Ο ρατσισμός – οι ρατσισμοί…. (του Θεόφιλου Παπαδόπουλου)

29 Οκτωβρίου 2018
11:15

 

Ένας αγώνας χάντνμπολ ήταν υπέρ αρκετός να αναδείξει τις διαχρονικές παθογένειες που κυριαρχούν και ηγεμονεύουν στην Κοζάνη. Την μη πόλη. Αν ήταν πόλη δεν θα ανέχονταν τις πολλές ασχήμιες που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια σε αυτήν και δη την χθεσινή.

Τι και αν κέρδισε η Εθνική μας ομάδα αυτήν των Σκοπίων. Οι πολίτες αυτής της πόλης δεν είχαν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν αυτόν τον αγώνα γιατί η Κυβέρνηση των συριζα ανελ τους το απαγόρεψε λόγω πιθανών επεισοδίων*!!!

Κατά τα άλλα οι φιλοσκοπιανοί της Κοζάνης, της Δυτικής Μακεδονίας με επίσημη πρόσκληση που τους δόθηκε, φωτογραφίσθηκαν με το χαμόγελο στα χείλη στις άδειες εξέδρες ενός σταδίου που το πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος.

Ένα στάδιο που λειτούργησε και ως χώρος υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, σήμερα έγινε και χώρος έκφρασης ενός νέου και με απρόβλεπτες συνέπειες κοινωνικού ρατσισμού με συγκεκριμένους πρωταγωνιστές.

Θαυμάστε τους…

Όλοι αυτοί όμως θα λογοδοτήσουν στο δικαστήριο της Ιστορίας, που η έδρα του θα είναι: Πρόεδρος ο Αιμιλιανός ο Λαζαρίδης και Εισαγγελέας ο Παύλος Μελάς.

* Ανακοίνωση των «ΠΤΟΛΕΜΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ» με αφορμή των αγώνα. Αλήθεια τι φοβηθήκαν και φρουρούσαν τα γραφεία του συριζα;

Κοζάνη 29 Οκτωβρίου 2018

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Πολίτης

17 σχόλια

  • Το ίδιο και στα εγκαινια τησ βιβλιοθηκης Θεόφιλε. Κι εκει είμασταν το ίδιο ανεπιθύμητοι.. Δεν φαντάζεσε πόσο με πείραξε. Ντροπή τους..

  • Όταν το παλιό πεθαίνει και αργή να γεννηθεί το καινούργιο, το κενό αυτό το καλύπτει η εποχή των τεράτων.
    Η ιστορία διδάσκει αλλά και προειδοποιεί,
    Το ζήσαμε και στο παρελθόν.
    Στερεότυπα και απλουστεύσεις. (Η μαζί μας η απέναντι).
    Ανικανότητα ανάλυσης της πραγματικότητας. (Πραγματικό είναι ότι εμείς πιστεύουμε, όλα τα άλλα είναι ανιστόρητα ψέματα και προπαγάνδα).
    Η Ξενοφοβία και ρατσισμός που χρεώνεται στους άλλους. (Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές εσείς φταίτε που δεν είσαστε σαν και εμάς).
    Και σε αυτήν την ΄Ωραία Ατμόσφαιρα΄ φυτρώνουν πάσης φύσεως ΄Σωτήρες΄ και απατεώνες.
    Δυστυχώς είμαστε ακόμα στο Πρελούδιο έχουμε να ζήσουμε πολλά ακόμα.

  • Έλα Μακεδονομάχε….τόσα χρόνια που ήσουνα?

    Aν δεν σου αρέσει η συμφωνία μπορείς να τους λες με την προηγούμενη ονομασία τους Μακεδονία….σκέτο.

    • Η χώρα έχει καθιερωθεί από αρκετές χώρες στον καθημερινό δημόσιο λόγο ως Μακεδονία, όνομα με το οποίο είναι επίσης γνωστό το ελληνικό γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας και η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Οι επίσημες Ελληνικές αρχές αναφέρονται στο κράτος ως «η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», όρος ο οποίος χρησιμοποιείται και από όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το ΝΑΤΟ και πολλά κράτη. Στον καθημερινό δημόσιο λόγο εντός Ελλάδος η χώρα αναφέρεται ως «Σκόπια» ή «κράτος των Σκοπίων». Πολλά κράτη την έχουν αναγνωρίσει και με το συνταγματικό της όνομα, όσον αφορά στις κατ’ ιδίαν διμερείς τους σχέσεις, ενώ σε διεθνές επίπεδο συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον όρο με τον οποίο αναφέρεται προσωρινά από τον ΟΗΕ.

      Από τον Δεκέμβριο του 2005 είναι υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διπλωματικά ζητήματα της χώρας είναι η διαμάχη με την Ελλάδα σχετικά με τη χρήση του ονόματος Μακεδονία και οι ψυχρές σχέσεις με τη Βουλγαρία. Αν και συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι στις 2 Απριλίου του 2008, δεν έλαβε τελικά πρόσκληση για την ένταξή της στη συμμαχία λόγω της διαφωνίας με την Ελλάδα σχετικά με το όνομα.

    • Η προηγούμενη ονομασία τους ήταν Βαρντάσκα, επαρχία της Γιουγκοσλαβίας, αφού πρόκειται για σλαβόφωνους. Το όνομα Βαρντάσκα υπάρχει σε όλους τους παλιούς χάρτες των Βαλκανίων. Επειδή όμως ο πληθυσμός αποτελείται από Αλβανούς, Σλάβους και Έλληνες, έπρεπε να κατασκευάσουν μια εθνότητα που να ενώνει τις τρείς φατριές, βαφτίζοντας τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλοι οι διεθνολόγοι και ιστορικοί των πανεπιστημίων Ευρώπης και Αμερικής γελούν με αυτό το έκτρωμα!

  • “….οι φιλοσκοπιανοί της Κοζάνης και της Δ. Μακεδονίας…”

    τι γράφεις; που το “παίζεις” και δημοσιογράφος;
    Μ.Μ.

  • Στη σύγχρονη Δημοκρατία παντός τύπου στοιχεία πρέπει να απομονώνονται και να εγκαταλείπονται. Εχει κάθε δικαίωμα ο κάθε πολίτης να δηλώνει ότι αισθάνεται αλλά ο κάθε πολίτης, όχι μόνο ο συγκεκριμένος λαικός εισαγγελέας.

  • ΘΕΟΦΙΛΕ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΗ ΜΑΧΙΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟ MKD ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.