kozan.gr: Θ. Καρυπίδης: Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα αναλάβει την αναγκαστική απαλλοτρίωση των Αναργύρων – Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις μετεγκαταστάσεις

5 Νοεμβρίου 2018
18:38
Κανένα σχόλιο

Οι μετεγκαταστάσεις Ακρινής – Αναργύρων και το πρόβλημα των Βαλτονέρων ήταν το θέμα της  Eιδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου, έπειτα από αίτημα που υπέβαλλε η αντιπολίτευση.

Όπως υπογράμμισε στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο περιφερειάρχης, Θόδωρος Καρυπίδης, «τα ζητήματα των μετεγκαταστάσεων ήταν από τα θέματα που μας απασχόλησαν από την πρώτη μέρα και συμμετείχαμε ενεργά (…) και σε πολλά σημεία νομίζω ότι τις διεργασίες τις προχωρήσαμε». «Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου στο νομοσχέδιο της «Γεωθερμίας» θα γίνει τροπολογία και εφαρμογή δύο άρθρων που θα λένε ότι τα 42.5 εκατομμύρια που αξιολογήθηκε το κόστος των Αναργύρων για την απαλλοτρίωση θα μεταφερθούν σε κωδικό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και την αναγκαστική απαλλοτρίωση- για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους- θα την τελέσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, δήλωσε πως «Είναι ένα ζήτημα που αναδεικνύεται η πλήρης έλλειψη δράσης και πρωτοβουλιών του κ. Καρυπίδη και των συνεργατών του, καθώς και της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου ».

«Επί τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, με την αρωγή του Περιφερειάρχη εμπαίζουν την Ακρινή και του Ανάργυρους. Τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και η πρόσφατη απόφαση για να γίνει επερώτηση στη βουλή, απλώς θα δώσει τη δυνατότητα στον κ. Σταθάκη να βάλει χρονοδιάγραμμα για την επόμενη κυβέρνηση», επεσήμανε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Στο ζήτημα της μετεγκατάστασης της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής, Κώστας Πουτακίδης, τονίζοντας πως «Ξέρουμε ότι δεν θα ακούσουμε και πάλι τίποτα. Μία από τα ίδια. Κοροϊδία και εμπαιγμός». Ο αντιπρόεδρος της Τοπική Κοινότητας Ακρινής, Γιώργος Σισμανίδης, στις δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανέφερε πως «Δεν έχουν σκύψει πάνω στο αίτημα της Ακρινής και στο πρόβλημα που την ταλανίζει 7-8 χρόνια. Σκέφτονται τον εαυτούλη τους και απορώ με τι θράσος θα ζητήσουν την ψήφο του Ακρινιώτη».

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, υπογράμμισε πως «Οι κάτοικοι όλων των κοινοτήτων ζουν στην αγωνία της καθημερινότητας και ευελπιστούν ότι (…) αυτή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα είναι καταλυτική και να είναι αυτή που όλους μαζί θα μας οδηγήσει να πιέσουμε την κυβέρνηση, την πολιτεία, τη ΔΕΗ ώστε να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα(…) και να βρεθεί λύση», ενώ ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλτόνερων, Γιώργος Παναγιωτίδης, ισχυρίστηκε πως «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα Βαλτόνερα και κάποιοι νομίζουν ότι δεν είναι τίποτα. Ο κ. Λέκκας μας έχει διαβεβαιώσει εδώ και ένα χρόνο ότι πρέπει να γίνει άμεση εκκένωση του χωριού ».

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.