Διαγραφή συγκεκριμένων αναφορών από τα σχολικά βιβλία Ελλάδας-ΠΓΔΜ αποφάσισε η Μικτή Επιτροπή

2 Νοεμβρίου 2018
23:53

Η πρώτη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας – πΓΔΜ για τα ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα (ΜΔΕΕ) πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, τα δύο μέρη υιοθέτησαν τους κανόνες διαδικασίας της ΜΔΕΕ και συμφώνησαν για τον προγραμματισμό των επόμενων συναντήσεων.

Αποφασίστηκε από κοινού, όπως επίσης ανακοινώθηκε, η ΜΔΕΕ να εργαστεί για τη διαγραφή ορισμένων αναφορών που συμπεριλαμβάνονταν στο παρελθόν στα σχολικά εγχειρίδια, σύμφωνα με το άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών.

dikaiologitika.gr

17 σχόλια

  • Τα επιτεύγματά της συμφωνίας του σφυριζα με τους σκοπιανους άρχισαν να φαντάζουν. Αλλάζουμε την ιστορία που μαθαίνουν τα παιδιά μας για να μην ενοχλήθουν οι σλαβοι. Έξοχα.

  • Τα παιδιά μας πλέον δεν θα μαθαίνουν για τον Έλληνα Μακεδόνα Μέγα Αλέξανδρο… Θα είναι προφανώς αγνώστου έθνους…
    Ευτυχώς πρόλαβα και πήγα τα παιδιά μου στην Αρχαία Ολυμπία και τους έδειξα το μνημείο που έγινε εκεί από τον Φίλιππο και το αποτελείωσε ο Αλέξανδρος και είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας…

  • Δεν θέλω να σας σοκαρω αλλά τα βιβλία που ελέγχονται για να αλλάξουν είναι αυτά των απέναντι γιατί τα δικά μας δεν έχουν περίεργες αναφορες. Αφαιρούν αλυτρωτικους χάρτες, τις αναφορές στο Μέγα Αλέξανδρο κτλ. Βλέπω ότι κάποιοι μάλλον διαφωνούν με αυτές τις αλλαγές και προτιμούν την υπάρχουσα κατάσταση. Περίεργα πράγματα

        • Ο Ανώνυμος at 11:53 σου γράφει : κρίνοντας τα άτομα που είναι από πλευρά μας στις επιτροπες μάλλον τα παιδιά μας θα μαθαίνουν πλέον ότι ο βουκεφαλας ήταν ζασταβα…

          Αφελής είσαι ή υποκρίνεσαι;

    • Αυτό που λες εν μέρει είναι σωστό γιατί όντως εμείς δεν έχουμε αλυτρωτικές αναφορες.δεν ξέρουμε όμως οι άλλοι τι θεωρούν αλυτρωτικο. Και κρίνοντας τα άτομα που ειναιείναι από πλευρά μας στις επιτροπες μάλλον τα παιδιά μας θα μαθαίνουν πλέον ότι ο βουκεφαλας ήταν ζασταβα…

      • Νομίζω πως κανεις λάθος γιατί το ζήτημα αφορά κατά 99% τα δικά τους βιβλία. Αυτοι θα βγάλουν τον μέγα Αλέξανδρο από τα βιβλία και όχι εμείς. Αν πετυχαίνει κάτι αυτή η συμφωνία με τα οποία προβλήματα έχει είναι ότι τους κόβει τη σχέση με την αρχαία Μακεδονία, μια σχέση της τελευταίας εικοσαετιας. Ξέρω ομως πωε είναι ευκολότεροι οι αφορισμοί αλλά οι προδότες κτλ. Και για να συνεννοηθούμε ούτε αριστερος, ούτε με τον Τσίπρα ειμαι

        • Δεν διάβασες ;
          Διαγραφή συγκεκριμένων αναφορών από τα σχολικά βιβλία Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

          Μπορείς να μου πείς τι κερδίζει η Ελλάδα από τη συμφωνία ;

  • Άιντε.ας συμφωνήσουμε και με τους Τούρκους να βγουν από τα βιβλία ότι δεν τους αρέσει κι επίσης με τους Γερμανούς.

  • Σε αυτό το πλαίσιο να γίνει και μια συζήτηση με την Τουρκία για να προσαρμόσουμε ανάλογα τα βιβλία και με τη γερμανία.ολα γλυκά και φιλικά,να ευχαριστούνται οι ξένοι.εμεις ας δυσανασχετούμε.δεν πειράζει.

  • Αποτέλεσμα αυτής της Επιτροπής θα ειναι η πλήρης απάλειψη του Μακεδονισμου απο τα βιβλία των σκοπιανών.αφορα άμεσα το άρθρο 7 της συμφωνίας όπου γίνεται σαφής διαχωρισμός της ελληνικότητας της Μακεδονίας και του αρχαίου μακεδονικού πολιτισμού με το κρατίδιο των Σκοπίων. Ας σταματήσουν κάποιοι να βλέπουν παντού φαντάσματα και εννοώ από την ελληνικη πλευρά για δήθεν ξεπούλημα και λοιπές μπούρδες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.