Με αφορμή  τη συμπλήρωση 114 χρόνων από το θάνατο του πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα Π. Μελά, ο βουλευτής Κοζάνης, Γ. Κασαπίδης έγραψε στο facebook:

«Σαν σήμερα στις 13 Οκτωβρίου 1904 άφηνε την τελευταία του πνοή στη Στάτιστα Καστοριάς ο εθνομάρτυρας Παύλος Μελάς, μαχόμενος με τους συντρόφους του για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Με τη σκέψη μας στα όνειρα και το όραμα του για τη Μακεδονία μας, συμμετείχαμε στο εκατοστό δεκατοτέταρτο μνημόσυνο από τον ηρωικό θάνατο του. Τελέστηκε στον Ι. Ν. Ταξιαρχών Καστοριάς όπου είναι θαμμένα τα οστά του και της συζύγου του Ναταλίας, από τον Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ. Συγκινητικά τα λόγια του ιεράρχη για τον ήρωα του Μακεδονικού αγώνα. Ήχησαν στις καρδιές όλων μας.
Όσα χρόνια κι αν περάσουν, την η ιστορία που οι ήρωες των Ελλήνων έγραψαν με το αίμα τους, κανείς δεν μπορεί να την παραχαράξει.
Αυτό ας το γνωρίζουν καλά όλοι οι εμπνευστές και οι υποστηρικτές της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών.
Η αμφισβήτηση της ιστορικής αλήθειας είναι ύβρις στη θυσία των ηρώων και των μαρτύρων του Μακεδονικού αγώνα και η πλαστογράφηση της, προδοσία. Και ως προδότες θα αντιμετωπιστούν όσοι επιμένουν σε αυτό το ανοσιούργημα.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΕΊΝΑΙ ΜΊΑ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ!»