Εθελοντική Αιμοδοσία, την Πέμπτη 04/10, στο γήπεδο Δρεπάνου

2 Οκτωβρίου 2018
09:58
Κανένα σχόλιο

Την Πέμπτη 04/10/2018, από τις 16:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ (προσέλευση έως 19:30 μ.μ.), στο γήπεδο Δ.Δ Δρεπάνου (Αποδυτήρια), θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει η Ακαδημία ποδοσφαίρου Ελλησπόντου (Ηρακλής Δρεπάνου), ο Πολιτιστικός σύλλογος, ο σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού- Νηπιαγωγείου Δρεπάνου, ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης <<Γέφυρα Ζωής>> και η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κοζάνης.

Αφού δώσεις αίμα, τις επόμενες ώρες

  • Θα πρέπει να πίνεις πολλά υγρά
  • Εάν καπνίζεις, να το αποφύγεις τουλάχιστον για 2 ώρες
  • Να μην καταναλώσεις αλκοόλ και να μην εκτεθείς σε υψηλές θερμοκρασίες
  • Να μη σηκώσεις μεγάλο βάρος με το χέρι που έδωσες αίμα
  • Να αποφύγεις την πολύωρη ορθοστασία και την έντονη άσκηση

Τι θα γίνει το αίμα που έδωσες

  • Θα εξετασθεί για ηπατίτιδα Β και C, AIDS, HTLV και σύφιλη
  • Αν βρεθεί θετικό αποτέλεσμα σε κάποια εξέταση, το αίμα σου δεν θα μεταγγισθεί και θα ενημερωθείς με απόλυτη εχεμύθεια
  • Θα διαχωριστεί σε ερυθρά, αιμοπετάλια και πλάσμα που θα μεταγγισθούν σε τρείς διαφορετικούς ασθενείς ανάλογα με το συστατικό που χρειάζονται για τη θεραπεία τους

Οι αιμοδότες μπορούν επίσης να προσέρχονται και στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κοζάνης, όλα τα εργάσιμα πρωινά και να ενημερώνονται για τα απογεύματα και τις αργίες στα τηλ. : 2461352642 ή 2461352641.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.