Δήμος Βοΐου: Δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων θα λειτουργήσει στην μαθητική εστία Πενταλόφου (Δελτίο τύπου)

1 Οκτωβρίου 2018
10:25
Κανένα σχόλιο

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η πρόταση του Δήμου Βοΐου να φιλοξενήσει ασυνόδευτα παιδιών προσφύγων στον οικισμό του Πενταλόφου.
Ο Δήμος Βοΐου υπέβαλλε πρόταση για χρηματοδότηση της δράσης στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (Ε.Υ.ΣΥ.Δ. Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Α.Π.) του Υπουργείου Οικονομικών και έλαβε έγκριση με το ποσό των 956.700,00 €.
Η δράση αφορά στη λειτουργία νέας δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών τους , όπως στέγαση και σίτιση, και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών σε ασυνόδευτους ανήλικους μέχρι και την ενηλικίωσή τους. Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στην προαναφερθείσα πληθυσμιακή ομάδα, παράλληλα με τη στέγαση, είναι: κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης, σίτιση, καθαριότητα, ασφάλεια και παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών, ψυχοκοινωνική στήριξη, δημιουργική απασχόληση, οργάνωση δραστηριοτήτων, υπηρεσίες διαμεσολάβησης, νομική συμβουλευτική και ενημέρωση. Οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και αθλοπαιδιών θα καλύπτονται από τις εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικό Σχολείο και Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο) που βρίσκονται σε εγγύτητα με τη δομή.
Η δομή φιλοξενίας, που βρίσκεται εντός του οικισμού Πενταλόφου, διαθέτει συνολικά σαράντα (40) θέσεις φιλοξενίας, αφορά ανήλικα κορίτσια ηλικίας 15-17 ετών, θα λειτουργεί και θα παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών σε 24ωρη βάση/7 ημέρες την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων γιορτών και αργιών.