Πτολεμαΐδα: Προθεσμία μέχρι τις 16 Οκτωβρίου για τις οφειλές στην Τηλεθέρμανση

26 Σεπτεμβρίου 2018
10:26
Κανένα σχόλιο

Στο 1,9 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ύψος των οφειλών καταναλωτών, εκτός των Δημοσίων κτιρίων και των Σχολείων, προς τη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, που θα πρέπει να εξοφληθεί μέχρι τις 16 Οκτωβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση, κι εφόσον οι οφειλέτες δεν προσέλθουν για την αποπληρωμή των λογαριασμών τους, η, για να προβούν σε  διακανονισμό, θα διακοπεί, εντός 5 ημερών, η παροχή θερμικής ενέργειας, χωρίς νέα ειδοποίηση.

Στην απόφαση αυτή, κατέληξε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης. Η νέα περίοδος λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης θα ξεκινήσει το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, κάτι που ωστόσο θα εξαρτηθεί από τις  καιρικές συνθήκες

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΘΕΜΑ : ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-18

ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ

(Απόφαση ΔΣ ΔΕΤΗΠ 103/25-09-2018)

Η ΔΕΤΗΠ, σεβόμενη τις οικονομικές δυσκολίες των καταναλωτών τηλεθέρμανσης, επί 12 μήνες, από τον Οκτώβριο 2017 ως σήμερα, παρείχε την δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών τηλεθέρμανσης, ΑΤΟΚΑ, χωρίς προσαυξήσεις και χωρίς να διακόπτει την παροχή.

Το 90% των καταναλωτών μας ανταποκρίθηκε και εξόφλησε τους λογαριασμούς του, με αποτέλεσμα για 9η συνεχή περίοδο, να διατηρείται σταθερό το εξαιρετικά χαμηλό τιμολόγιό της τηλεθέρμανσης.

Όμως πολλές οικοδομές συνεχίζουν να έχουν οφειλές προς την Δ.Ε.ΤΗ.Π. περσινής ή και παλιότερων περιόδων, τις οποίες δεν εξόφλησαν.

Πληροφορούμε τους καταναλωτές που οφείλουν στην Τηλεθέρμανση ότι η προθεσμία εξόφλησης των λογαριασμών περσινής και παλαιότερων περιόδων παρατείνεται έως την 16 – 10 – 2018.

Παρέχεται η δυνατότητα δόσεων, για την εξόφληση των οφειλών περσινής περιόδου 2017-18, με προϋπόθεση να εξοφληθούν οι οφειλές προηγούμενων περιόδων (2016-17 ή παλιότερες).

Ειδικότερα :

ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ

  1. Κατά τον διακανονισμό καταβάλλεται το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με τελευταία δόση την 31/5/2019.

  2. Σε περίπτωση παλαιών οφειλών (περιόδων 2016-17 ή παλιότερων), η εξόφλησή τους συμψηφίζεται με την προκαταβολή για τον νέο διακανονισμό.

ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Σε ειδικές περιπτώσεις οικονομικά ευάλωτων καταναλωτών με αποδεδειγμένες δυσχέρειες, διακανονίζεται η ατομική οφειλή με καταβολή του 20% του συνολικού ποσού και έως 8 μηνιαίες ισόποσες δόσεις για το υπόλοιπο ποσό , με προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών:

  • Δικαιολογητικό ανεργίας : Κάρτα Ανεργίας

ή

  • Δικαιολογητικό Χαμηλού εισοδήματος : Εκκαθαριστικό μικρότερο ή ίσο των 10.000 ευρώ συν 1.000 ευρώ για κάθε παιδί ή προστατευόμενο μέλος. Το εκκαθαριστικό εμφανίζεται στην Δ.Ε.ΤΗ.Π. και επιστρέφεται (δεν κατατίθεται).

ή

  • Δικαιολογητικό Μακροχρόνιας Ασθένειας ή έκτακτης σοβαρής νοσηλείας : Γνωμάτευση από Νοσοκομείο ή ΦΟΡΕΑ ΥΓΕΙΑΣ.

ή

  • Δικαιολογητικό Πτώχευσης για επαγγελματίες : Αποδεικτικό ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ ή ΔΟΥ.

Για διακανονισμό ατομικής οφειλής κατατίθεται Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος οφειλέτη , την οποία θα συνυπογράφει ο διαχειριστής της οικοδομής , ώστε να βεβαιώνεται ότι έλαβε γνώση της ρύθμισης.

Σε περίπτωση μη τακτοποίησης των οφειλών σύμφωνα με τα παραπάνω μέχρι τις 16/10/2018, η οικοδομή θα σφραγίζεται, χωρίς άλλη ειδοποίηση, δεν θα παρέχεται θερμική ενέργεια κατά την νέα περίοδο 2018-2019 και θα επιβάλλεται κόστος επανασύνδεσης 50 € ανά κτίριο.

Παρακαλούμε τους ενοίκους να ενημερώνονται όλο το χρόνο σχετικά με τα ποσά που έχουν καταβληθεί στην Τηλεθέρμανση και για το υπόλοιπο των οφειλών της οικοδομής τους.

Υπενθυμίζουμε στους καταναλωτές μας ότι η Τηλεθέρμανση αποτελεί προνόμιο, το οποίο δεν απολαμβάνουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας μας.

Καλούμε τους καταναλωτές να εξοφλούν με συνέπεια τους λογαριασμούς τους, ως προϋπόθεση για την διατήρηση σταθερής και χαμηλής τιμής, με υγιείς Ισολογισμούς της ΔΕΤΗΠ, προς όφελος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πόλης μας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης καταναλωτών 24630-55743 ή στα τηλέφωνα της Δ.Ε.ΤΗ.Π. (24630-54420, 54421, 54422) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Φωνητικό μήνυμα στα τηλέφωνα της Δ.Ε.ΤΗ.Π. οποτεδήποτε, όλο το 24ωρο .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.