?? τα πανάκριβα υλικά που χρησιμοποιείτε ???!!!πρόσφατα έκανα απονεύρωση σε δόντι μαζί με θήκη και πλήρωσα 350€!!!Οι επισκέψεις ήταν 20άλεπτες,30σάλεπτες και δεν πέρασαν ποτέ το 40λεπτο και περίπου 5 συνολικά (350/5=70€!!Δηλαδή αν η επίσκεψη ήταν ωριαία θα έπρεπε να δώσω 140€ την ώρα ή κάνω λάθος???δηλαδή οι γνώσεις και τα υλικά σε ένα 5ωρο κοστίζουν 700€ !!!Προφανώς και μας δουλεύεις έτσι???

    • Αυτό που δεν έχεις κατανοήσει μάλλον εσύ όπως και οι περισσότεροι είναι ότι το κόστος της οδοντιατρικής εργασίας δεν αξιολογείται ανάλογα με την ώρα αλλά ανάλογα με το είδος και τη δυσκολία της. Και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές ο οδοντίατρος είναι υποχρεωμένος να κοστολογήσει τη δουλειά του από την έναρξη της θεραπείας και όχι στο τέλος της. Και εσύ όπως και πολλοί άλλοι δεν κάνατε ποτέ τον κόπο να σκεφτείτε ποιο είναι το καθαρό κέρδος του οδοντιάτρου από την κάθε εργασία και στην συγκεκριμένη περίπτωση από τα 350 ευρώ γιατί στο δικό σας το μυαλουδάκι όλα αυτά μπαίνουν στην τσέπη του οδοντιάτρου, δεν σκεφτήκατε ποτέ όμως τι βγαίνει από τη δική του τσέπη (αμοιβή οδοντοτεχνίτη, έξοδα για μία σωρεία υλικών υψηλού κόστους που αν θέλετε να απαριθμήσω θα κουραστείτε να διαβάζετε, έξοδα μηχανημάτων, έξοδα αναλώσιμα για να μην αναφερθώ σε μηνιαία έξοδα λειτουργικά , ασφαλιστικά και φορολογικά).

      • Μπορώ να σου αναφέρω δεκάδες επαγγέλματα με αντίστοιχες και παραπάνω γνώσεις που έχουν και αυτοί έξοδα, πληρώνουν εφορία,ενοίκια,ασφάλεια, έχουν ακριβά υλικά αλλά δεν τσεκουρώνουν τους πελάτες τους όπως κάνετε εσείς και δεν τσεπώνουν τα ανάλογα!!Τώρα αυτά που λες για το μυαλουδάκι μας τα λές για να δείξεις και καλά την ανωτερώτητά σου αποδεικνύοντας την αλαζονεία σου και την έλλειψη σεβασμού σε αυτούς που σε πληρώνουν!!!Αυτά!! Δεν μα πείθεις ούτε εσύ ούτε οι συνάδελφοί σου !!!

  • Κλαίνε οι χήρες κλαίνε Και οι παντρεμένες.
    Για πέστε μου κύριε οδοντίατροι σε τι τιμή αγοράζετε από τον οδοντοτεχνίτη και πόσο κοστολογείται εσείς, το ίδιο δόντι, ή την ίδια γέφυρα, η μασέλα.
    Απορώ πώς δεν ντρέπεστε και βγαίνετε και μιλάτε και από πάνω

  • Προσγειωθείτε στην σημερινή πραγματικότητα αν θέλετε να έχετε δουλειά. Πέρασαν οι εποχές με τα 10 διαμερίσματα και τα 3 εξοχικά. Στο εξωτερικό υπάρχουν εξίσου καλοί επιστήμονες με ίδιας ποιότητας εξοπλισμό και υλικά.

  • Οι οδοντιατροι αναφορικα με τις τιμες που χρεωνουν ειναι απαραδεκτοι, ειμαστε νομός με τεραστιο προβλημα ανεργιας
    Δεν θα ανεφερθω στο υφος χιλιων καρδιναλιων που εχουν καποιοι.
    Η μορφωση κ το χρημα δεν δινει επιπεδο στον ανθρωπο…
    Προηγουμενοι σχολιαστες τα ειπαν ολα

  • Είναι λάθος από μέρους των οδοντιάτρων να προσπαθούν να πείσουν τους ασθενείς να μη πηγαίνουν στα Σκόπια.Οποιος θέλει μπορεί να πάει και να διαπιστώσει τι υπηρεσίες προσφέρουν. Δε χρειάζεται καν ενημέρωση για τις επιπλοκές και τα ποσοστά επιπλοκών που επιστρέφουν από “θεραπείες” που έχουν γίνει στα Σκοπια,διότι οι προκατειλημμενοι δεν πρόκειται να καταλάβουν .Τέλος,είναι απαράδεκτο ο μηχανικός,ο δημόσιος υπάλληλος ,ο καθηγητής να κοστολογεί τη δουλειά του γιατρού και του οδοντιάτρου .Δυστυχώς ,η οικονομία μας είναι ελεύθερη και ο καθένας κοστολογεί τη δουλειά του .

    Υ.Γ.Οποιος θέλει μπορεί να σπουδασει 5 χρόνια οδοντιατρική ,εφ όσον τα καταφέρει στις πανελλήνιες εξετάσεις,πιθανότατα να κάνει και μια εξειδίκευση (αλλά 3-5 χρόνια ) στην Ελλάδα ή το εξωτερικό ,να στήσει ένα οδοντιατρείο με κεφαλαίο τουλάχιστον 50.000 ευρώ ,να έχει πάγια έξοδα 800-1000 ευρώ και να κάνει τις θεραπείες στους ασθενείς του ΣΧΕΔΟΝ δωρεάν .Κύριοι ,οποίος δε γουστάρει μπορεί να πάει στα δημόσια νοσοκομεία ή στα Σκοπια!!!

    • Παραδέχεσαι λοιπόν ότι τα επιπλέον χρήματα που ζητούν οι εδώ οδοντίατροι δεν είναι λόγω καλύτερων υπηρεσιών αλλά για να γίνει γρήγορη απόσβεση και κάλυψη των εξόδων.

      • Ρε φίλε,δεν κατάλαβες καλά .Δεν ειναι υποχρεωμένος κανένας οδοντίατρος ή γιατρός να σου δώσει εξήγηση, γιατί χρεώνει την ιατρική πράξη 40ή 50ή ή 100 ευρω.Και να κάτσει να σου δώσει εξήγηση πάλι δε θα καταλάβεις .Έγραψα και παραπάνω ,ότι η οικονομία μας είναι ελευθερη.Δεν έχουμε κουμουνιστικο καθεστώς.Οπως,έχεις δικαίωμα να πας να κάνεις τα δόντια στου στα Σκόπια ,έτσι κ εγώ μπορώ να αξιολογήσω τη δουλειά μου όπως θέλω και όπως νομίζω .

  • Κύριε Νεράντζη μαλλον δεν γνωρίζεις τι γίνεται στα ιατρεία οπου οι τιμές δεν υψηλές αλλα εξωφρενικές(από κάποιους γιατρούς) και οπου υπάρχουν εμφυτεύματα εκεί γίνεται πάρτυ!!!!
    Για να μην αναφέρουμε περιστατικά και σας φύγουν τα Μάλια…θα σας κάνω μιά πρόταση.
    Να αναρτηθεί τιμοκατάλογος σε κάθε οδοντιατρείο των 4 Περιφ.Ενοτήτων με ευθύνη των οδοντ.Συλλογων

  • Παρά την κρίση κάποιοι-ες οδοντίατροι εξακολουθούν να ζητάνε όσα χρήματα θέλουν και να επιδιώκουν εξαγωγές δοντιών υγιών για μεγαλύτερο και εύκολο κέρδος.Η ανηθικότητα στο μεγαλείο της.

  • Κρίμα………… Υπάρχουν πολλοί οδοντίατροι στην Κοζάνη, όπως σε όλη την Ελλάδα που πήραν πτυχίο Οδοντιατρικής με τα δολάρια του μπαμπά στη Βουλγαρία ή στη Ρουμανία…………. Και τώρα λένε ότι εκεί που σπούδασαν δεν υπάρχουν σωστοί επιστήμονες?????

    Τι έχει να πει ο σύλλογος γι’ αυτό???

  • Κάποιοι οδοντίατροι πρέπει επειγόντως να βγουν στη σύνταξη..50 ευρώ για έναν απαράδεκτο καθαρισμό..50 ευρω για ένα κακό σφράγισμα πάνω πάνω που οδηγεί σε νέκρωση του δοντιού και σε ταλαιπωρία του ασθενή που τον στέλνουν σαν μπαλάκι από τον έναν οδοντίατρο στον άλλο γιατί βαριούνται να κάνουν τη “χοντρή” δουλειά..
    Θα έπρεπε να τους αφαιρείται η άδεια.

    • Συμφωνώ απολύτως!Να χρειάζεσαι απονεύρωση και να σου λένε καλύτερα το χω να στο βγάλω!!!Έτσι απλά!!!Για να μη σε στείλουν στον ειδικό που κάνει τις απονευρώσεις!!Κανένας σεβασμός στον ασθενή!Αυτά πρέπει να εκλείψουν.

  • Προσωπικά πριν 4 χρόνια έτυχε να κάνω στα Μπίτολα ,σε οδοντίατρο που είχε σπουδάσει στο ΑΠΘ τέσσερα σφραγίσματα και μου έκανε δώρο 2 αλλαγές χρώματος σε παλιά σφραγίσματα με 60€…εδώ θα έδινα τα διπλάδια ή τα τριπλάσια

    • Αφού σου άλλαξε τα χρώματα αξίζει τον κόπο!!!Πήγαινε τότε να σου αλλάξουν δώρο βαλβίδα στην καρδιά….Γιατί αυτό ΔΕΝ θα το έκανες ποτέ?????

  • Γιατρέ μου σε εμπιστευομαστε απόλυτα σε γνωρίζουμε χρόνια τώρα αν θέλουν κάποιοι ελεύθερα ας πάνε στα Σκόπια να κάνουν τις δουλειές τους τους γιατρούς τους μην βγαίνουν μετά κ φωνάζουν ότι πούλησαν οι βουλευτές την Μακεδονία μας γιατί κ αυτοί το ίδιο κάνουν.

    • Άσε τις πονηριές κατά μέρους, οι κάτοικοι των δύο χωρών δε φταίνε για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Είναι αποφάση του σύριζα έπειτα απο αμερικανική πίεση. Όποτε είτε πηγαίναμε είτε κάναμε μποϋκοτάζ το ξεπούλημα θα γινόταν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.