kozan.gr: Eκδικάσθηκε, χθες Παρασκευή 2/11, στον Άρειο Πάγο, η αίτηση αναίρεσης των κατοίκων της Μαυροπηγής & του δήμου Εορδαίας κατά της απόφασης του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, που μείωσε δραματικά τις πρωτόδικες τιμές των αποζημιώσεων, με αποτέλεσμα να καλούνται να επιστρέψουν, στη ΔΕΗ, σημαντικό μέρος των χρημάτων που τους κατέβαλλε για την απαλλοτρίωση του οικισμού (Βίντεο)

3 Νοεμβρίου 2018
20:28

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το θέμα, εκδικάσθηκε, χθες Παρασκευή 2/11, στον Άρειο Πάγο, σε πενταμελής σύνθεση δικαστηρίου, η αίτηση αναίρεσης των κατοίκων της Μαυροπηγής & του δήμου Εορδαίας κατά της απόφασης του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, που μείωσε δραματικά τις πρωτόδικες τιμές των αποζημιώσεων, με αποτέλεσμα να καλούνται – κάτοικοι & δήμος – να επιστρέψουν, στη ΔΕΗ, σημαντικό μέρος των χρημάτων που εισέπραξαν για την απαλλοτρίωση του οικισμού. Ο πρώην πρόεδρος της Τ.Κ. Μαυροπηγής, Αναστάσιος Εμμανουήλ, που βρέθηκε χθες στην Αθήνα και παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία, μίλησε αποκλειστικά στο kozan.gr, σημειώνοντας πως η πρόταση της εισηγήτριας της υπόθεσης ήταν η απόρριψη των αιτιάσεων της πλευράς των κατοίκων για την αναίρεση της απόφασης του εφετείου, ωστόσο η απόφαση του Αρείου Πάγου πιθανολογείται ότι  θα ανακοινωθεί μέχρι το καλοκαίρι, με την αγωνία να κορυφώνεται.

 

 

7 σχόλια

  • Στην ακρινη να δεις τι εχουν να πάθουν φιλε μου κάποιο που πήραν Πολλά περισσότερα που δεν έπρεπε θα κλαψουν μανουλες το χαμόγελο θα γίνει κλάμα

    • Η ΔΕΗ όταν έδινε τα χρήματα σε αυτούς τους ανθρώπους δν ήξερε τι ποσό έδινε δλδ κ φταίνε οι κάτοικοι τώρα ότι η ΔΕΗ πιάστηκε κορόιδο τι λέμε βρε που μας έχουν ψοφήσει στην τέφρα κ στο κάρβουνο δίπλα μας να τα εισπνεουμε ε δν θα τους τα δώσουμε πίσω

      • Η ΔΕΗ δίνει ενα 60% μπροστα συνήθως και αφού τελεσιδικησουν οι αποφάσεις αναλόγως πληρώνει ωστε να μην υπάρχει περίπτωση να επιστρέφονται χρήματα όπως τώρα.

        Στην μαυροπηγη έγινε αλλιώς. Ζητήθηκε να πληρωθεί το 100% (ας αφησουμε το πως έγινε αυτό) και ιδού τα αποτελέσματα.

        Τα περί κάρβουνα και τέφρας ειναι γελοια.

        Όλος ο νομός και πολλά άλλα χωριά αναπνέουν τα ιδια4τι επρεπε δηλαδη να τους δωσουν δωρο από ένα εκατομμύριο ;

        • Δλδ ζήτησαν οι κάτοικοι όλο το ποσό μπροστά κ η ΔΕΗ το δέχτηκε αυτό μου λες??? Κ γιατί το δέχτηκε η ΔΕΗ? Κ τώρα τι πρέπει να γίνει να δώσουν πίσω τα λεφτά που είδη έχουν φαγωθεί? Τι λέμε τώρα να πιστέψουμε ότι η ΔΕΗ πιάστηκε κορόιδο από τους κατοίκους έλεος, όσο για την τέφρα εμείς την τρώμε στην μάπα δίπλα μας κ όχι όσοι είσται στις πολης

  • Τελικά τα πήραμε καλά από τις απαλλωτριώσεις (Διαβάζω Μαυροπηγή, Ακριβή γιατί όχι λέω και Ποντοκόμη;). Έτσι εξηγείται το μόκο στην διάλυση της ΔΕΗ.

    • Ναι βρε έχεις δίκιο εμείς από την Ποντοκωμη ξυπνήσαμε μια μέρα πήγαμε στην Δεη κ ζητήσαμε λεφτά για τα σπίτια μας δν είχαμε τι να κάνουμε δλδ σοβαρολογειται τώρα η να λυπηθουμε την δεη ότι κ καλά δν έχει χρήμα, απόφαση τις ΔΕΗ ήταν να γίνουν μετεγκαταστασεις στο χωριό μας, κ τα χρήματα που μας δίνουν είναι από τα σπίτια μας που με κόπο φτιάξαμε κ πρέπει ξανά να το κάνουμε από το μηδέν να φύγουμε δλδ από το χωριό μας κ να ξεκινήσουμε αλλού να φτιάξουμε το σπίτι μας κ την ζωή μας δουλευόμαστε τώρα που όλοι νομίζετε ότι πήραμε λεφτά από την δεη κ σωθήκαμε δν χρειάζεστε να ξανά δουλέψουμε ούτε να φτιάξουμε σπίτι.

  • Το χωριο εχει προεδρο(;) ο δημος εχει δημαρχο(;) ο δικηγορικος συλλογος εχει προεδρο(;)και βγαινει ο καθενας και κανει δηλωσεις πιθανολογωντας κιολας για την ημερομηνια της αποφασης. Ο καφενες καλα κρατει

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.