kozan.gr: Ομαδικά “πυρά”, από πολίτες & δημοτικούς συμβούλους, κατά του δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Α. Κοσματόπουλου για τα προβλήματα στη λειτουργία και χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών, του Ωδείου Σερβίων κι άλλων δομών του Νομικού Προσώπου του δήμου (Βίντεο)

25 Σεπτεμβρίου 2018
10:48
Κανένα σχόλιο

Mε την παρουσία δεκάδων γονέων και με κεντρικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα στη λειτουργία και χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών, του Ωδείου Σερβίων κι άλλων δομών του Νομικού Προσώπου του δήμου, πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού. “Η λειτουργία του Ωδείου δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή. Δήμαρχε είσαι η δημοτική αρχή που έκλεισες το δημοτικό ωδείο”, είπε, απευθυνόμενη στον Α. Κοσματόπουλο, η κα. Bιβή Μπουμπουρέκα, πρόεδρος του συλλόγου γονέων του δημοτικού ωδείου Σερβίων. “Ήρθαν εδώ να μας κάνουν bullying“, απάντησε ο κ. Κοσματόπουλος, για να λάβει την ανταπάντηση της προέδρου: “Αρκετά το δικό σου bullying σε αυτή την πόλη και σε αυτό το δήμο. Αρκετά δήμαρχε!”.

Να σημειωθεί πως εδώ και καιρό έχουν “κοπεί” τα τηλέφωνα του Νομικού Προσώπου (Παιδικοί Σταθμοί, Ωδείο, ΚΑΠΗ), λόγω οφειλών προς ΟΤΕ, δεν υπάρχει σίτιση στα παιδιά των παιδικών σταθμών (οι μητέρες τα στέλνουν με “ταπεράκια” φαγητού από το σπίτι), ενώ στο Ωδείο Σερβίων, πέρα από το πρόβλημα με τη στέγη του κτηρίου, που ενδεχομένως να δημιουργήσει κινδύνους ηλεκτροπληξίας, στο διοικητικό κομμάτι, δεν έχει, ακόμη, διοριστεί καλλιτεχνικός διευθυντής.

“Ο δήμος έχει οικονομικό πρόβλημα, η δημοτική αρχή επιβαρύνθηκε 1.650.000 ευρώ από μεγαλοφειλέτες, που δεν ενοχλήθηκαν πότε, από την προηγούμενη δημοτική αρχή …και με τα νερά και με τα φώτα αγγίζουν τα 3.000.000 ευρώ. Tο συντομότερο αυτές οι δομές θα αποκατασταθούν. Μακάρι ο δήμος να είχε την οικονομική ευχέρεια να καλύψει όλα τα κενά. Εμείς θα βρούμε τρόπο. Για τη στέγη του ωδείου η τεχνική υπηρεσία εκπονεί μελέτη, ώστε να γίνει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση”, ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος. Μάλιστα, η αναφορά του, σε ολοκληρωμένη παρέμβαση στο δημοτικό ωδείο, δόθηκε ως απάντηση στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Μιλτιάδη Ζορμπά, ο οποίος τον κατηγόρησε πως με δική του απόφαση δεν προχώρησε η αποδοχή ποσού περίπου 10.000 ευρώ, από την Π.Ε. Κοζάνης, για την αποκατάσταση της στέγης, λόγω των προβληματικών σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών φορέων.

“Με δύο εντάλματα (από 45.000), συνολικά 90.000 ευρώ, μπορεί να ξεμπλοκάρει άμεσα η λειτουργία των δομών, ανέφερε ο επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Β. Κωνσταντόπουλος, καλώντας το δήμαρχο να προβεί σε άμεσες ενέργειες, ενώ κάλεσε τη δημοτική αρχή να παραιτηθεί αν δε μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της.

Ο δήμαρχος, μετά από πιέσεις,  ώστε να δεσμευτεί για τη λύση του προβλήματος, αναφέρθηκε στα προαναφερόμενα δύο εντάλματα πληρωμής, τα οποία, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, θα πρέπει η διοίκηση του Νομικού Προσώπου, να ιεραρχήσει και να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, ώστε να λυθούν αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα.

kozan.gr

*** Διαβάστε εδώ την καταγγελία, του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Προσχολικής αγωγής – Παιδείας – Κοινωνικής Μέριμνας», Ευάγγελου Χαραλαμπίδη, στο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, που είχε αποκαλύψει το kozan.gr, για την αδικαιολόγητη άρνηση του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού να πιστώσει τα οφειλόμενα ποσά επιχορηγήσεων

To βίντεο από το live – avles.tv

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.