Η συνεργασία Κέντρου Κοινότητας Σερβίων–Βελβεντού και HOPEgenesis στηρίζει τις γεννήσεις

2 Νοεμβρίου 2018
11:00
Κανένα σχόλιο

Πραγματοποιήθηκε στα Σέρβια στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η ενημερωτική συνάντηση με κατοίκους και εκπροσώπους φορέων του δήμου Σερβίων-Βελβεντού όπου έγινε παρουσίαση του προγράμματος της HOPEgenesis  που στοχεύει στη στήριξη των γεννήσεων και αντιστροφή του κλίματος υπογεννητικότητας στη χώρα.

Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού αποδέχθηκε πρόταση της HOPEgenesis και συμμετέχει στο πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνολικά 130 ορεινές και απομακρυσμένες Τοπικές Κοινότητες των νομών Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Κοζάνης, Ιωαννίνων και σε 37 νησιά.

Η HOPEgenesis  εντάσσει στο πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης και υποστήριξης  γυναίκες ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως τη μέρα του τοκετού ή έγκυες που δεν έχουν ξεπεράσει την 18η εβδομάδα κύησης.
Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Προστασίας Θωμάς Παπαστέργιος ευχαρίστησε την οργάνωση για την παρουσία της στα Σέρβια και τόνισε: «
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι το μείζον ζήτημα της υπογεννητικότητας. Η μείωση των γεννήσεων είναι ραγδαία και σύμφωνα με τις προβλέψεις ο ελληνικός πληθυσμός είναι ο έκτος πιο γερασμένος πληθυσμός στον κόσμο όπως καταλαβαίνετε οδεύουμε προς το τέλος της νεοελληνικής κοινωνίας και η ενίσχυση της γονιμότητας πρέπει να αποτελέσει στρατηγική επιλογή της χώρας και μόνο το γεγονός καθιστά απαραίτητη τη λήψη άμεσων μέτρων και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους η ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα της HOPE genesis έχει ως σκοπό να βοηθήσει οικονομικά τα νέα ζευγάρια να ξεκινήσουν τη δική τους οικογένεια».
Από την HOPEgenesis συμμετείχαν ακόμη οι project manager, Εύα Παπαδάκη και Μαρία Γκανούρη και ο assistant project manager Σταύρος Νταής. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο κοινωνικής μέριμνας και το κέντρο κοινότητας στο τηλ. 2464350115 είτε απευθείας με την HOPEgenesis στο τηλέφωνο 2106455353 και στο mail:
[email protected].

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.