kozan.gr: Ξεπέρασαν τα όρια της κριτικής και πέρασαν σε επίπεδο χυδαιότητας

7 Νοεμβρίου 2018
08:06

 

Ξεπέρασαν τα όρια της κριτικής και πέρασαν σε επίπεδο χυδαιότητας. O λόγος για ιστολόγια και ιστοσελίδες, σε κεντρικό επίπεδο, τα οποία σχολιάζοντας τη στάση της δημοσιογράφου Τάνιας Ώττα στο επεισόδιο του νεαρού με τον Θέμη Μουμουλίδη στην Σιάτιστα, όπως αποτυπώθηκε μέσα από βίντεο (κλικ εδώ) που έκανε το γύρο του διαδικτύου, προχώρησαν σε ειρωνικά κι υποτιμητικά προσωπικά σχόλια για την ίδια, ενώ, σε κάποιες από τις αναρτήσεις που κοινοποιήθηκαν κι άλλου, ακολούθησε σειρά προσβλητικών σχολίων από χρήστες των ιστοσελίδων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί της, σχετικά με τη στάση της στο εν λόγω περιστατικό, η στοχοποίησή της με ανεπίτρεπτα σχόλια είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ καταδικαστέα.

Η ίδια πάντως, σχολιάζοντας με ανάρτησή της στο facebook τα όσα ακολούθησαν το περασμένο διήμερο, έγραψε: “Είναι κακός ο κόσμος μάτια μου …..βλέπει ότι θέλει….ακούει ότι τον βολεύει. …πυροβολεί…..βάζει ταμπέλες και βγάζει συμπεράσματα άδικα. ..πόση αδικία εκεί έξω. ..πόσοι αναμάρτητοι λιθοβολουν τον αμαρτωλό….. να θυμάσαι μάτια μου….Όσο κι αν προσπαθούν να σε λυγίσουν….Δεν θα σε σπάσουν. “

 

20 σχόλια

  • Στο παρελθόν -και μάλιστα πρόσφατο- έχουν γίνει και από τοπικά sites
    και δημοσιογραφούντες δημοσιεύματα και σχόλια που προσβάλλουν έμμεσα και άμεσα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά δεν σας τόσο ευαισθητοποιημένο. Από εσάς το παράπονο πολλών είναι ότι κόβετε σχόλια που προστατεύουν τα πρόσωπα αυτά

    • Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, τα ΑΝΩΝΥΜΑ σχόλιά σας, μέσω του kozan.gr, έχουν όρια. Δε μπορούμε να επιτρέψουμε συκοφαντικά, προσβλητικά, υποτιμητικά και γενικότερα σχόλια, που κατά την άποψη και κρίση μας (κρινόμαστε, καθημερινά, γι’ αυτές), δεν πρέπει να δημοσιευτούν. Δεν τίθεται ζήτημα προστασίας προσώπων (όπως λέτε), αλλά προστασίας – πρωτίστως – δική σας και – δευτερευόντως – δικής μας. Η δυνατότητα ανώνυμου σχολιασμού μέσω του kozan.gr δε μπορεί να χρησιμοποιείται από κάποιους υστερόβουλα προκειμένου να πλήξουν συγκεκριμένα πρόσωπα. Έχουμε βρεθεί κατηγορούμενοι, μετά από μήνυση πολιτικού προσώπου της περιοχής, σε δικαστήριο (όπου αθωωθήκαμε πανηγυρικά), για σχόλια ΑΛΛΩΝ που έγιναν και δημοσιεύτηκαν στο kozan.gr, αρνούμενοι – όταν μας ζητήθηκε – να παρέχουμε οποιοδήποτε στοιχείο ταυτότητας των συγκεκριμένων σχολιαστών, αναλαμβάνοντας ΠΛΗΡΩΣ την ευθύνη, αφού δημοσιεύοντάς τα, κρίναμε πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Κάθε φορά λοιπόν που καλούμαστε να αναρτήσουμε ένα ΑΝΩΝΥΜΟ σχόλιο, αναλαμβάνουμε την ίδια ευθύνη, κρίνοντας αν πρέπει να δημοσιευθεί ή όχι. Όποιος επιθυμεί να λύσει τις προσωπικές του διαφορές με κάποιον, θα πρέπει να το πράξει με άλλο τρόπο, όχι ΑΝΩΝΥΜΑ μέσω του kozan.gr. Όποιος διεκδικεί τη δημοσίευση ενός σχολίου στο kozan.gr, που κατά την άποψή του κακώς δεν εγκρίθηκε για δημοσίευση, δεν έχει λόγο να κρύβεται. Μπορεί κατόπιν επικοινωνίας μαζί μας να επιστρέψει επώνυμα και το σχόλιό του θα δημοσιευτεί. Να σημειωθεί ότι, τα τελευταία χρόνια, το 90% των σχολίων που γίνονται στο kozan.gr δημοσιεύονται ΚΑΝΟΝΙΚΑ, γεγονός που αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολιαστών έχει κατανοήσει και σέβεται πλήρως την πολιτική του site.

  • Η ανθρωποφαγία του ανώνυμου πληκτρολογίου.Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο όπου ο καθένας υπό την “προστασία”της ανωνυμίας μπορεί να εκτοξεύει κάθε λογής σχόλια σε ανθρώπους ή και φορείς που είχαν την “ατυχία” να εκτεθούν δημόσια έστω και για λίγα λεπτά. Η κοινωνία ολισθαίνει όλο και βαθύτερα σε ένα γλοιώδη λαβύρινθο επιθετικότητας και απόρριψης κάθε ανθρώπινης αξίας..Δυστυχώς τα media και γενικότερα το διαδίκτυο έχουν γίνει το ασφαλές όχημά τους

    • Η δημόσια έκθεση πολλές φορές είναι επιλογή. Για πολλούς μάλιστα είναι και αυτοσκοπός για προσωπική προβολή. Δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν αυτό τον τρόπο για να δείξουν π.χ. ότι προσφέρουν καλές υπηρεσίες στους προϊσταμένους τους, για να πάρουν τα εύσημα. Η επιθετικότητα του κόσμου είναι αποτέλεσμα των λάθος επιλογών της κυβέρνησης που συνεχώς τον αγνοεί. Έτσι η αγανάκτηση εκφράζεται σε κάθε ευκαιρία προς κάθε πρόσωπο που αντιπροσωπεύει αυτή τη λάθος πολιτική. Δε φταίει το διαδίκτυο. Φταίει το ότι η κυβέρνηση είναι σε λάθος δρόμο.

    • δεν έχει καμία σχέση η κυρία με το συγκεκριμένο θέμα δεν είπε τίποτα. δεν εξέφρασε κάποια άποψη ή αντίθεση. επιτέλους τι διαστρέβλωση είναι αυτή.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.