Κοζάνη: Ανυπόστατα και ψευδή όσα υποστηρίζονται για την έλλειψη μετασχηματιστών για τις φιάλες οξυγόνου στα ασθενοφόρα- Με μηνύσεις προειδοποιεί ο Διοικητής των Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

25 Οκτωβρίου 2018
14:07

 

Να ανακαλέσει την δήλωση του περί μη ύπαρξης ανταπτόρων- μετασχηματιστών στις φιάλες οξυγόνου στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που κατήγγειλε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Σαραφίδης, ζήτησε ο Διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας Γιώργος Χιωτίδης μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ Κοζάνης διαφορετικά θα προχωρήσει σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του κ. Σαραφίδη, ενώ θα ζητηθεί και αποζημίωση η οποία θα διατεθεί για την αγορά ανταπτόρων που κατά την άποψη του λείπουν.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου τόνισε ότι όσα υποστηρίζονται από κ. Σαραφίδη είναι εντελώς ανυπόστατα και ψευδή τα οποία αφήνουν υπονοούμενα για την διοίκηση του Νοσοκομείου ότι εξαιτίας της, πρόσφατο περιστατικό με 47χρονο άνδρα από την Πτολεμαΐδα που υπέστη καρδιακή ανακοπή  είχε τραγική κατάληξη λόγω έλλειψης μετασχηματιστών για το οξυγόνο. Μάλιστα όπως ανέφερε ο ίδιος έχει διαταχθεί για τον λόγο αυτό προκαταρκτική εξέταση στο Νοσοκομείο για να διαλευκανθούν τα πραγματικά γεγονότα.

Ο κ. Χιωτίδης υπογράμμισε επίσης παρουσιάζοντας και τα σχετικά έγγραφα ότι οι μετασχηματιστές για τις φιάλες οξυγόνου υπάρχουν και ότι ο αναπνευστήρας τύπου OXYLOG που χρησιμοποιείται στις διακομιδές των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ διαθέτει τους απαραίτητους προσαρμογείς για σύνδεση στη παροχή οξυγόνου. Όπως σημείωσε ο ίδιος, ο αναπνευστήρας διατηρεί με την χρήση ταχυσυνδέσμου δυνατότητα εναλλακτικής σύνδεσης και με διαφορετικές παροχές οξυγόνου, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και σε προγενέστερες διακομιδές από τα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ αλλά και του Νοσοκομείου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εργασιακού Σωματείου των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κ. Θωμάς Σαραφίδης υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ότι με δικιά του πρωτοβουλία είχε με έγγραφα απευθυνθεί τόσο στο ΕΚΑΒ όσο και στην διοίκηση του Νοσοκομείου για την προμήθεια των μετασχηματιστών και βεβαίως πολύ νωρίτερα από το περιστατικό, πλην όμως αυτά έμειναν στα συρτάρια.

ΕΡΤ Κοζάνης 

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.