kozan.gr: Μετά το δημοσίευμα του kozan.gr, για την αμοιβή (8.680,00 € μεικτά), του σκηνοθέτη της παράστασης – Ρωμαίος και Ιουλιέτα – και καλλιτεχνικού συμβούλου του ΔΗΠΕΘΕ Koζάνης Λ. Γιοβανίδη, ο ίδιος δίνει τις δικές του απαντήσεις τι ισχύει γενικά για τις αμοιβές (Βίντεο)

1 Νοεμβρίου 2018
21:48

 

Μετά το δημοσίευμα του kozan.gr (δείτε εδώ), για την αμοιβή (8.680,00 € μεικτά), του σκηνοθέτη της παράστασης – Ρωμαίος και Ιουλιέτα – και καλλιτεχνικού συμβούλου του ΔΗΠΕΘΕ Koζάνης Λ. Γιοβανίδη, ο ίδιος δίνει τις δικές του απαντήσεις τι ισχύει γενικά για τις αμοιβές. Δείτε τι δήλωσε στο TOP Channel:

41 σχόλια

  • Χαίρω πολύ, αυτά ισχύουν σε όλες τις δουλειές, κρατήσεις, φόροι, ασφαλιστικές εισφορές, έξοδα μετακίνησεις κλπ. Αυτό έλειπε να είναι καθαρή στην τσέπη αυτή η αμοιβή, αλλά και πάλι το 5χίλιαρο σίγουρα θα το πάρει, όσα δηλαδή παίρνει ένας ιδιωτικός υπάλληλος το χρόνο, χώρια το μισθό του καλλιτεχνικού διευθυντή.

    • 5χιλιαρο δε μενει. Με μπλοκακι 40% σου μενουν αλλα σιγα το θεμα το χιλιοπαιγμενο . Αφου πληρωνει ο λαος ας εχει και τη δυνατοτητα ψηφου επιλογης

  • ενα θεατρο που ζει σχεδον αποκλειστικα με επιχορηγησεις χωρις ουσιαστικα ανταγωνισμο με λεφτα των φορολογουμενων κ χωρις καμια οικονομοτεχνικη μελετη (ποσα κοστιζει κ ποσα φερνει) δεν εχει μελλον.

  • Το καλό πληρωνεται , κριμα που δεν το είπε ξεξαθαρα ο σκηνοθετης. Ατυχης βεβαια η δηλωση περί παρακρατησεων κλπ.
    Κριμα να γκρεμιζει με δηλωσεις οτι ωραιο χτιζεται τοσους μηνες .

    • Το καλό να το πληρώσουν αυτοί που θέλουν να καμπαρντίζονται, εγώ δεν έχω καμία όρεξη να πληρώνω δημοτικά τέλη για φύκια και μεταξωτές κορδέλες.

      • ε πηγαινε να βλεπεις αηδιες τοτε. ο ανθρωπος ειναι σοβαρος, κορυφαιος στην αθηνα. με διασυνδεσεις. τι θα ειμαστε χωριο; αντε πια. μας φερανε αλογο και το κοιταμε σταδοντια. ειναι καλλιτεχνης.

    • Κάνε τη διαίρεση με τις ημέρες και τις ώρες εργασίας για να δούμε τι μένει τελικά. Κι εγώ μπορώ να προβάλω την ετήσια αμοιβή σου και να πω: “Κοίτα πόσα παίρνει!”.

      • Αυτό λέμε, για ετήσια αμοιβή είναι νορμαλ, για ένα μήνα 3500 + τη μηνιαία αμοβή θα πάρει καθαρά πιο πολλά από βουλευτή!

  • Αναρωτιέμαι αν εργάζονται δωρεάν όλοι οι προλαλήσαντες.

    Αν η αμοιβη ήταν €18.000,00 θα το καταλάβαινα να διαμαρτύρονται, όμως τα €8.680,00 ας τα διαιρέσουν με τις ημέρες και τις ώρες εργασίας που απαιτούνται, να δούμε αν και κατά πόσο υπάρχουν διαφορές με τις αντίστοιχες αμοιβές ενός μέσου εργαζόμενου.

    • προκειται για μια κ μονο παρασταση που θα παιχτει λιγοτερο απο ενα μηνα στην πολη κ η προετοιμασια της ειναι 1,5μηνας το πολυ. ειναι πολλα τα λεφτα για 2 κ μονο μηνες. παραλληλα παιρνει τακτικο μισθο κ μισθο για αλλες παραστασεις. κοινως οσα περισσοτερα του επιτρεπουν ο προεδρος του δηπεθε κ ο δημαρχος. εννοειται με λεφτα δημοσια

      • Ο τακτικός μισθός είναι άσχετος, όπως και οι άλλες παραστάσεις.

        Η συγκεκριμένη εργασία έτσι πληρώνεται και έχει άλλη διατίμηση. Αντί να βλέπουμε το δάσος, εμείς κοιτάμε το δάχτυλο.

        Αν δε θέλουμε θέατρο, μουσική, πολιτισμό, ας το πούμε ότι θέλουμε να ζήσουμε σε στάβλο να τελειώνουμε.

        Αν ήταν να εισπράξεις εσύ και καθήμενος τα διπλάσια, τώρα θα ήσουν μούγκα στη στρούγκα.

        • 8500 για ενα μηνα δουλεια (κ αλλα 6-7 στους κολλητους του απο αλλη πολη) οπως λενε οι συναδελφοι του δεν παιρνει ουτε ο ΠΤΔ. Δημοσιος φορεας ειναι διεπεται απο δημοσιονομικο ελεγχο. δεν υπαρχει στο δημοσιο τετοια αμοιβη. πρεπει να λογοδοτησει ο προεδρος του δηπεθε κ ο δημαρχος στους φορολογουμενους. αν ειναι τοσο καλος ας βρει αυτα τα προκλητικα χρηματα στην ελευθερη αγορα. ουτε 2000 δεν αμοιβωνται οι συναδελφοι του για τετοια δουλεια. μαγκε με χρηματα φορολογουμενων οχι. ας γινει αυτοχρηματοδοτουμενο το δηπεθε κ τα ξαναλεμε

        • Αγαπητε ανωνυμε κυριε, θελουμε πολιτισμο στην πολη μας γι’αυτο εχουμε ΔΗΠΕΘΕ τοσα χρονια. Αλλα δεν τρωμε και κουτοχορτο. κι αλλοι κανουν πολιτισμο στην Ελλαδα, αλλα δεν ειναι αναγκη να παρουν τοσα πολλα. σε χωρα με κριση. η φταιει που βγηκαμε απο το μνημονιο;

    • οκ. το εκανα. βγαζω μικτα 289,3. ε δεν ειναι κι ασχημα. ολοι εδω περα γραφουμε σχολια δεν κουτσοπινουμε στο sette. γιατι; γιατι τοσα δεν βγαζουμε.απλα.

  • Διαβάζω κάποια σχόλια και μου δημιουργείται εύλογα η απορία. Μισθό δεν παίρνει;; Ή δεν θα παίρνει για το διάστημα που θα ανεβάζει την παράσταση;; Έχουμε προηγούμενο με αμειβόμενο καλλιτεχνικό διευθυντή να αμείβεται εξτρά για παράσταση;; Ας παραιτηθεί αν είναι από καλλιτεχνικός διευθυντής κι ας ανεβάζει παραστάσεις να αμείβεται από αυτές. Δεν γίνεται και το ένα και το άλλο.

    • Oχι δεν υπαρχει θέμα σε αυτό. Κανονικά μπορεί να το κάνει δεν υπαρχει ασυμβίβαστο και το έκαναν και οι παλιοι. ειναι και λογικό όταν κάνεις κάτι επιπλέον όπως ας πούμε η σκηνοθεσια μιας παράστασης που απαιτεί επιπλέον ώρες ενασχόλησης. το θεμα που τέθηκε και από το διοικητικο συμβουλιου ειναι το ύψος της αμοιβης

      • Και ποιος του ανεθεσε τη σκηνοθεσια?
        Απο εκει ξεκιναει το ζητημα

        υγ. αυτο το “το εκαναν και οι παλιοι” με ξεπερνα πλεον. Σε τετοιες εποχες ειναι ντροπη να αναφερεται…

        • Ε φανταζομαι του την ανεθεσε ο προεδρος μετα απο συμβουλη του καλλιτεχνικου συμβουλου. Αλλα αν δεν υπαρχει πολιτικη βουληση αυτα συμβαινουν!

    • 20 χρόνια έχει που ιδρύθηκε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης. Στις συμβάσεις τους γράφεται ότι μπορούν να σκηνοθετήσουν με αμοιβή κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Ανατρέξτε στο παρελθόν και θα δείτε ότι όλοι έχουν κάνει σκηνοθεσία.Όσο για τα χρήματα που λέτε ότι είναι πολλά….Δε ξέρετε τι θα παρουσιάσει και πόσο δύσκολο είναι να υλοποιήσει την ιδέα του. Παίζουν Έλληνες ηθοποιοί(που μιλούν Ελληνικά, Κροάτες ηθοποιοί (που μιλούν Κροάτικα) και όταν συναντιούνται πάνω στη σκηνή μιλούν Αγγλικά. Μία πάρα πολύ δύσκολη παράσταση σκηνοθετικά.Πολυάσχολος, με πολύ μεράκι για τη δουλειά του, ακούραστος…

      • Αφού είναι τόσο δύσκολο πλήρωσε εσύ που εκτιμάς τη δυσκολία και άσε εμάς που δε γουστάρουμε καμπαρντίσματα ήσυχους. Φτάνει πια με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη πιο πολλά και από την κατανάλωση ρεύματος.

      • καλα κυρια τασουλα, τα αγγλικα δεν ειναι και εξτρα σκιλ. καθε δημοτικος υπαλληλος θα επρεπε να ξερει. το προβλημα ειναι οταν δεν μπορει να συνεννοεηθει ουτε στα ελληνικα.

  • Δεν είμαι και πολυ θετρόφιλος. Αν δεν κανω λαθος ομως καινομιζωδεν κανω, η πληρωμη ειναι για σκηνοθεσια μίας παραστασης. οπως λενε οι ιδιοι οι καλιτεχνες προβα κανουν για περιπου ενα μηνα. 8.680. προκλητικο.

  • Είναι ντροπή που η δημοτική αρχή κρύβεται και αφήνει τον διευθυντή να εκτίθεται. Ο δντης καλώς και ορθώς αμείβεται για την εργασία του η οποία μάλιστα είναι εξαιρετική και με πολλές προοπτικές, περισσότερες από κάθε προκάτοχό του τα τελευταία χρόνια. Που φτάσαμε σε τι κατάντια να αναγκάζεται ο εκάστοτε εργαζόμενος να δικαιολογείται για το μισθό του και οι αρμόδιοι για την αμοιβή του να κρύβονται. Κρίμα πραγματικά. Τριτοκοσμικές νοοτροπίες και πρακτικές.

  • Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ τώρα είδατε ότι πάντοτε έρχεται σε μεγάλες παραγωγές φωτιστής από Αθήνα κυρίως;

    Η συγκεκριμένη παράσταση θα παιχτεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.