Εορδαία: 400 Πολύτεκνες οικογένειες σε συνθήκες φτώχειας 

6 Νοεμβρίου 2018
10:15
Κανένα σχόλιο

 

400 από τις συνολικά 1200 Πολύτεκνες οικογένειες, μέλη του ομώνυμου Συλλόγου της Εορδαίας και της ευρύτερης περιοχής, που επλήγησαν από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης , αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα επιβίωσης, οι περισσότερες εκ των οποίων, διαμένουν στο Αμύνταιο, το Φιλώτα και το Βαρυκό Φλώρινας, όπως υποστηρίζει η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαίρη Αντωνιάδου. Το δημογραφικό με την κατακόρυφη πτώση των γεννήσεων, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύεται σε μείζον θέμα και για την ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, είναι, δε, χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι κατά την τρέχουσα χρονιά, εγγράφηκαν στο Σύλλογο Πολυτέκνων Γονέων Εορδαίας μόνο 3 οικογένειες που απέκτησαν 4ο παιδί, ενώ, στην πρώτη τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Εορδαίας φοιτούν 3 παιδιά Πολύτεκνων οικογενειών. Άμεσα η Πολιτεία οφείλει να επαναφέρει τις παροχές που περικόπηκαν, και να θεσπίσει κίνητρα για την Πολυτεκνία, ενώ, ο Δήμος θα πρέπει να αυξήσει από το 30 στο 50% την έκπτωση στα Δημοτικά τέλη και την επιστροφή αυτών, προβλέποντας και θέσεις εργασίας για τους αδύναμους πολύτεκνους οικογενειάρχες στις εποχιακές προσλήψεις υπαλλήλων.


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.