Η ΝΟΔΕ Φλώρινας καταδικάζει την μεροληψία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέρ της Κοζάνης στο ζήτημα της συγχώνευσης ΤΕΙ & Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας

7 Νοεμβρίου 2018
10:15

Η ΝΟΔΕ Φλώρινας εν όψει της επικείμενης συγχώνευσης ΑΕΙ-ΤΕΙ για τη δημιουργία ενός μεγάλου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει τον έντονο σκεπτικισμό της απέναντι στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο που δημιουργείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ειδικότερα θεωρεί ότι τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας απόφασης που δεν είναι άλλα από την δημιουργία μιας κρίσιμης μάζας φοιτητών-σχολών-προσωπικού που θα ενισχύσει την παρουσία του πανεπιστημίου στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, αμβλύνονται εξαιτίας τριών παραγόντων: της δημιουργίας 20 τμημάτων στην Κοζάνη σε σχέση με τα 2 τμήματα και την 1 σχολή που αναμένεται να δημιουργηθούν στην Φλώρινα, της έλλειψης σταθερών ακαδημαϊκών κριτηρίων για την αξιολόγηση των διδασκόντων στα ΤΕΙ και τέλος την εξαγγελία για την διοίκηση του νέου πανεπιστημίου από διορισμένη Επιτροπή.

Η ΝΟΔΕ Φλώρινας καταδικάζει την μεροληψία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέρ της Κοζάνης. Η Φλώρινα με δεδομένη την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ που απασχολούσαν στο παρελθόν κατοίκους του νομού και επομένως την κάθετη μείωση της αγοραστικής ικανότητας και του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του νομού έχει ανάγκη από στήριξη πολύ περισσότερο από την Κοζάνη. Και κακώς οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θεωρούν ότι μπορούν να μας εμπαίζουν. Περιφερειακή συνείδηση δεν σημαίνει 20-2. Οι εκλογές έρχονται και η ήττα των κυβερνητικών θα είναι καταλυτική.

Η ΝΟΔΕ Φλώρινας καταδικάζει την έλλειψη κριτηρίων αξιολόγησης τα οποία θα έπρεπε σε μια κοινωνία αρχών και κανόνων να είναι ξεκάθαρα. Μήπως και σε αυτή την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι κατά της αριστείας και θα κάνει καθηγητές ΑΕΙ εκείνους τους Καθηγητές των ΤΕΙ που θα επιλεγούν με κλήρο;

Η ΝΟΔΕ Φλώρινας καταδικάζει την πρόθεση που εκφράστηκε από τον τέως Γραμματέα του Υπουργείου παιδείας για διορισμένες Επιτροπές που θα διαχειριστούν την τύχη του νέου πανεπιστημίου με μπιλιετάκια από τον κύριο Γαβρόγλου και εντολές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μήπως αυτό το καθεστώς προωθείται από την ηγεσία του Υπουργείου για να γίνει σε αυτό το διάστημα η αποχώρηση εκείνων των μελών ΔΕΠ που το ζήτησαν και πρόσκεινται στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Μήπως οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά το γεγονός ότι υπερθεματίζουν ενάντια στον νεποτισμό και διακηρύττουν την εξίσωση ακόμα και την ισοπέδωση των πολιτών θεωρούν πως οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ είναι «πιο ίσοι» από όλους τους άλλους, «πιο έξυπνοι» και..» καλυτερότεροι..»;

Κύριοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΑΙΟΙ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως θα διατηρήσει τις συγχωνεύσεις όπου έχουν συντελεστεί.

Να ξέρετε όμως πως θα παλέψουμε με όλη μας την δύναμη για ένα ανοιχτό στην κοινωνία πανεπιστήμιο με καθηγητές επιπέδου που θα διοικείται δημοκρατικά και δεν θα μειώνει την Φλώρινα έναντι της Κοζάνης. Στα σημεία αυτά «νυν υπέρ πάντων ο αγών» ημών….

ΝΟ.Δ.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.