kozan.gr: Αποκλειστικό: Κοζάνη: Προσωρινό(;) «φρένο» στη δράση προϊόντα χωρίς μεσάζοντες του Γεωργοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Ο Αλιάκμων»; «Έπεσαν» και πρόστιμα την τελευταία φορά που έγινε η διάθεση προϊόντων (Βίντεο)

25 Σεπτεμβρίου 2018
14:40

Προσωρινό(;) «φρένο» στη δράση προϊόντα χωρίς μεσάζοντες του Γεωργοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Ο Αλιάκμων», βάζει νόμος που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2017, καθώς θέτει κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η αντιδήμαρχος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης, κα Χρύσα Αθανασιάδου, ρωτήθηκε, από το kozan.gr,  για το θέμα κι είπε πως: «Στην ουσία το κίνημα για τα προϊόντα χωρίς μεσάζοντες, δεν είχε θεσμικό πλαίσιο που να το υποστηρίζει. Με το συγκεκριμένο νόμο λύνονται τα προβλήματα. Έχουν αποκτήσει οι αγορές καταναλωτών θεσμικό πλαίσιο επίσημο με προϋποθέσεις. Σαν δήμος Κοζάνης έχουμε ενημερώσει τους διοργανωτές για το νέο νόμο και πως πρέπει να φέρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Mέχρι σήμερα δεν έχει έρθει κάποιος σύλλογος και να φέρει τα δικαιολογητικά». Να σημειωθεί πως, μετά από καταγγελίες, την τελευταία φορά που έγινε η διάθεση προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες στην Κοζάνη, επιβλήθηκαν πρόστιμα απ’ την αστυνομία σε αρκετούς παραγωγούς.

Θ. Τέγος

10 σχόλια

  • Δεδομένου ότι πωλούνταν προϊόντα αρκετές φορές αμφιβόλου ποιότητας και έτους παραγωγής διότι ήταν χύμα ή δίχως ετικέτες, καθώς επίσης επειδή δεν γίνονταν ουσιαστικοί και ενδελεχείς έλεγχοι των προϊόντων για την πιστοποίησή τους και παράλληλα κρύβονταν σημαντικοί κίνδυνοι κατά τη διακίνησή τους, επιπλέον, δε, καθότι δεν δίνονταν αποδείξεις, οπότε λειτουργούσε το παραεμπόριο μπροστά στα μάτια των ιθυνόντων θα έλεγα μπράβο σε όσους επιτέλους κατάφεραν να βάλουν φρένο στην ασυδοσία. Δυστυχώς οι τιμές των προϊόντων που διατίθεντο ήταν υπερβολικές για την ποιότητά τους και ισάξιες με αυτές παρόμοιων προϊόντων που πωλούνται σε λαϊκές αγορές ή υπερκαταστήματα. Οπότε ποιο το κέρδος τελικά για τους καταναλωτές;
    Από τη στιγμή που δεν υπήρχαν μεσάζοντες οι τιμές θα έπρεπε να ήταν αρκετά χαμηλότερες και οι παραγωγοί οι ίδιοι να σέβονταν τον εαυτό τους και τους πελάτες τους με το να διαθέτουν υψηλής ποιότητας και ελεγμένα από τις αντίστοιχες αρχές προϊόντα.

  • Σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται …Στην Κοζάνη ήταν παραεμποριο και αμφιβόλου ποιότητας …Δεν πατάμε στα μαγαζιά σας .. Θεσσαλονίκη τα λεφτά μας

  • Φτασαμε στο σημείο προϊόντα χύμα χωρίς καμία σήμανση, έλεγχο να πωλούνται σε ίδιες τιμές με επώνυμα συσκευασμένα.

    δεν θέλω να πιστεύω ότι όλοι έτσι λειτουργούν αλλα πολλές φορές αυτό που γίνεται είναι το κέρδος του μεσάζοντα να μένει στον παραγωγο αντί να περνάει στον καταναλωτή

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.