Κλειδωμένη αγάπη ( Γράφει η Δήμητρα Ν. Παπανικολάου)

24 Σεπτεμβρίου 2018
17:23

 Κι έφτασα εκεί στην άκρη του πελάγους. Σε ένα μεγάλο ύψωμα, πίσω μου το μοναστήρι της Παναγιάς να στέκει αγέρωχο και μπροστά να απλώνεται το πέλαγος. Ήταν μακρύ το ταξίδι, κάποιες φορές κουραστικό κι άλλες φορές ένιωθα ότι δεν θα τελείωνε ποτέ. Και μέσα σε αυτό το ταξίδι την έψαξα με χίλιους δυο τρόπους να την βρω. Ποια;

Μα την αγάπη, τι άλλο. Με κόπο και προσπάθεια την αναζήτησα σε μέρη μαγικά και φανερά, αλλά και σε μέρη κρυφά και απρόσμενα, σε μέρη που δεν βάζει ο νους. Ξέρει καλά να κρύβεται κάποιες φορές. Αλλά με υπομονή και επιμονή την συνάντησα και όλα έμοιαζαν μαγικά και ξέγνοιαστα. Και όταν την βρήκα ήθελα να την κρατήσω, να την φυλάξω σαν κάποιον πολύτιμο θησαυρό. Και έτσι τα σημάδια με οδήγησαν εκεί ψηλά, με θέα το πέλαγος και φύλακα την Παναγιά. Και την κλείδωσα την αγάπη, με μια κόκκινη καρδιά και μια γερή κλειδαριά.

Και το έκρυψα το κλειδί, εκεί που δεν φτάνει μάτι ανθρώπου. Κι αναρωτήθηκα, κλειδώνεται η αγάπη; Και πέρασε ο καιρός, κι άρχισαν τα κύματα να σκάνε με θόρυβο και η αλμύρα να εισχωρεί στην κλειδαριά. Ο ήλιος ξεφλούδισε το χρώμα της καρδιάς, η βροχή παρέσυρε το χώμα, ο αέρας ξεσήκωσε τα φύλλα και το κλειδί ξεθάφτηκε. Και έτσι απλά η κλειδαριά άνοιξε και η αγάπη πέταξε. Πέταξε για να ανταμώσει την ελευθερία και να με έχει πάλι στο κατόπι της. Τελικά δεν κλειδώνεται η αγάπη…

 Δήμητρα Ν. Παπανικολάου. Χημικός – Μηχανικός

Ένα σχόλιο

  • Άριστο λογοτεχνικά μου θύμισε τον ….

    Ύμνο της αγάπης ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Α΄ Κορινθ. 13ο κεφάλαιο (απόσπασμα)
    Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων, αγάπην δε μη έχω γέγονα κύμβαλον αλαλάζον.
    Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής, ου λογίζεται το κακόν, ου χαίρει επί τη αδικία, πάντα υπομένει. Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει.
    Νυνί δε μένει πίστις, έλπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα μείζων δε τούτων η αγάπη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.