Γρεβενά: Η Δίκη για τα «μαϊμού» δάνεια

18 Οκτωβρίου 2018
12:31

Εκδικάζεται σήμερα στο Τριμελές Κακουργιοδικείο Κοζάνης η πολύκροτη υπόθεση με τις «παράνομες» χορηγήσεις άτοκων κτηνοτροφικών δανείων, σε άτομα που δεν δικαιούνταν στην Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών.

Η υπόθεση αφορά την περίοδο του 2008, όταν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έδωσε τη δυνατότητα σε κτηνοτρόφους να παίρνουν άτοκα δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου, ώστε να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο χορηγήθηκαν παράτυπες βεβαιώσεις από την Κτηνιατρική Υπηρεσία σε 92 άτομα που είτε δεν δικαιούνταν, είτε ήταν κτηνοτρόφοι που είχαν μικρότερο αριθμό ζώων, απ’ αυτά που υπήρχαν στις… βεβαιώσεις.

Στο ειδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει, τόσο ο τότε διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Γρεβενών, όσο και ο τότε υποδιευθυντής της πρώην Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς ως ασφαλιστική δικλίδα είχε οριστεί ότι ο τελικός έλεγχος θα γινόταν από την Τράπεζα.

ΠΗΓΗ ERT.GR

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.