Καταγγελία αναγνώστη στο kozan.gr: “Μια επίσκεψη στην νέα παιδική χαρά στην Άνω Κωμη θα σας αποδείξει ότι το χωριό μας δεν είναι <<ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ>>, αλλά ο τόπος που θες να σηκωθείς να φύγεις – Η εγκατάλειψη φαίνεται παντού” (Φωτογραφίες)

24 Σεπτεμβρίου 2018
19:26

Μια επίσκεψη στην νέα παιδική χαρά στην Άνω Κωμη θα σας αποδείξει ότι το χωριό μας δεν είναι <<ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ>>, αλλά ο τόπος που θες να σηκωθείς να φύγεις. Στην επιγραφή της εισόδου,της παιδικής χαράς, διαβάζουμε ότι η πόρτα πρέπει να κλείνει. Κλειδαριά ή σύρτης δεν υπάρχει. Τα καθίσματα στις κούνιες είναι σε ύψος 1,10 μετρά, το πεντάχρονο τις βλέπει με δέος, δεν τις φτάνει. Η βρύση δεν έχει συνδεθεί, και η στιβαρότητα της φαίνεται στη βάση, το καϊμάκι του καφέ είναι πιο χοντρό από το μπετό της. Στην κατασκευή της τσουλήθρας, οι πτώσεις μικρών παιδιών,από ύψος 1,50 μέτρου, είναι καθημερινές, λόγω των κενών ανάμεσα στα πέλματα της γέφυρας. Ο μηχανισμός της γυριστής κούνιας χάλασε την 1η εβδομάδα. Τα πλακάκια που μπήκαν έσπασαν όταν ήρθε η άμμος. Άμμος, που αν δει κάποιος τα παιδιά όταν φεύγουν από το χώρο, θα νομίζει ότι ήταν σε νταμάρι. Οι μάνες πρώτα πρέπει να πλύνουν τα παιδιά με λάστιχο ποτίσματος στην αυλή και μετά μέσα για μπάνιο. Φυσικά κάδοι δεν υπάρχουν, και το σκουπιδαριό δένει με το όλο σκηνικό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της γειτόνισσας να κρατήσει το χώρο καθαρό. Μετά από αυτήν την τραυματική εμπειρία για γονείς και παιδιά στην παιδική χαρά, δεύτερη επίσκεψη δεν θα υπάρξει. Ευτυχώς υπάρχουν και τα tablets.

Ο χώρος αυτός είναι ο καθρέφτης της καθημερινότητας στο χωριό μας. Η εγκατάλειψη φαίνεται παντού. Θα τη δεις στην είσοδο του χωριού, με τα κλαδιά, τα χόρτα και τα σκουπίδια που μπήκαν στο δρόμο. Η προχειρότητα του κάθε εργολάβου στα μπαλώματα και τις λακκούβες, στην ανυπαρξία πεζοδρομίου που κάνει τους πεζούς και ειδικά τα μικρά παιδιά να τρέμουν στην κάθε διέλευση αυτοκινήτου. Η πλατεία του χωριού εγκαταλειμμένη, έχει να δεχτεί παρέμβαση από τη δεκαετία του 80. Το να είσαι παιδί στην Άνω Κωμη είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί στην παιδική σου ηλικία, όχι μόνο δεν υπάρχει πάρκο για παιχνίδι αλλά και η παιδική χαρά μετά από ένα χρόνο απουσίας έχει αυτά τα χάλια.  Βέβαια ήρθε και η έξωση των παιδιών μας από το γυμνάσιο 3 μέρες πριν τον αγιασμό, οι διαδικασίες είναι γνωστές(να δούμε που θα στήσουμε τις κάλπες στις εκλογές).

Η οργή και η απόγνωση των κατοίκων ξεχειλίζει για το θέμα αυτό, αλλά ποιος ακούει. Τα χάλια του αρδευτικού δικτύου σταματάει κάθε νέο να στραφεί προς τον αγροτικό τομέα, και σε συνδυασμό με την κρίση στα άλλα επαγγέλματα τους οδηγεί στην ξενιτιά. Για μας που επιμένουμε να ζούμε στο χωριό μας, η δημοτική αρχή φροντίζει να μας θυμίζει ότι τα χωριά πρέπει να ερημώσουν.  Ερώτημα : Ο δήμαρχος και οι λοιποί σύμβουλοι θα έφερναν τα παιδιά τους στην Άνω Κώμη????

Ένας γονιός και κάτοικος της Άνω Κωμης,

Ν.Ζ.

18 σχόλια

  • Και σαν γονιός βάση λογικής και σειράς έπρεπε νομίζω να κάνεις καταγγελία στον πρόεδρο του χωριού σου για να σε έδινε πρώτα αυτός απάντηση λεω εγώ τωρα εαν δεν κάνω λάθος ε;;

  • Προφανώς και έχετε δίκιο σε όσα αναφέρετε, και καλά κάνετε και τα αναφέρετε. Αλλά εγώ τώρα δεν μπορώ. Αναγκαστικά μπαίνω στην διαδικασία της σύγκρισης. Η συγκεκριμένη παιδική χαρά που βλέπω τουλάχιστον στις φωτογραφίες, αν ήταν στην Πτολεμαΐδα, θα την θεωρούσαμε στολίδι. Η κατάσταση όλων των παιδικών χαρών στην Πτολεμαΐδα είναι παραπάνω από τραγική. Και δεν ασχολείται κανείς, ούτε και εμείς οι γονείς. Καλά κάνετε λοιπόν και καταγγελετε και ζητάτε για τα παιδιά σας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

  • Μια χαρά παιδική χαρά φαίνεται άλλωστε για 10-20 παιδάκια που μείνανε στο χωριό μια χαρά είναι τι θέλετε παραπάνω πια? Διαστημικό Σταθμό να σας κάνουμε?

  • Φαντάζομαι έρχονται οι Ιωαννιδηδές, ο Βαλαής και κανα δυο δημ. σύμβουλοι και πίνουν κοκακόλες στην παιδική χαρά, γιατί εάν εξαιρέσεις την βρύση της οποίας η βάσει είναι χαλασμένη το πρόβλημα είναι τα σκουπίδια που αφήνουν αυτοί που χρησιμοποιούν την ομολογουμένος καινούργια παιδική χαρά.

    υ.γ οι κούνιες είναι επίτηδες ψηλά για να μην μπορούν να τις χρησιμοποιούν 5χρονα χωρίς εποπτέια… πσάκσου

  • Άνθρακες ο θησαυρός η παιδική χαρά είναι πάρα πολύ καλή κάνε μία γύρα στους άλλους δήμους και τότε θα νιώσεις πολύ περήφανος που είσαι δημότης Κοζάνης

    • ουτε βρυση λειτουργει. σκουριασμενη, πλακακια λειπουν, επικινδυνη προσβαση, χορτα παντου. κοζανη τοπος να μης ζεις

  • Προφανώς εννοεί οτι στη συγκεκριμένη παιδικη χαρά δεν έχει κάδο απορριμάτων…κάτι που είναι αυτονόητο…αλλά οι κ. Ιωαννίδης, Βαλαης και κάνα δυο δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούν…να ερμηνεύσουν την αγανάκτηση των δημοτών

  • Εξωτερικό είναι η λυση.
    Βγαίνουν και κάποιοι αστείοι και λένε :μια χαρά ειναι,που να δεις τη δική μας.
    Αυτή είναι η λύση στα προβλήματα των ανθρωπων???
    Βγείτε λίγο έξω να δείτε πως ζει ο κόσμος σκερβελεδες!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.