Η πρωτοτυπία των ασφαλιστικών εταιριών για την προσέλκυση νέου πελατολογίου εκπλήσσει και τον πιο ευφάνταστο! Οι ασφαλιστικές έρχονται να καλύψουν όλα τα έξοδα μιας κηδείας με ειδικά «πακέτα», ώστε σε περιπτώσεις θανάτου, τα συγγενικά πρόσωπα να ανταπεξέλθουν άμεσα στις οικονομικές απαιτήσεις που προκύπτουν! Όπως υπογραμμίζει η ασφαλιστική σύμβουλος Κωνσταντίνα Εσπερίδου*: «Στην ασφαλιστική αγορά υπάρχουν πολλά προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους, που ανησυχούν ότι η απουσία τους θα έχει ως συνέπεια τη δημιουργία έντονων οικονομικών αναγκών».

Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες καλύπτουν πάγιες ανάγκες μέσω των προγραμμάτων υγείας, αξιοποιώντας τα μειονεκτήματα της κοινωνικής ασφάλισης της χώρας μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος που προκύπτουν από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του χρονικού διαστήματος Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2018 με τις αντίστοιχες της ίδιας περιόδου για το 2017 των ιδίων επιχειρήσεων, προκύπτει πως τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα από ασφαλίσεις ζωής το πρώτο εξάμηνο του 2018 ανέρχονται σε 1111622969,66 ευρώ με αύξηση της τάξης του 3.2% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Παραγωγή εγγεγραμμένων ασφαλίστρων ΕΑΕΕ

Ν.Χ.: κ. Εσπερίδου τι ακριβώς είναι η ασφάλεια κηδείας;

Κ.Ε.: Ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που σε περίπτωση απώλειας της ζωής εξασφαλίζει στους δικαιούχους που έχουν οριστεί, εάν όχι στους νόμιμους κληρονόμους, ένα κεφάλαιο το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τα έξοδα που προκύπτουν (γραφείο τελετών, εκκλησία, δήμος κοκ), αλλά και όπου αλλού επιθυμούν οι δικαιούχοι… δεν είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθούν γι’ αυτόν τον σκοπό! Άρα που καταλήγουμε; Ότι συζητάμε για ασφάλιση ζωής! Στην ασφαλιστική αγορά υπάρχουν πολλά προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους, που ανησυχούν ότι η απουσία τους θα έχει ως συνέπεια τη δημιουργία έντονων οικονομικών αναγκών.

Ν.Χ.: Ποια είναι τα άτομα που επιλέγουν αυτή την ασφάλεια;

Κ.Ε.: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δηλαδή η ασφάλεια κηδείας αποτελεί προϊόν μιας συγκεκριμένης εταιρίας που μόλις το προώθησε στα social media δημιουργήθηκε η προβλεπόμενη αναστάτωση! Σχόλια, κοινοποιήσεις κτλ. Υπάρχει πράγματι ζήτηση σε αντίστοιχα προγράμματα, καθώς η ανάγκη να εξασφαλίσουμε την «οικογενειακή μας οικονομία» σε περίπτωση απώλειάς μας, είναι μεγάλη στην εποχή που ζούμε. Για παράδειγμα, σκεφτείτε λίγο να υπάρχει κάποιο δάνειο και ο οφειλέτης να είναι ο μόνος ο οποίος εργάζεται στην οικογένεια και να έρθει η απώλεια. Τότε τι γίνεται; Εδώ δίνει την απάντηση ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο.

Ν.Χ.: Ποια πράγματα πρέπει να προσέχει κανείς πριν κάνει μία ασφάλεια;

Κ.Ε.:Η βασική αρχή είναι πως πρέπει να ασφαλιζόμαστε σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Ερχόμαστε σε επικοινωνία με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο συζητώντας τις ανάγκες μας και εκείνος μας προτείνει το αντίστοιχο ασφαλιστικό προϊόν, που μπορεί να εκπληρώσει κάθε ανάγκη σε όποιο γεγονός και αν προκύψει.

Ν.Χ.: Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για κάποιο συγκεκριμένο είδος ασφάλισης;

Κ.Ε.: Λόγω των μεγάλων ελλείψεων που έχει η κοινωνική μας ασφάλιση, υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον για τα προγράμματα υγείας τα οποία έρχονται να καλύψουν και να συμπληρώσουν τις υπάρχουσες ελλείψεις. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγείας μας διευκολύνει στο να έχουμε την επιλογή να πάμε όπου θέλουμε μέσα από το συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει.

Ν.Χ.: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που καταστούν φερέγγυα μια ασφαλιστική εταιρεία;

Κ.Ε.: Όλες οι αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν αξιολογηθεί σύμφωνα με τον δείκτη φερεγγυότητας Solvency ενώ έχουν εναρμονιστεί με τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον ένα από τα βασικά στοιχεία είναι να γνωρίζουμε που είναι η έδρα της, καθώς και να έχει πελατολόγιο. Το σημαντικότερο όλων είναι να επιλέγουμε προγράμματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες μας μέσω ενός πιστοποιημένου ασφαλιστικού συμβούλου.

*Η κ. Εσπερίδου διατηρεί ασφαλιστικό γραφείο στην πόλη της Πτολεμαΐδας, 25ης Μαρτίου 45 (2463055005).

Νατάσα Χατζηγεωργίου