Aγ. Δημήτριος Κοζάνης: Ξεκίνησαν οι προεργασίες και η προετοιμασία της διαμόρφωσης για την τοποθέτηση μαρμάρινου δαπέδου στην εκκλησία της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος

27 Οκτωβρίου 2018
07:10
Κανένα σχόλιο

Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 ξεκίνησαν οι προεργασίες και η προετοιμασία της διαμόρφωσης για την τοποθέτηση μαρμάρινου δαπέδου στην εκκλησία της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος, από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εθελοντές κατοίκους του χωριού. Οι εργασίες τοποθέτησης θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2019 και θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του ίδιου έτους και η τοποθέτηση μαρμάρου περιλαμβάνει τον πρόναο, τον Ναό και το Ιερό της εκκλησίας της Μονής. 

 

 Το Μοναστήρι ως γνωστό είναι αφιερωμένο στην Γέννηση του Πρόδρομου, Προφήτου και Βαπτιστού του Χριστού Άγιου Ιωάννη και η Ιστορία του ξεκινάει από τον Πόντο το 270 μ.Χ. Στην Ελλάδα, με τον βίαιο ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους το 1922 και την Ιερή Εικόνα της Αποκεφάλισης του Τιμίου Προδρόμου να φτάνει στο χωριό του Αγίου Δημητρίου Ελλησπόντου Κοζάνης το 1970, όπου και ξεκίνησε η κατασκευή του Μοναστηριού.

Πηγή https://bazelonas.blogspot.com

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.