Θέμης Μουμουλίδης: “Άστοχη μονομερής και διχαστική η ενέργεια του κυρίου Κασαπίδη να καταθέσει ερώτηση, αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση της λαϊκής συνέλευσης στην Ακρινή, για συλλογική λειτουργία»

25 Οκτωβρίου 2018
16:03

Με έκπληξη , αλλά και λύπη παρακολουθώ τις εξέλίξεις που ακολουθούν τις αποφάσεις της λαικής συνέλευσης της Ακρινής.

Έκπληκτος με την μονομερή ενέργεια του κυρίου Κασαπίδη να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Ενέργειας, για το θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής, αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση της λαικής συνέλευσης, επιχειρώντας έναν πολιτικό ιδιοτελή αδιέξοδο αυτοσχεδιασμό.

Μεγαλύτερη έκπληξη όμως προκαλεί το γεγονός πως ο κύριος Κασαπίδης, , αν και παραβρέθηκε στην αίθουσα για λίγα μόλις λεπτά στο τέλος της συνέλευσης, παρακάμπτει την πρόταση συναδέλφου του, για από κοινού κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, με προφανή στόχο την οικειοποίηση μιας συλλογικής πρωτοβουλίας.

Την προηγούμενη Κυριακή στην Ακρινή, συμφωνήθηκε ομόφωνα από κατοίκους, την Δημοτική και την Περιφερειακή Αρχή και τους βουλευτές (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης), να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση με τέσσερα σημεία που αφορούσαν στην κλιμάκωση διεκδίκησης του δίκαιου αιτήματος της Ακρινής.

Και οφείλαμε να σεβαστούμε την απόφαση αυτή.

Φοβάμαι πως η «πρωτοβουλία» του κυρίου Κασαπίδη , είναι μια κακή εξέλιξη, για το μέλλον της περιοχής.

Για χρόνια το πολιτικό σύστημα της περιοχής λειτουργούσε με πυροτεχνήματα, χωρίς σχέδιο, εκμεταλευόμενο κάθε συγκυρία, δημιουργώντας πολιτικές καριέρες, και προσωπικές ανέξοδες στρατηγικές.

Και η περιοχή δεν προχώρησε.

Είναι πλέον φανερό το πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι, κάθε έννοια δημοκρατίας, καθώς μετατρέπουν ένα κορυφαίο πρόβλημα, σε προσωπική τους υπόθεση, διχάζοντας.

Δυστυχώς με παρόμοιες τακτικές από το πολύ μακρινό παρελθόν η περιοχή δεν πάει πουθενά.

Οσοι πορευόμαστε «με τον σταυρό στο χέρι» γνωρίζουμε καλά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την «αλεπού της ερήμου»!

Φαίνεται πως ήρθε η ώρα να γνωρίσει ο λαός της περιοχής μας και την «αλεπού της πολιτικής» …

Τι κρίμα!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμη Μουμουλίδη

Σκηνοθέτη – βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.Κοζάνης

Μέλους Διαρκών επιτροπών

Μορφωτικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

18 σχόλια

  • Τόσο καιρό δεν κάνετε τίποτα, 4 βουλευτές της κυβέρνησης ασχολείστε μόνο με το θεαθήναι. Στις Πρέσπες όμως δεν έλειπε κανείς σας, για φωτογραφίες και χειροκροτήματα πρώτοι. Και μόλις ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης ασχολήθηκε με το θέμα, ενοχληθήκατε…στον εορτασμό της απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας που είχατε εξαφανιστεί; Το στίγμα του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και της Μακεδονίας θα σας ακολουθεί για πάντα!

  • Άστοχη και διχαστική η δική σας ενέργεια να στηρίξετε τη συμφωνία των Πρεσπών ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Και οφείλατε να σεβαστείτε την απόφαση του Ελληνικού λαού όπως εκδηλώθηκε με τα συλλαλητήρια και τις δημοσκοπήσεις.
    Με έκπληξη , αλλά και λύπη παρακολουθώ τις εξέλίξεις που ακολουθούν την κατάπτυστη συμφωνία.
    Εκμεταλευθήκατε την δίκαιη οργή του λαού και δημιουργήσατε πολιτική καριέρα.
    Είναι πλέον φανερό το πώς αντιλαμβάνεστε κάθε έννοια δημοκρατίας και φιλοπατρίας, καθώς μετατρέπετε ένα κορυφαίο πρόβλημα, σε προσωπική τους υπόθεση, διχάζοντας.
    Τι κρίμα!

  • αγαπητε κυριε βουλευτη. τα διαπιστευτηρια εχουν δοθει απο ολους. Η συνεπεια στην πολιτικη του εν λογω εχει πολλακισ κριθει τα τελευταια 14 χρονια. Εκτοσ και αν εχετε αντιρρηση η διαφωνειται με την κριση του λαου που εκ των πραγματων εχει και τον τελευταιο λογο. Οσο για την απο κοινου ενεργεια, ασ την σκεφτοσασταν κατα την καταθεση τησ τροπολογιασ που απορριφθηκε και ελυνε το ζητημα. Συνενοχουσ στο εγκλημα που θα απαλυνει τοω πρωτοφανη εμπαιγμο μην αναζητατε. Οσο για την ιδιοτελη αυτοσχεδιασμο μαλλον μπερδευεστε καθοτι και οι πετρεσ γνωριζουν την αποχωρηση απο την κεντρικη πολιτικη σκηνη και τη διεκδικηση τησ περιφερειασ

  • Ελα, ενωθειτε ολοι τις ΝΔ.. Σας ελειψε πολυ η καρεκλα.. καποιοι αλλοι δεν μπορουν χωρις να γραψουν κατι. Μονο ετσι επηζουν..

  • ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΒΓΗΚΕΣ..ΨΗΦΟΥΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ..Ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ.ΟΧΙ ΛΙΣΤΑ..ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ

  • Συμφωνώ ότι 15 χρόνια βγαίνει με ψήφους ο Κασαπιδης…. τι έφερε όμως για την περιοχή 15 χρόνια….. ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ…. ένας αποστάτης κατά καιρούς βουλευτής ήταν, δεν θα παραιτηθεί από το αξίωμα…. θα κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης χωρίς έργο και λόγο, βόλεψε στον Μητσοτάκη αυτό έτσι ώστε να του αδειάσει την γωνία….. το θέμα είναι καλώς τον ξεφορτωθηκε η ΝΔ και ο Μητσοτάκης… ΜΗΝ ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΈΜΕΙΣ ΟΜΩΣ……ΓΙΩΡΓΟ Η ΔΥΤΙΚΉ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗ….. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ…. ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ

  • Δυστυχώς το “παλιό” για το οποίο φωνάζατε είστε ΕΣΕΙΣ! Το “παλιό” και “φθαρμένο” δεν ειναι κάτι γενικό, είναι ο τακτικισμός, είναι ο λαϊκισμός, είναι η ψηφοθηρία. Δυστυχώς όλα αυτά εσείς το “νέό” τα έχετε σε μεγαλύτερο βαθμό από το παλιό. Με λύπη βλέπω πως ξεπουλήσατε την “ελπίδα” που ερχόταν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.