Κοζάνη: Εκδικάστηκε η αγωγή των 43 εργαζομένων στα πρώην σούπερ μάρκετ Καρυπίδης

8 Οκτωβρίου 2018
12:14

Εκδικάστηκε ενώπιον του Ειρηνοδικείου Κοζάνης η τακτική αγωγή 43 εργαζομένων στα πρώην σούπερ μάρκετ Καρυπίδης στην Κοζάνη, ως συνέχεια των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κερδίσει οι εργαζόμενοι σύμφωνα με τα οποία είχε διαταχθεί η συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Σωματείου Εμπορίου και Τροφίμων κ. Χρυσούλα Καρανάτσιου που μίλησε στην ΕΡΤ Κοζάνης, η εταιρεία χρωστά στους εργαζόμενους 18 μισθούς με τα ένσημα τους παράλληλα με τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ενώ εξαιτίας της αλλαγής του ΑΦΜ είναι σχεδόν αδύνατο να εισπραχτούν από τα δικαστήρια οι οφειλές. Η κ. Καρανάτσιου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως εξαιτίας της μη καταβολής ενσήμων οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας φέρνοντας τους σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, έχει αφήσει απλήρωτους 1.400 εργαζόμενους που εργάζονταν σε 143 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα εδώ και ενάμιση χρόνο, με την συνολική οφειλή δεδουλευμένων να υπερβαίνει πια τα 9 εκατ. Ευρώ και από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορώντα  37 εκατ. ευρώ.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

4 σχόλια

  • Στην περίπτωση των απλήρωτων εργαζομένων στα SM Καρυπίδη, μπορεί κάποιος να δει τη διαφορά αντιμετώπισης ορισμένων ανθρώπων. Οι άνθρωποι αυτοί είναι απλήρωτοι για μήνες, κυνηγάνε το δίκιο τους ξοδεύοντας χρήματα από τη τσέπη τους για δικαστικά έξοδα και ελάχιστοι πολιτικοί παράγοντες τους συμπαρίστανται. Η Δικαιοσύνη κινείται με ρυθμούς χελώνας και το μέλλον τους βρίσκεται στον αέρα. Εννοείται πως δε συμβαίνει το ίδιο σε περιπτώσεις π.x συμβασιούχων του δημοσίου τομέα, που και οι υποθέσεις ”τελειώνουν” πιο γρήγορα και η συμπαράσταση ”των φορέων” στο ”δίκαιο των αιτημάτων τους” είναι δεδομένη. Δυστυχώς, οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα (όσο αυτός συνεχίζει να υπάρχει), πρέπει να συμβιβαστούν με την αντιμετώπιση ως πολιτών δεύτερης κατηγορίας. Σε όλους τους τομείς. Οι άνθρωποι που πλήρωσαν με τη δουλειά τους την κρίση που άλλοι δημιούργησαν,οι άνθρωποι που αποτελούν τη λίστα του ΟΑΕΔ εδώ και χρόνια, δεν έχουν θέση στο καλεντάρι των πολιτικών παραγόντων του τόπου. Αυτό βέβαια καλό θα ήταν να το θυμούνται και όταν ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα. Μόνο τότε τους υπολογίζουν.

  • Ελλας στο μεγαλειο σου αυτος ο καρυπιδης χρωσταει στο προσωπικο που ειχε αλλα απο την αλλη ειναι προεδρος στον Αρη και η κυβερνηση το γνωριζει

  • Με κάλυψαν πλήρως ο κος Παπαποστόλου και ο Ινδιάνος.

    Η δικαιοσύνη δεν βλέπει ότι αυτός ο «κύριος» έχει ολόκληρη ΠΑΕ και ξεσκίστηκε στις μετεγγραφές;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.