Παρουσίαση του έργου «Κέντρο Προπονητικού- Αθλητικού Τουρισμού» στα Γρεβενά (Φωτογραφίες)

7 Φεβρουαρίου 2017
15:52

Το Σχέδιο και τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου «Κέντρο Προπονητικού- Αθλητικού Τουρισμού» είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στα Γρεβενά (ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ-αίθουσα «Πέτρος Σούλης»), ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Σημανδράκος και στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝ.ΚΟ.) με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιώργο Αμανατίδη.

Μια ιδέα και συγχρόνως επιχειρηματική πρόταση, που από παλιά διαβουλεύονταν η κοινωνία με τους φορείς των Γρεβενών, φαίνεται ότι μπορεί πλέον να υλοποιηθεί στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν επιχειρηματίες και φορείς των Γρεβενών δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, κάτι που φάνηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, εκφράζοντας αφενός την κατ’ αρχήν θετική άποψη και αφετέρου σημαντικές παρατηρήσεις και προβληματισμούς.

Εκείνο που αποφασίστηκε, και προβλέπεται εξάλλου και από τη σχετική νομοθεσία, είναι η κατ’ αρχήν εκπόνηση Μελέτης Σκοπιμότητας-Βιωσιμότητας, η οποία θα καθορίσει τους όρους αλλά και τις προϋποθέσεις υλοποίησης του έργου.

Σε όλα τα στάδια εκπόνησης αυτής της αρχικής μελέτης, οι Γρεβενιώτες θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν πλέον τις απόψεις τους είτε επί του συνόλου είτε επί λεπτομερειών του σχεδίου, ώστε το τελευταίο να γίνει κτήμα της τοπικής κοινωνίας.

Κατά τη σύνταξη των απαιτούμενων μελετών θα ληφθούν υπόψη όλες οι ισχύουσες προδιαγραφές που προβλέπονται από τη νομοθεσία και θα οριστικοποιηθεί η ενδεικτική χωροθέτηση και τα μεγέθη των προβλεπόμενων εγκαταστάσεων, που πολύ συνοπτικά θα περιλαμβάνουν, τμήματα υποδοχής-διεύθυνσης, ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων, κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και ψυχαγωγίας και εστίασης.

Να σημειωθεί τέλος ότι τα Κέντρα Προπονητικού-Αθλητικού Τουρισμού (ΚΕΠΑΤ), ιδρύονται αυτοτελώς ή σε συνδυασμό με ξενοδοχειακές υποδομές ή και με άλλες εγκαταστάσεις ειδικών τουριστικών υποδομών, όπως προβλέπεται στο Ν. 2160/1993 και την Υ.Α. 12061/2007.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.