“Εργατική Αλληλεγγύη”: Κοινή δράση και αγώνας για λύση των προβλημάτων και όχι καπελώματα

24 Οκτωβρίου 2018
11:52

Με έκπληξη, ευχάριστη μάλιστα, είδαμε σε τοπική ιστοσελίδα, την αγωνιώδη προσπάθεια του Προέδρου και του Γραμματέα του Εργοδοτικού- Κυβερνητικού συνδικάτου «Σπάρτακος», να προσπαθήσουν να πείσουν ότι αυτοί ήταν που ζήτησαν από το ΔΣ της ΔΕΗ την εξίσωση Τακτικού προσωπικού και εργολαβικών εργαζόμενων στην περίπτωση θανατηφόρου εργατικού δυστυχήματος!

Η έκπληξη δεν αφορά την προσπάθεια καπηλείας, τακτική που είναι συνηθισμένη στο συγκεκριμένο Συνδικάτο, αλλά η έκπληξη αφορά το, έστω και όψιμο, ενδιαφέρον των «λόρδων» του εργοδοτικού συνδικαλισμού με τους «κολασμένους» εργάτες των εργολάβων και του δουλεμπορίου.

Σαν να μην είναι αυτοί που:

  1. Δε δέχονται τους εργαζόμενους στους εργολάβους να γίνουν μέλη του Συνδικάτου τους γιατί τους θεωρούν εργαζόμενους ενός κατώτερου θεού….

  2. Αντιτάχτηκαν στην είσοδο του Συνδικάτου μας, αλλά και του ΣΕΕΕΝ, στην Ομοσπονδία μας, τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, γιατί έχουμε μέλη εργολαβικούς εργαζόμενους. Για το λόγο αυτό μας έβαλαν σε δικαστικές περιπέτειες και παρόλο που κερδίσαμε τα δικαστήρια σήμερα είμαστε πάλι εκτός συνεδρίων της ΓΕΝΟΠ!

  3. Δήλωναν δημόσια σε συνεδρίαση του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης: «Εμείς είμαστε καβάλα στο Ντορή! Αυτοί αν θέλουν ας κάνουν δικά τους συνδικάτα…» Δήλωση που έγινε σε ολοκληρωμένη πρόταση του Συνδικάτου μας, για να πάρει πρωτοβουλία το ΕΚΚ και να παλέψουμε όλοι μαζί για τα προβλήματα των εργολαβικών και έκτακτων εργαζομένων της ΔΕΗ. Η Ελιτίστικη δήλωση αυτή διαχωρίζει σαφώς τους μόνιμους εργαζόμενους από τους εργαζόμενους του δουλεμπορίου και των εργολάβων.

  4. Τα στελέχη τους έχουν ιερούς, φιλικούς δεσμούς και πολλά «πάρε δώσε» με τους εργολάβους δουλεμπόρους της περιοχής. Στελέχη τους είναι άλλωστε και τα μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας που όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο που παίζουν στο πλευρό της εργοδοσίας στην κατασκευή της 5ης μονάδας και σ όλους στους εργασιακούς χώρους. Δεν μπορούν λοιπόν να είναι «και με το θεριό και με το Γιάννη»!

Και αφού τέλος πάντων ασχολήθηκαν με το θέμα πως και δεν κυκλοφόρησε κανένα έγγραφο, καμιά επιστολή τους στα τοπικά ή πανελλαδικά ΜΜΕ; Από σεμνότητα; Μα αυτοί δίνουν δελτία τύπου ακόμα και με την «πρωτότυπη» όντως είδηση: «ο πρόεδρος και ο Γραμματέας του Σπάρτακου επισκέφτηκαν τους εργασιακούς χώρους των Ορυχείων και των σταθμών παραγωγής»…

Σε ότι αφορά το Συγκεκριμένο ζήτημα δεν θα ασχοληθούμε περεταίρω αφού είναι γνωστό και στους εργαζόμενους και στο Δ.Σ της ΔΕΗ αλλά και σ όλους τους φορείς, από πού προήλθε η πρόταση για «ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΑΚΤΙΚΩΝ, ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ». Το ευχάριστο σ αυτή τη δυσάρεστη όντως υπόθεση είναι ότι αυτό το αίτημα φαίνεται να οδεύει προς τη λύση του. Αυτό φαίνεται εκτός των άλλων και από την διάθεση να ασχοληθούν με το θέμα, έχοντας προφανώς εσωτερική πληροφόρηση, τα κοράκια του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Ως Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» μας χαροποιεί ιδιαίτερα όταν υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλα σωματεία ή γενικότερα μαζικούς φορείς για συστράτευση και κοινή δράση ενάντια στα τεράστια προβλήματα των εργαζομένων. Ας είναι και όψιμο αυτό το ενδιαφέρον αρκεί να είναι ειλικρινές.

Γι αυτό λοιπόν καλούμε και τον Σπάρτακο και τα άλλα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Συνδικάτα της Περιοχής και της ΔΕΗ σε κοινή δράση για να αγωνιστούμε και για τα προβλήματα των ζωντανών και υπερ-εκμεταλλευομένων εργαζόμενων στο δουλεμπόριο και στις εργολαβίες. Για Μέτρα ασφάλειας, ανθρώπινους μισθούς, εργασιακές σχέσεις, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και γι αυτούς τους εργαζόμενους και άλλα πολλά τα οποία μπορούμε να τα συζητήσουμε μπροστά στους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας και να συναποφασίσουμε ένα κοινό πλαίσιο δράσης.

ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΙΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ -ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΩΝ, ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Συνδικάτο μας ιδρύθηκε με αυτό το σύνθημα, μέσα σε μια αγωνιστική κινητοποίηση- κατάληψη του διοικητηρίου των Ορυχείων. Με αυτές τις αρχές πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια και πάνω σ αυτές συζητάει και με άλλα συνδικάτα για κοινή δράση στον αγώνα για την ταξική ανασυγκρότηση συνολικά του κινήματος της Εργατικής Τάξης.

2 σχόλια

  • Αυτοί ασχολούνται με άλλα.
    Είναι δυνατόν να ασχοληθούν με τους εργάτες;
    Εδώ βάφτισαν ως Άνεργο τον Υπερήλικα ΔΕΗΤΖΗ και τον κάνανε πρόεδρο στο Νεκροταφείο – Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.